Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Moden Corak KAM

Baju Kurung Moden Corak KAM

🌷 NEW ARRIVAL BAJU KURUNG MODEN CORAK KURUNG ADIVA MYESHA (KAM)🌷
.


Sangat berpuas hati dengan baju, kualiti & harga .. Terima kasih.

Baju Kurung Malaysia (Kurung Moden, tapi tak ada dart) : KURUNG ADIVA MYESHA bercorak penuh, tak renyuk, tak perlu iron.

Cepat siap & maintain cantik ayu je ke mana jua.
.

  • Baju kurung Malaysia bercorak penuh bertemakan ABSTRAK yang simple dan tak serabut, membuatkan anda kelihatan AYU SOPAN!! Alahai sejuk mata memandang. ūüôā
  • FABRIK KAIN :¬†

         > Kod KAM-291 & KAM-292 dari material Cotton Viscose yang berkualiti tinggi. Tidak jarang, tidak kecut apabila dibasuh & selesa.


> KAM-293 hingga KAM-296 dari material Bubble Creepe Chiffon yang berkualiti tinggi, tidak jarang & tak perlu pakai inner.  

  • Cutting :¬†Baju Kurung Malaysia¬†yang longgar, potongan selesa yang sentiasa mendapat permintaan ramai ūüôā
  • Pinggang kain separa getah (boleh memeri sehingga 4 – 6 inch)
  • Potongan¬†kain LIPAT BATIK¬†– Menampakkan diri anda lebih kelihatan kurus dan elegant.
  • Saiz :¬†¬†M , L , XL , XXL & 3XXL. Yeay 3XL pun ada.¬†Walau macam mana pun bentuk badan anda, pakai baju dan kain corak penuh yang simple ini tidak akan menampakkan bentuk badan anda. Jadi, anda boleh tampil yakin di mana jua anda berada. Tak perlu risau tentang bentuk badan anda ūüôā

 

baju kurung moden corak abstrak penuh hitam putih black and white KAM-291

KAM-291 –¬†M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh merah red KAM-292

KAM-292 –¬†M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh hitam putih black and white KAM-293

KAM-293 –¬†M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh maroon hitam KAM-294

KAM-294 –¬†M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh coklat KAM-295

KAM-295 –¬†M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh merah hati kelabu KAM-296

KAM-296¬† –¬†M, L, XL, XXL, 3XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===

JADUAL UKURAN SAIZ 

===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===

HARGA

===

RM 120  (Semenanjung)

RM 125 (Sabah / Sarawak)

XXL Tambah RM 20 

3XL Tambah RM 30

===

CARA ORDER

 ===

¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 

Update ASC

Klik sini untuk kami beritahu anda setiap kali baju baru dilancarkan!

 

Baju Kurung Pahang Songket Sarawak Deayu Gojes Series

Baju Kurung Pahang Songket Sarawak Deayu Gojes Series

Baju Kurung Pahang Songket Sarawak DGS (Deayu Gojes Series) Koleksi terbaru dari As Syahid Collections. 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET SARAWAK DGS

  • Design¬†Baju Kurung Pahang yang¬†patuh syariah dan LONGGAR di bahagian PUNGGUNG.¬†
  • Cutting yang selesa dan ramai sukakannya ūüôā¬†¬†
  • Material baju dari jenis kain¬†LAVENZI COTTON¬†yang berkualiti tinggi :
  • jenis lembut dan flowy
  • KURANG RENYUK
  • kain SEJUK dipakai
  • TAK TURUN WARNA
  • TIDAK KECUT
  • KAIN pula jenis kain SUSUN TEPI diperbuat dari¬†BATIK SARAWAK¬†bermutu tinggi.
  • READY STOCK saiz dari S sehingga XL¬†
 

baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak hitam black DGS-181

DGS-181 Hitam –¬†L, XL

baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak biru royal blue DGS-182

DGS-182 Royal Blue –¬†M, L, XL

baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak hijau forest green DGS-183

DGS-183 Forest Green –¬†S, M, L, XL

baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak ungu eggplant purple DGS-184

DGS-184¬† Eggplant Purple –¬†XL

baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak Rasberry Framboise DGS-185

DGS-185 Rasberry Framboise –¬†S, L, XL

baju kurung pahang songket terkini hitam black dgs-186

DGS-186 Hitam –¬†S, M, L, XL

baju kurung pahang songket terkini blue black biru gelap dgs-187

DGS-187 Blue Black –¬†S, M, L, XL

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Update ASC

 

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel GPS

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel GPS

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel (GPS) untuk penggemar color pastel ūüôā

 
Atas permintaan ramai yang sangat suka dengan Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Gema Pastel Songket (GPS), kami bawakan lagi 5 warna yang mengancam untuk anda. 
Tapi… Tapi…
Stok tak banyak. Saiz yang tinggal sikit sahaja. 
VERY LIMITED EDITION. 
Siapa cepat dia dapat lah ye sayang-sayang ūüôā
 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GEMA PASTEL SONGKET 

  • Patern¬†baju kurung pahang¬†yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung. Mummy-mummy semua tak perlu risau sebab selesa pakai kain ni.
  • Material¬†baju¬†dari jenis kain¬†linen cotton¬†yang berkualiti tinggi dan texture yg menarik.

  • Selesa dan tidak panas¬†untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik¬†diperbuat dari jenis kain¬†Sakura Thai Silk. Juga mempunya texture yang¬†sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • Saiz :¬†SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL

  • Baju¬†Kurung ¬†PAHANG

  • Kain Lipat Batik
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel grey kelabu gps-871
GPS-871 Grey –¬†S, M, L
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel coral gps-872
GPS-872 Coral –¬†S, XL
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel dark teal gps-873
GPS-873 Dark Teal –¬†S, L
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel coral gps-874
GPS-874 Coral –¬†M, XL
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel magenta gps-875

GPS-875 Magenta –¬†L

Warna-warna lain dalam koleksi GPS  :
baju raya 2017 kurung pahang songket terkini light lavender ungu purple gps-354
GPS-354 Light Lavender –¬†¬†SS
baju raya 2017 kurung pahang songket terkini hijau olive green GPS-355
GPS-355 Olive –¬†SS, S
 
koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini hijau jadite green GPS-356
GPS-356 Jadite Green –¬†S, M, L, 2XL
 
koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini rose pink merah jambu GPS-357
GPS-357 Rose Pink –¬†M, L, 2XL
koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini gobie dessert cream krim GPS-358
GPS-358 – Gobie Dessert Cream –¬†S, M, L, XL, 2XL, 3XL
 
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
 
 
===
CARA ORDER
 ===
 
 
Update ASC

 

Baju Kurung Pahang Songket Gemersik Hawa KGH

Baju Kurung Pahang Songket Gemersik Hawa KGH

Jika sis sedang mencari baju kurung pahang songket yang simple tapi cantik, koleksi Baju Kurung Pahang Songket Gemersik Hawa ini memang pilihan yang tepat!
Cutting : Baju Kurung Pahang 
 
Kain Lipat Batik 
Material Baju : Paloma / Tessa / Valentino Soluna
Material Kain : Cotton Bali
Saiz : S, M, L, XL
baju kurung pahang songket terkini 2017 merah hati red heart KGH-861

KGH-861 Red Heart – S, L, XL

.
baju kurung pahang songket terkini 2017 coklat burnt lamber kgh 862

KGH-862 Burnt Lamber – S, M, L, XL

.
baju kurung pahang songket terkini 2017 coklat burnt lamber KGH-864

KGH-864 Burnt Lamber – S, M, L, XL

.
baju kurung pahang songket terkini 2017 merah cili red chilli KGH-865

KGH-865 Red Chilli – M, L

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
Ukuran KGH
===
HARGA
===
 
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
 
. 
===
CARA ORDER
 ===
8 Warna Terbaru Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Adinda Mahsuri

8 Warna Terbaru Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Adinda Mahsuri

8 Warna Terbaru Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Adinda Mahsuri

 

Kesan dari kecantikan corak songket ini, mampu menyerlahkan penampilan anda di mana jua majlis yang anda hadiri ūüôā

Yeah, 9 warna yang kami launch sebelum ini mendapat sambutan hangat. Jadi, kali ini, kami bawakan 8 lagi warna yang super gojes dan mewah untuk anda gayakan ke mana jua.

Baju kurung pahang songket ini sangat sesuai untuk anda gayakan di majlis-majlis rasmi dan majlis keraian.   

.
ADINDA MAHSURI SONGKET ni didatangkan dengan warna-warna mewah kegemaran ramai. Yang pastinya, warna-warna ini insyaAllah boleh buat sis tampil ekslusif. Memberikan anda keyakinan dan rasa gembira apabila memakainya. 

Apa yang best kebabom Baju Kurung Pahang ADINDA MAHSURI SONGKET ni?

🌹 Baju Kurung Pahang
🌹 Kain Lipat Batik

🌹 Material : SONGKET INDIA yang digabungkan dengan kain plain dari material DZARRA HEAVY VALENTINO yang superb quality!

🌹 Songket India ni best sangat, serap peluh..tak gatal. Ramai yang suka ūüôā
🌹 8 pilihan warna baru yang manis gojes!
🌹 Available in various sizes : S, M, L, XL, XL dan XXL

baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang hijau emerald green ams-881

AMS-881 Emerald Green – SOLD OUT

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang merah rasberry red ams-882

AMS-882 Rasberry Red – S, M, L, XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang hijau medium sea green ams-883

AMS-883 Medium Sea Green Р XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang biru gelap dark blue dark purple ungu gelap ams-884

AMS-884 Blue Black (Baju) Dark Purple (Kain) –¬†M, L, XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang biru turqoise blue ams-885

AMS-885 Turqoise Blue – M, L, XL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang coklat latte brown kuning cair light yellow ams-886

AMS-886 Latte Brown (Baju) Light Yellow (Kain) –¬†XL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang turqoise ams-887

AMS-887 Turqoise – S, L, XL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang coklat latte brown light peach ams-888

AMS-888 Latte Brown (Baju) Light Peach (Kain) – SOLD OUT

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===

RM 180 (Semenanjung)
RM 185 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
.

===
CARA ORDER
===
.

dapatkan update percuma baju baru terkini secara percuma

.

Baju Kurung Moden Songket VIC

Baju Kurung Moden Songket VIC

Keistimewaan Baju Kurung Moden Songket Vintage Impiana Calista  [EKSLUSIF EDITION]

Baju kurung Malaysia Vintage Impiana Calista Bermotif Songket. Menjadikan anda kelihatan Mewah & Elegant apabila memakainya.

Fabrik baju daripada CottonSilk yang  berkualiti Tinggi menjamin keselesaan & keanggunan .

Kain ‘plain’¬†dari material¬†valentino soluna silk¬†yang¬†lembut¬†dengan texture rasa yang lasak dan mempunyai flowy kain yang Cantik .

Baju dengan motif Songket ditambah dengan hiasan renda atau LACE dibahagian depan menambahkan keunikan & ketinggian warisan seni melayu.

Kain Lipat batik (tidak terbelah, patuh syariat)

LIMITED SIZE : SS, S, M, L, XL, XXL

baju-kurung-moden-songket-merah-jambu-punch-pink-vic-721

VIC-721 Punch Pink – SS

.

baju-kurung-moden-songket-biru-royal-blue-vic-722

VIC-722 Royal Blue – SS, XL

.

baju-kurung-moden-songket-ungu-purple-eggplant-vic-723

VIC-723 Purple Eggplant –¬†L

.

baju-kurung-moden-songket-magenta-vic-724

VIC-724 Magenta – SS, S, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-vic

.

===
HARGA
===
RM 110  (Semenanjung)
RM 115 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.