Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
BAJU RAYA 2018 | Baju Kurung Moden Songket Larissa Bella Exclusive

BAJU RAYA 2018 | Baju Kurung Moden Songket Larissa Bella Exclusive

TERBARU! BAJU RAYA 2018 – BAJU KURUNG MODEN SONGKET KOLEKSI LARISSA BELLA EXCLUSIVE

.

Gabungan ‘pattern’ kurung Modern & corak songket printed yang terindah . Kombinasi material yang ber PREMIUM tinggi . 
.
5 KEISTIMEWAAN KURUNG LARISSA BELLA EXCLUSIVE :-

.

1) Pattern baju kurung modern (ada dat di belakang)  yang patuh syariah. Labuh menutupi punggung.

2) Corak songket printed yang cantik & nampak mewah.

3) Breasfeed Friendly (Ada zip di bahagian depan -9 inchi panjang zip-)

4) Material yang ber PREMIUM tinggi . Baju & kain dari material lavenzi cotton yang sangat minimal iron , texture lembut & menarik, kain sejuk serta tidak panas.

5) kain lipat batik diperbuat dari lavenzi cotton.

6) Saiz dari SS sehingga XXL

EDISI TERHAD

.

baju-kurung-moden-songket-biru-kehijauan-cyan-lbe-251-baju-raya-terkini-2018

LBE-251 Cyan – SS, S, M, XL, XXL

.

baju-kurung-moden-songket-kelabu-grey-aswood-moss-lbe-252-baju-raya-terkini-2018

LBE-252 Asswood Moss – SS, S, M, XXL

.

baju-kurung-moden-songket-grape-nectar-purple-belacan-lbe-253-baju-raya-terkini-2018

LBE-253 Grape Nectar – SS, S

.

baju-kurung-moden-songket-biru-kelabu-blue-grey-lbe-254-baju-raya-terkini-2018

LBE-254 Blue Grey – SS, S, L, XL

.

baju-kurung-moden-songket-coklat-light-brown-lbe-255-baju-raya-terkini-2018

LBE-255 Light Brown – SS, S, M, L, XL, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran LBE

.

===

HARGA

===

RM 170

Saiz XXL Tambah RM 20

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.NAK Update Baju Baru PERCUMA? KLIK SINI Sekarang!

Baju Raya Sedondon 1 Family 2018 Koleksi Qasseh Haddef

Baju Raya Sedondon 1 Family 2018 Koleksi Qasseh Haddef

👨‍👩‍👧‍👦Koleksi Sedondon Qasseh Haddef Baju Raya Sedondon 1 Family 2018 👨‍👩‍👧‍👦

(Boleh beli berasingan, tak semestinya beli 1 set complete) 

[PERHATIAN] IBU BAPA YANG NAK PAKAI SEDONDON TAHUN NI 😎
.
Kami dah sediakan koleksi raya punyalah gojes material Cotton Sakura yang best sangat! Best sangat kain ni, Color pulak mak aiihh very menyerlah dengan blinks2 untuk baju mak dan anak daranya. Tak ke meletop mak-mak raya tahun ni? Setiap tahun jumpa biras mesti baju raya kelam color benderang!! Tapi tahun ni wow cool .. Tak perasan dek orang kampong nanti 😉
.
Tapi mak-mak jangan risau walaupun baju ada blinks2 harga tetap mampu milik tau. Kami buat design mak-mak sopan cutting kurung pahang tapi ada batu2 mengelip…liplap..liplap…mana nak cari?
Meletopss raya dengan koleksi baju raya sedondon Qasseh Haddef ni sis. 

😍😍😍😍😍

.
Keistimewaan Baju Raya Sedondon 1 Family 2018 Koleksi Qasseh Haddef

🌻Material dari cotton sakura yang superb best, selesa dan sejuk dipakai, tak mudah berkedut, dan mudah digosok

🌻 Potongan baju untuk perempuan mestilah sopan dan mengikut syariah iaitu potongan kurung pahang, kain lipat depan tanpa belah.

🌻 Sementara untuk si comel perempuannya pula kurung pahang, kain susun tepi untuk memudahkan anak kecil melangkah, sesuai untuk anak-anak yang aktif. Almaklum, budak-budak, kan. Ceria riang ria selalu 🙂

🌻Untuk baju perempuan yang cun tu ada dihias batu-batu ala-ala design songket dihujung lengan dan kaki baju. Tampak lebih menyerlah dan meletoppss di hari raya ^_^

baju kurung budak perempuan green teal

Hiasan batu-batu yang disusun ala-ala corak songket. Menjadikan anda dan anak perempuan tampil lebih ekslusif

.

baju raya 2018 baju kurung budak perempuan sedondon ibu anak

🌻  Manakala untuk baju lelaki potongan slimfit ada pleated dibahagian dada sebelah kanan dan ukurannya telah diperbaiki sesuai untuk encik abang. Leher cekak musang, seluar getah separuh dibahagian pinggang.

baju melayu lelaki dewasa dan budak lelaki baju raya 2018 dark grey kelabu gelap

Pleated di bahagian dada sebelah kanan. Leher cekak musang

🌻 Sementara untuk si kecik budak lelaki yang comel pula, untuk saiz 0 dan 1 berleher bulat dan ada butang hadapan untuk lebih mudah dan selesa. Untuk saiz yang besar, leher cekak musang, cutting slim fit dan seluar getah separuh dibahagian pinggang

🌻Nie bukan Pre-order ya. Ini READY STOK. Siapa cepat dia dapat😁😉

🌻Saiz yang ditawarkan untuk dewasa dari saiz SS hingga 2XL. Manakala untuk anak dari umur 6 bulan hingga 12 tahun bergantung pada saiz badan anak.

.

baju-raya-2018-sedondon-maroon-set-family-01-baju-melayu-budak-lelaki-baku-kurung-budak-perempuan

Set Family 01 – Maroon

.

baju-raya-2018-sedondon-hijau-green-teal-set-family-02-baju-melayu-budak-lelaki-baku-kurung-budak-perempuan

Set Family 02 – Green Teal

.

baju-raya-2018-sedondon-coklat-Dark Goldenrod-set-family-03-baju-melayu-budak-lelaki-baku-kurung-budak-perempuan

Set Family 03 – Dark Goldenrod

.

baju-raya-2018-sedondon-dark-blue-biru-gelap-set-family-04-baju-melayu-budak-lelaki-baku-kurung-budak-perempuan

Set Family 04 – Dark Blue

.

baju-raya-2018-sedondon-kelabu-gelap-dark-grey-set-family-05-baju-melayu-budak-lelaki-baku-kurung-budak-perempuan

Set Family 05 – Dark Grey

.

===

UKURAN

===

ukuran-QASSEH DEWASA

Ukuran baju kurung dewasa

.

ukuran QASSEH BUDAK PEREMPUAN

Ukuran baju kurung budak perempuan

.

UKURAN BAJU MELAYU DEWASA HADDEF

Ukuran Baju Melayu Dewasa

.

UKURAN HADDEF BAJU MELAYU BUDAK LELAKI

Ukuran Baju Melayu Budak Lelaki

.

===

HARGA

===

BAJU KURUNG DEWASA 

RM 1⃣8⃣9⃣

BAJU KURUNG BUDAK PEREMPUAN

📐 SAIZ : 0 , 2 , 4 , 6

RM 9⃣9⃣

📐 SAIZ : 8 , 10 , 12

RM 1⃣1⃣9⃣

BAJU MELAYU DEWASA

RM 2⃣2⃣9⃣

BAJU MELAYU BUDAK LELAKI

📐 SAIZ : 0 , 1 , 3

RM 1⃣0⃣9⃣

📐 SAIZ : 5 , 7 , 9

RM 1⃣3⃣9⃣

Kebaya Peplum Songket Ratu Kejora Hatiku

Kebaya Peplum Songket Ratu Kejora Hatiku

NEW ARRIVAL – Kebaya Peplum Songket Ratu Kejora Hatiku (edisi kebaya peplum breastfeed)

Amboi ..nampak lain HARI RAYA ni. 
Cantik sangat, nampak lagi muda. Ingat siapa tadi.
Siapa tak seronok bila sedara-mara,jiran puji macam ni kan. 

✔ Pakai baju ni nampak lebih muda walau anak dah berderet. Yg muda mestila nampak lagi matang & cantik.
✔ Design kebaya peplum lain dari yg lain.
✔ Nampak lebih sopan tapi bergaya , trendy. 
✔ Suka design tradisional tapi nak ada campuran moden sikit baru nampak kelainan . 
.
.
Kebaya peplum 2 layer yang berflowy cantik ni, trend design terbaru tahun 2018 tau.

Apa yang best tentang kebaya peplum Ratu Kejora Hatiku :

1) Mestilah design nampak exclusive, bahagian double layer peplum tu memang special nampak flowy dan dapat tutup perut yang agak kedepan sikit tu.

2) Material baju dari diamond wear silk , jenis material selesa , kain lembut & bagi kesan beralun-alun yg menarik.

3) Kain peplum diperbuat dari cotton bercorak batik yang lembut gabungan dari kain selisih depan.

4) Zip di bahagian hadapan baju memudahkan ibu yang menyusukan bayi. (BF- FRIENDLY)

5) Ada 10 pilihan warna yang menarik. Memang rambang mata anda boleh pilih antara warna ‘PASTEL’ & warna ‘BOLD’ 

6) Pilihan saiz dari SS sehingga XL.

.

Kebaya Peplum Songket biru midnight blue fesyen baju raya 2018 terkini rkh-731

RKH-731 Midnight Blue – SS, S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket merah fire brick fesyen baju raya 2018 terkini rkh-732

RKH-732 Fire Brick – SS, S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket hijau emerald green fesyen baju raya 2018 terkini rkh-733

RKH-733 Emerald Green – SS, S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket ungu purple fesyen baju raya 2018 terkini rkh-734

RKH-734 Purple – SS, S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket emas gold mustard fesyen baju raya 2018 terkini rkh-735

RKH-735 Gold Mustard – SS, S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket hitam black pearl fesyen baju raya 2018 terkini rkh-736

RKH-736 Black Pearl – SS, S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket biru light sky blue fesyen baju raya 2018 terkini rkh-737

RKH-737 Light Sky Blue – SS, S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket ungu purple dark volet fesyen baju raya 2018 terkini rkh-738

RKH-738 Dark Violet – SS, S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket misty rose fesyen baju raya 2018 terkini rkh-739

RKH-739 Misty Rose – SS, S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket kelabu light grey fesyen baju raya 2018 terkini rkh-740

RKH-740 Light Grey – SS, S, M. L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran RKH

 

===

HARGA

===

RM 180

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI Sekarang

Baju Kurung Songket Qaseh Aafiya

Baju Kurung Songket Qaseh Aafiya

Baju Kurung Songket Qaseh Aafiya adalah gabungan ‘pattern’ baju kurung Malaysia & corak songket printed yang terindah . Kombinasi material yang ber PREMIUM tinggi

5 KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG SONGKET QASEH AAFIYA :

1) Pattern baju kurung Malaysia yang patuh syariah. Labuh menutupi punggung.

2) Corak songket printed yang cantik & nampak mewah.

3) Diperbuat daripada material yang ber PREMIUM tinggi . Baju & kain dari material lavenzi cotton yang sangat minimal iron , texture lembut & menarik, kain sejuk serta tidak panas.

4) Kain lipat batik diperbuat dari lavenzi cotton. Kain tak terbelah

5) Saiz dari SS hingga 3XL

EDISI TERHAD

.

baju-kurung-songket-peach-terkini-2018-baju raya-kurung-malaysia-qac-301

QAC-301 Blush Peach – XL, 3XL

.

baju-kurung-songket-kelabu-slate-grey-terkini-2018-baju raya-kurung-malaysia-qac-302

QAC-302 Slate Grey – SS

.

baju-kurung-songket-merah-jambu-soft-pink-terkini-2018-baju raya-kurung-malaysia-qac-303

QAC-303 Soft Pink – S, M, L, XXL, 3XL

.

baju-kurung-songket-yellow-green-kuning-hijau-terkini-2018-baju raya-kurung-malaysia-qac-304

QAC-304 Yellow Green – SOLD OUT

.

baju-kurung-songket-ungu-pale-purple-terkini-2018-baju raya-kurung-malaysia-qac-305

QAC-305 Pale Purple – S, L, XL, XXL, 3XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran qac

 

===

HARGA

===

RM 170

Saiz XXL Tambah RM 20

Saiz 3XL Tambah RM 30 

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI Sekarang

Baju Kurung Pahang Cik Kuntum

Baju Kurung Pahang Cik Kuntum

New Collection
CIK KUNTUM
🌺🌺🌺🌺🌺

Corak baru ni cantik sangat. Dah tak payah nak pening-pening nak cari baju bermotif bunga sebab design kali ni agak rare sikit corak dia. Kombinasi floral dan jalur yang sangat cantek. Corak jalur menegak tu kan, mampu menjadikan anda nampak lebih slim dan tinggi. Uiiii, siapa tak suka nampak slim kan 🙂

😍👉 Kenapa mesti grab Baju Kurung Pahang Cik Kuntum ni 🌺🌺🌺

🌺Potongan baju kurung pahang yang longgar dan kain lipat batik tanpa belah. Semestinya tidak ikut bentuk badan dan patuh syariah.

🌺Dari material royal satin bermotif bunga dikombinasi dengan jalur menampakan illusi kurus di situ. Kainnya lembut, sejuk dan tidak jarang. Cuaca sekarang ni dah terik panas, pakai baju yang materialnya sejuk lah best, kan. 

🌺Terdapat 2 corak bunga yang berbeza yang mempunyai keunikan tersendiri. Ala2 orkid dan bunga “poppy” dengan warna yang menarik dan terpesona setiap kali mata memandang.

🌺Ready to wear ya bukan pre-order. Tapi stok sangat-sangat limited. Terus pilih dan boleh terus beli dan pakai

🌺Terdapat 5 saiz berbeza dari saiz SS hingga XL.

🌺 Digalakkan basuh tangan sahaja dengan mencelup-celup menggunakan softlan dan terus disidai. Tidak digalakkan basuh mesin untuk menjaga kualiti kain.

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini coklat brown cik kuntum 1.0 01 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Brown 01 – SS, S, M

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini black grey hitam kelabu cik kuntum 1.0 02 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Black/Grey 02 – SS, S

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini ungu purple cik kuntum 1.0 03 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Purple 03 – SOLD OUT

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini biru light blue cik kuntum 1.0 04 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Light Blue 04 – S, M, XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini biru blue nile cik kuntum 1.0 05 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Blue Nile 05 – S

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini maroon cik kuntum 2.0 01 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Maroon 01 – S, XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini hitam putih black white cik kuntum 2.0 02 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Black / White 02 – SS, S, M, L, XL, 2XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini coklat light brown cik kuntum 2.0 03 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Light Brown 03 – S, M, XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini pink kelabu merah jambu grey cik kuntum 2.0 04 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Pink 04 – S, XL, 2XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini biru blue nile cik kuntum 2.0 05 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Blue Nile 05 – S

.

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini cik kuntum 2.0 baju raya 2018

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran cik kuntum

===

HARGA

===

RM 150 

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI Sekarang

Baju Raya 2018 | Baju Kurung Songket Melody Donna Saphire

Baju Raya 2018 | Baju Kurung Songket Melody Donna Saphire

Makin bertambah seri bila pakai baju kurung bunga-bunga kecil ni. Nampak bunga tu timbul. Cantik nya sis. InsyaAllah sis rasa happy je bila pakai baju ni sebab sis nampak cantik. Kawan-kawan pun puji nanti. Bila rasa ‘happy’ & selesa baru terasa lebih yakin diri.

.

Keistimewaan Baju Kurung Songket Melody Donna Saphire

.
NEW ARRIVAL – Kurung Melody Donna Sapphire 
(istimewa corak bunga kelihatan timbul dengan jahitan “tindih kasih” jahitan yang kemas & teliti )

1) Pattern baju kurung Malaysia yang patuh syariah. Longgar dibahagian pinggul baju.

2) Kain lipat batik / selisih tepi yang tidak terbelah & tidak menampakkan bentuk kaki.

3) Corak bunga-bunga kecil yang timbul sangat cantik & nampak mewah.

4) Material yang ber PREMIUM tinggi . Baju & kain dari material yang sama Jaquart Silk. Benang songket di bahagian dalam baju kemas & tak gatal.

5) Terdapat 10 pilihan warna pastel dan bold color.

6) Saiz dari S sehingga XXL

.

baju raya 2018 baju kurung songket terkini deep maroon mds-221

MDS-221 Deep Maroon – SOLD OUT

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-biru-light-sky-blue-baju-raya-2018-mds-222

MDS-222 Light Sky Blue – SOLD OUT

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-dark-violet-ungu-baju-raya-2018-mds-223

MDS-223 Dark Violet – L

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-lilac-purple-ungu-baju-raya-2018-mds-224

MDS-224 Lilac Purple – S, M, L

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-hijau-gelap-dark-green-baju-raya-2018-mds-225

MDS-225 Dark GreenXL

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-light-blue-biru-baju-raya-2018-mds-226

MDS-226 Light Blue – L

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-medium-blue-biru-baju-raya-2018-mds-227

MDS-227 Medium Blue – S, M, L, XL

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-hitam-midnight-black-baju-raya-2018-mds-228

MDS-228 Midnight Black – S, XL

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-merah-jambu-orchid-pink-baju-raya-2018-mds-229

MDS-229 Orchid Pink – L

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-ungu-indigo-purple-baju-raya-2018-mds-230

MDS-230 Indigo Purple – M, L

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===

HARGA

===

RM 130 
SAIZ XXL ADD RM20

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI Sekarang

Page 2 of 1412345...10...Last »

Pin It on Pinterest