Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
RAYA 2017 | BAJU KURUNG PAHANG SONGKET GLS

RAYA 2017 | BAJU KURUNG PAHANG SONGKET GLS

Khas untuk anda yang sukakan baju kurung pahang songket yang SIMPLE, tapi still nampak CANTIK dan MENARIK.

Baju Kurung Pahang  Songket GLS ini sangat sesuai untuk anda gayakan di hari raya 2017.

Anda bakal kelihatan cantik dan manis dengan baju kurung songket ini ketika beraya ke rumah sanak saudara dan juga ke open house.

Bukan itu je, baju ni juga sangat sesuai digayakan ke mana majlis rasmi, mahupun untuk ke tempat kerja kerana design nya yang simple dan nice! 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GLS

  • Patern baju kurung pahang yang patuh syariah,longgar di bahagian punggung.
  • Material baju kod GLS-100 : LAVENZI COTTON yang minimal iron dan texture yang sangat menarik serta tidak panas.
  • Material baju kod GLS-101, 102, 103 dan 104 : VALENTINO TESSA yang minimal iron dan texture yang lembut, tidak mudah carik sangat menarik serta tidak panas
  • Selesa, tidak jarang dan tidak panas untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik diperbuat dari jenis fabrik Sakura Thai Silk. Juga mempunyai texture yang sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • SAIZ : S, M, L, XL, XXL dan XXXL

  • Baju Kurung  PAHANG

  • Kain Lipat Batik

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini oren light carrot GLS-100

GLS-100 Light Carrot – S, M, L, XL, XXL

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini peacock pearl turqoise GLS-101

GLS-101 Peacock Pearl – S, M

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini kelabu graphite GLS-102

GLS-102 Graphite – SOLD OUT

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini ungu purple orchid GLS-103

GLS-103 Puprle Orchid – M, L, XL, 3XL

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini oren orange GLS-104

GLS-104 Oren – S, L, 3XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-gls

.

===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
Saiz 3XL Tambah RM 30
 
 
===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820  

.

Update ASC
RAYA 2017 | BAJU KURUNG PELIKAT MSS

RAYA 2017 | BAJU KURUNG PELIKAT MSS

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Pelikat MSS Cotton Pelikat

  • Baju Kurung Pelikat Khazanah Budaya. Tak lapuk dek hujang tak lekang dek panas. Sentiasa sesuai dipakai untuk apa jua majlis. Bergaya dengan Baju Kurung Pelikat? Why not? Lain dari orang lain di hari raya.  
  • Cutting : Baju Kurung Pahang
  • Kain SELISIH BATIK (SUSUN DEPAN)  warisan berzaman
  • Bercorak pelikat Busana Traditional 
  • Material COTTON PELIKAT yang lembut dan selesa. 
  • LIMITED EDITION !!
  • Size : S, M, L 

.

baju kurung pahang pelikat cotton merah hitam red black MSS-832

MSS-932 Merah Hitam – S, L (Cutting besar, size L macam XL, size S macam M)

.

baju kurung pahang pelikat cotton coklat brown MSS-933

MSS-933 Coklat – S, M, L  (Cutting besar, size L macam XL, size S macam M, size M macam L)

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran baju kurung pahang pelikat

.

===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
.
RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN KEMBANG RME

RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN KEMBANG RME

Mommy-mommy sekarang dah tak perlu risau. Uols pun boleh bergaya juga dengan baju yang berfesyen dan cantik-cantik taw. Koleksi ni khas untuk anda. Sebab, design ni kami sengaja design kembaang A Shape di bahagian punggung. Sebab kami sangat peka dengan mommy-mommy yang selalu susah nak pilih baju yang ready made, sebab bahagian punggung selalu tak lepas.

Meh tengok keistimewaan Baju Kurung Moden Kembang koleksi Rauda Medina Ekslusif ni 

🍁Material : 
Kain plain dari valentino silk
kain duyung juga dari jenis valentino silk yang sangat selesa , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺.

🍁 Ciri-ciri :
hujung tangan yang bergetah dan kembang “ala-ala saloma”. 
✔cutting baju yang menawan dan ‘loose’
baju kurung moden kembang , A-shape dan tiada dart. Sangat sesuai digayakan oleh semua jenis bentuk badan. Tak kisah anda selim melim atau chubby-chubby. 

🍁 Size : S , M, L, XL, XXL

🍁 Stock : semua “READY STOCK” 

🍁 Warna : 3 pilihan warna yang mewah yang akan menyerlahkan gaya anda di hari raya 2017 nanti. 

.

baju raya 2017 baju kurung moden kembang A Shape coklat light cinnamon RME-291

RME-291 Light Cinnamon – SOLD OUT

.

baju raya 2017 baju kurung moden kembang A Shape emas goldenrod RME-292

RME-292 Goldenrod – S, M, L, XL dan XXL

.

baju raya 2017 baju kurung moden kembang A Shape hijau pine green RME-293

RME-293 Pine Green – S, M, L, XL dan XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran baju kurung moden kembang a shape RME

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
BAJU RAYA 2017 | PEPLUM MEWANGI SUKMA RINDU

BAJU RAYA 2017 | PEPLUM MEWANGI SUKMA RINDU

Koleksi Baju Raya Terbaru Peplum Mewangi Sukma Rindu (MSR) khas untuk anda gayakan di hari raya ini.

KEISTIMEWAAN PEPLUM MSR

  •  Material :
    material Sakura Creepe yang bermutu tinggi plain
    ✔material yang sangat selesa tidak terlalu tebal, tidak terlalu nipis , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺. Anda tidak perlu risau fabrik ini tidak melekat di badan .

 

  • Memang best :
    potongan yang kemas & cantik di bawah punggung dengan alunan peplum yang kemas
    ✔baju peplum berzip belakang dan ada dat untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan anda, menampakkan anda kelihatan langsing
    ✔ kain yang dijahit sempurna dengan potongan duyung yang kemas dan terperinci.

 

  • Size : SS, S , M, L, XL

 

  • READY STOCK. Anda boleh terus pakai sebaik sahaja baju sampai ke tangan anda.

 

  • 5 pilihan warna yang mewah yang pasti akan menyerikan raya anda tahun ini

 

  • LIMITED EDITON .

.

koleksi baju raya 2017 terkini peplum bunga cantik light salmon msr-241

MSR-241 Light Salmon –  L

.

koleksi baju raya 2017 terkini peplum bunga cantik biru cair pale blue msr-242

MSR-242 Pale Blue – SS, S, L

.

koleksi baju raya 2017 terkini peplum bunga cantik hijau light olive green msr-243

MSR-243 Light Olive Green – SS, S, L

.

koleksi baju raya 2017 terkini peplum bunga cantik light sky blue biru langit msr-244

MSR-244 Light Sky Blue – SS

.

koleksi baju raya 2017 terkini peplum bunga cantik light sky blue biru langit msr-245

MSR-245 Woodland Brown – S, M, L

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-peplum-msr

.

===
HARGA
===
RM 170  (Semenanjung)
RM 175 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
.
RAYA 2017 | BAJU KURUNG SONGKET GJS

RAYA 2017 | BAJU KURUNG SONGKET GJS

  • Baju Kurung Malaysia Koleksi Gurindam Jiwa Songket – Patern baju kurung malaysia yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung.
  • Material baju dari jenis kain Twill Paloma yang berkualiti tinggi – HOT SELLING FABRIC!
  • Selesa dan tidak panas sangat sesuai untuk cuaca Malaysia yang tak menentu sekarang ini. 
  • Kain lipat batik 
  • Kain diperbuat dari jenis kain Sakura Thai Silk yang mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.
  • Baju Kurung  Malaysia.
  • LIMITED edition .  
  • SAIZ : SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL
  • 5 Pilihan warna yang menawan kalbu untuk anda gayakan di hari raya 2017.

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini deep magenta gjs-181

GJS-181 Deep Magenta – SS

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini deep maroon gjs-182

GJS-182 Deep Maroon – SS, S, M, L, XL, 2XL

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini hijau olive green gjs-183

GJS-183 Olive Green – SS

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini ungu purple orchid gjs-184

GJS-184 Purple Orchid – SS, S

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini merah oren red orange gjs-185

GJS-185 Red Orange – SS, S, M, L, XL

.

baju kurung songket terkini 2017 koleksi baju raya cantik

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Size 2XL Tambah RM 20
Size 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
.
Update ASC
RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN PUCCI KAIN DUYUNG VRD

RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN PUCCI KAIN DUYUNG VRD

  • Baju kurung moden ber’dat’
  • Kain duyung 
  • Disertai dengan penggunaan fabrik ‘high quality’ valentino creepe silk yang popular pasti memberi jaminan puas hati.
  • Kain lembut dan flowy
  • Kain kurang renyuk
  • Kain sejuk dipakai 
  • Tidak turun warna dan tidak kecut. 
  • 5 Warna pilihan untuk anda gayakan di hari raya 🙂
  • Pelbagai pilihan saiz dari saiz SS sehingga 2XL sesuai untuk pakai sedondon seisi keluarga. 
  • READY STOCK.

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-merah-hati-red-heart-vrd-121

VRD-121 Red Heart – SS, S, L, XL, 2XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-hijau-pickle-green-vrd-122

VRD-122 Pickle Green – S, M, L, XL, 2XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-sky-blue-biru-langit-vrd-123

VRD-123 Sky Blue – S, M, L, XL, 2XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-salmon-vrd-124

VRD-124 Salmon – SS, S, M, L, XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-coklat-brown-vrd-125

VRD-125 Coklat – S, M, L, XL, 2XL

.

raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-vrd-5

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.