Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
RAYA 2017 | BAJU KURUNG PELIKAT MSS

RAYA 2017 | BAJU KURUNG PELIKAT MSS

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Pelikat MSS Cotton Pelikat

  • Baju Kurung Pelikat Khazanah Budaya. Tak lapuk dek hujang tak lekang dek panas. Sentiasa sesuai dipakai untuk apa jua majlis. Bergaya dengan Baju Kurung Pelikat? Why not? Lain dari orang lain di hari raya.  
  • Cutting : Baju Kurung Pahang
  • Kain SELISIH BATIK (SUSUN DEPAN)  warisan berzaman
  • Bercorak pelikat Busana Traditional 
  • Material COTTON PELIKAT yang lembut dan selesa. 
  • LIMITED EDITION !!
  • Size : S, M, L 

.

baju kurung pahang pelikat cotton merah hitam red black MSS-832

MSS-932 Merah Hitam – S, L (Cutting besar, size L macam XL, size S macam M)

.

baju kurung pahang pelikat cotton coklat brown MSS-933

MSS-933 Coklat – S, M, L  (Cutting besar, size L macam XL, size S macam M, size M macam L)

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran baju kurung pahang pelikat

.

===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
.
BAJU RAYA 2017 | PEPLUM MEWANGI SUKMA RINDU

BAJU RAYA 2017 | PEPLUM MEWANGI SUKMA RINDU

Koleksi Baju Raya Terbaru Peplum Mewangi Sukma Rindu (MSR) khas untuk anda gayakan di hari raya ini.

KEISTIMEWAAN PEPLUM MSR

  •  Material :
    material Sakura Creepe yang bermutu tinggi plain
    ✔material yang sangat selesa tidak terlalu tebal, tidak terlalu nipis , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺. Anda tidak perlu risau fabrik ini tidak melekat di badan .

 

  • Memang best :
    potongan yang kemas & cantik di bawah punggung dengan alunan peplum yang kemas
    ✔baju peplum berzip belakang dan ada dat untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan anda, menampakkan anda kelihatan langsing
    ✔ kain yang dijahit sempurna dengan potongan duyung yang kemas dan terperinci.

 

  • Size : SS, S , M, L, XL

 

  • READY STOCK. Anda boleh terus pakai sebaik sahaja baju sampai ke tangan anda.

 

  • 5 pilihan warna yang mewah yang pasti akan menyerikan raya anda tahun ini

 

  • LIMITED EDITON .

.

koleksi baju raya 2017 terkini peplum bunga cantik light salmon msr-241

MSR-241 Light Salmon –  L

.

koleksi baju raya 2017 terkini peplum bunga cantik biru cair pale blue msr-242

MSR-242 Pale Blue – SS, S, L

.

koleksi baju raya 2017 terkini peplum bunga cantik hijau light olive green msr-243

MSR-243 Light Olive Green – SS, S, L

.

koleksi baju raya 2017 terkini peplum bunga cantik light sky blue biru langit msr-244

MSR-244 Light Sky Blue – SS

.

koleksi baju raya 2017 terkini peplum bunga cantik light sky blue biru langit msr-245

MSR-245 Woodland Brown – S, M, L

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-peplum-msr

.

===
HARGA
===
RM 170  (Semenanjung)
RM 175 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
.
RAYA 2017 | BAJU KURUNG SONGKET GJS

RAYA 2017 | BAJU KURUNG SONGKET GJS

  • Baju Kurung Malaysia Koleksi Gurindam Jiwa Songket – Patern baju kurung malaysia yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung.
  • Material baju dari jenis kain Twill Paloma yang berkualiti tinggi – HOT SELLING FABRIC!
  • Selesa dan tidak panas sangat sesuai untuk cuaca Malaysia yang tak menentu sekarang ini. 
  • Kain lipat batik 
  • Kain diperbuat dari jenis kain Sakura Thai Silk yang mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.
  • Baju Kurung  Malaysia.
  • LIMITED edition .  
  • SAIZ : SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL
  • 5 Pilihan warna yang menawan kalbu untuk anda gayakan di hari raya 2017.

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini deep magenta gjs-181

GJS-181 Deep Magenta – SS

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini deep maroon gjs-182

GJS-182 Deep Maroon – SS, S, M, L, XL, 2XL

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini hijau olive green gjs-183

GJS-183 Olive Green – SS

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini ungu purple orchid gjs-184

GJS-184 Purple Orchid – SS, S

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini merah oren red orange gjs-185

GJS-185 Red Orange – SS, S, M, L, XL

.

baju kurung songket terkini 2017 koleksi baju raya cantik

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Size 2XL Tambah RM 20
Size 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
.
Update ASC
RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN PUCCI KAIN DUYUNG VRD

RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN PUCCI KAIN DUYUNG VRD

  • Baju kurung moden ber’dat’
  • Kain duyung 
  • Disertai dengan penggunaan fabrik ‘high quality’ valentino creepe silk yang popular pasti memberi jaminan puas hati.
  • Kain lembut dan flowy
  • Kain kurang renyuk
  • Kain sejuk dipakai 
  • Tidak turun warna dan tidak kecut. 
  • 5 Warna pilihan untuk anda gayakan di hari raya 🙂
  • Pelbagai pilihan saiz dari saiz SS sehingga 2XL sesuai untuk pakai sedondon seisi keluarga. 
  • READY STOCK.

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-merah-hati-red-heart-vrd-121

VRD-121 Red Heart – SS, S, L, XL, 2XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-hijau-pickle-green-vrd-122

VRD-122 Pickle Green – S, M, L, XL, 2XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-sky-blue-biru-langit-vrd-123

VRD-123 Sky Blue – S, M, L, XL, 2XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-salmon-vrd-124

VRD-124 Salmon – SS, S, M, L, XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-coklat-brown-vrd-125

VRD-125 Coklat – S, M, L, XL, 2XL

.

raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-vrd-5

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
KOLEKSI RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN BLOSSOM VINTAGE SERIES

KOLEKSI RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN BLOSSOM VINTAGE SERIES

Peminat baju kurung corak bunga kecil-kecil pasti tak lepas peluang menggayakan baju kurung moden Blossom Vintage Series special ‘Vintage Edition’ ini. 
.
Bunga-bunga kecil yang menawan dengan gabungan warna yang menarik menambah seri keayuan anda. 😊
.
Kombinasi ‘pattern’ kurung malaysia-moden yang berzip belakang, berdat, leher baju kurung lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan si pemakai.Kain bawah daripada cutting ‘Lipat Batik’ ( selisih batik ).
Edisi Terhad
Saiz : SS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL
.
Didatangkan dalam 3 edisi berbeza dari 3 material fabrik yang berbeza :
 .
Blossom Vintage Series 1 : BVS-171
.
1) Material : best quality cotton viscose 
✔ Makin dibasuh makin bertambah sedap.
Kain sejuk. Amat sesuai dengan iklim panas di Malaysia. 
✔ Tak jarang , tak panas
Tak kedut
✔ Nak menggosok – very minimal iron dalam 20%
✔ Selesa dan flowy cantik
  
baju kurung moden corak bunga kecil hitam black bvs-171

BVS-171 Hitam – SS, S, M, L

 

Blossom Vintage Series 2 : BVS-172
.
Material : Best quality bubble chiffon 
✔ Material yang tahan lasak 
Tidak jarang dan tak perlu memakai inner
Tidak mudah kedut dan less ironing needed
✔ Selesa dan flowy cantik
 
baju kurung moden corak bunga kecil dim shadow bvs-172

BVS-172 Dim Shadow – L

 .
Blossom Vintage Series 3 : BVS-173 & BVS-174
 .
Material : best quality georgette chiffon single layer 
✔ Boleh basuh mesin
✔ Tak mudah terkoyak
Tidak panas / material sejuk
✔ Terletak cantik
✔ Senang gosok, lambat kedut. Memang power.
✔ Nampak biasa, tapi tahan lasak
baju kurung moden corak bunga kecil coklat brown bvs-173

BVS-173 Saddle Brown – SS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL

raya-2017-baju-kurung-moden-corak-bunga-kecil-georgette chiffon-coklat-brown-bvs-174

BVS-174 Deep Siena Brown – SS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

 

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Size XXL Tambah RM 20
Size 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===

Update ASC

Baju Kurung Menyusu BF Sehingga 3XL | Koleksi Raya 2017

Baju Kurung Menyusu BF Sehingga 3XL | Koleksi Raya 2017

Yeay! Mommies yang ada baby yang masih susu badan boleh lah bergaya cantik raya nanti dengan Baju Kurung Menyusu Black Roses Series ni. 

Biasanya lepas ada baby ni badan naik kan?

Haaa… pakai baju hitam koleksi Black Roses Series ni, bukan setakat mudah nak menyusukan bayi anda masa raya nanti. Malah, anda akan kelihatan selim melim lagi tu. Best kan? 

4 KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG MENYUSU BLACK ROSES SERIES : 

1⃣ Design terbaru dan terhad di pasaran Baju Kurung Malaysia, kain lipat batik

‘Special’ nya keluaran terbaru ini zip di bahagian hadapan “BF friendly” serta terdapat belahan 7inci dibahagian kiri & kanan baju seperti ‘punjabi blouse’. 
2⃣ Corak bunga Rose yang menghiasi tangan dan di bahagian kain menampakkan anda sangat menawan dan ‘exclusive’ . Sekali pandang pun dah buatkan anda jatuh cinta. Cuba bayangkan anda yang cantik menawan yang memakainya.
3⃣ Material yang menjadi rebutan ramai, cotton viscose yang tidak kecut walau dibasuh berkali-kali, ‘very minimal iron’ , dan lambat kedut. Material ini adalah juara , lembutnya kain ini, terasa sejuk serta kain yang beralun cantik memikat hati . Alahai..
4⃣ Warna hitam adalah warna kegemaran ramai orang. Anda akan kelihatan lebih langsing dan menampakkan anda seorang yang berkarisma. 
Anda yang gemarkan warna hitam, inilah masanya untuk anda tambah koleksi DESIGN terbaru bagi tahun 2017. 
Yang masih belum memiliki koleksi baju kurung berwarna hitam, anda membuat keputusan yang tepat apabila mengenakan Black Roses Series yang ‘Exclusive’ ini. 
Pasti anda jatuh cinta dengan koleksi ‘HOT’ ini.
5⃣ Ramai yang nak pakai sedondon 1 family di hari raya, kan  ❤. Jadi, kami siapkan koleksi ini untuk anda sekeluarga. Ada saiz dari saiz S sehingga ke 3XL.
raya 2017 baju kurung menyusu bf friendly hitam putih corak bunga BRS-161

BRS-161 Hitam Putih – S, M, L, XXL

.

baju raya 2017 baju kurung menyusu bf friendly hitam putih BRS-162

BRS-162 Hitam Putih BRS-162 – S, M, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
Ukuran baju kurung menyusu Black Roses Series

Ukuran baju kurung menyusu Black Roses Series

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20 
Saiz 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
.

Update ASC%3