Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel GPS

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel GPS

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel (GPS) untuk penggemar color pastel ūüôā

 
Atas permintaan ramai yang sangat suka dengan Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Gema Pastel Songket (GPS), kami bawakan lagi 5 warna yang mengancam untuk anda. 
Tapi… Tapi…
Stok tak banyak. Saiz yang tinggal sikit sahaja. 
VERY LIMITED EDITION. 
Siapa cepat dia dapat lah ye sayang-sayang ūüôā
 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GEMA PASTEL SONGKET 

  • Patern¬†baju kurung pahang¬†yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung. Mummy-mummy semua tak perlu risau sebab selesa pakai kain ni.
  • Material¬†baju¬†dari jenis kain¬†linen cotton¬†yang berkualiti tinggi dan texture yg menarik.

  • Selesa dan tidak panas¬†untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik¬†diperbuat dari jenis kain¬†Sakura Thai Silk. Juga mempunya texture yang¬†sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • Saiz :¬†SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL

  • Baju¬†Kurung ¬†PAHANG

  • Kain Lipat Batik
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel grey kelabu gps-871
GPS-871 Grey –¬†S, M, L
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel coral gps-872
GPS-872 Coral –¬†S, XL
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel dark teal gps-873
GPS-873 Dark Teal –¬†S, L
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel coral gps-874
GPS-874 Coral –¬†M, XL
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel magenta gps-875

GPS-875 Magenta –¬†L

Warna-warna lain dalam koleksi GPS  :
baju raya 2017 kurung pahang songket terkini light lavender ungu purple gps-354
GPS-354 Light Lavender –¬†¬†SS
baju raya 2017 kurung pahang songket terkini hijau olive green GPS-355
GPS-355 Olive –¬†SS, S
 
koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini hijau jadite green GPS-356
GPS-356 Jadite Green –¬†S, M, L, 2XL
 
koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini rose pink merah jambu GPS-357
GPS-357 Rose Pink –¬†M, L, 2XL
koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini gobie dessert cream krim GPS-358
GPS-358 – Gobie Dessert Cream –¬†S, M, L, XL, 2XL, 3XL
 
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
 
 
===
CARA ORDER
 ===
 
 
Update ASC

 

Baju Kurung Pahang Songket Gemersik Hawa KGH

Baju Kurung Pahang Songket Gemersik Hawa KGH

Jika sis sedang mencari baju kurung pahang songket yang simple tapi cantik, koleksi Baju Kurung Pahang Songket Gemersik Hawa ini memang pilihan yang tepat!
Cutting : Baju Kurung Pahang 
 
Kain Lipat Batik 
Material Baju : Paloma / Tessa / Valentino Soluna
Material Kain : Cotton Bali
Saiz : S, M, L, XL
baju kurung pahang songket terkini 2017 merah hati red heart KGH-861

KGH-861 Red Heart – S, L, XL

.
baju kurung pahang songket terkini 2017 coklat burnt lamber kgh 862

KGH-862 Burnt Lamber – S, M, L, XL

.
baju kurung pahang songket terkini 2017 coklat burnt lamber KGH-864

KGH-864 Burnt Lamber – S, M, L, XL

.
baju kurung pahang songket terkini 2017 merah cili red chilli KGH-865

KGH-865 Red Chilli – M, L

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
Ukuran KGH
===
HARGA
===
 
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
 
. 
===
CARA ORDER
 ===
8 Warna Terbaru Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Adinda Mahsuri

8 Warna Terbaru Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Adinda Mahsuri

8 Warna Terbaru Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Adinda Mahsuri

 

Kesan dari kecantikan corak songket ini, mampu menyerlahkan penampilan anda di mana jua majlis yang anda hadiri ūüôā

Yeah, 9 warna yang kami launch sebelum ini mendapat sambutan hangat. Jadi, kali ini, kami bawakan 8 lagi warna yang super gojes dan mewah untuk anda gayakan ke mana jua.

Baju kurung pahang songket ini sangat sesuai untuk anda gayakan di majlis-majlis rasmi dan majlis keraian.   

.
ADINDA MAHSURI SONGKET ni didatangkan dengan warna-warna mewah kegemaran ramai. Yang pastinya, warna-warna ini insyaAllah boleh buat sis tampil ekslusif. Memberikan anda keyakinan dan rasa gembira apabila memakainya. 

Apa yang best kebabom Baju Kurung Pahang ADINDA MAHSURI SONGKET ni?

🌹 Baju Kurung Pahang
🌹 Kain Lipat Batik

🌹 Material : SONGKET INDIA yang digabungkan dengan kain plain dari material DZARRA HEAVY VALENTINO yang superb quality!

🌹 Songket India ni best sangat, serap peluh..tak gatal. Ramai yang suka ūüôā
🌹 8 pilihan warna baru yang manis gojes!
🌹 Available in various sizes : S, M, L, XL, XL dan XXL

baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang hijau emerald green ams-881

AMS-881 Emerald Green – SOLD OUT

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang merah rasberry red ams-882

AMS-882 Rasberry Red – S, M, L, XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang hijau medium sea green ams-883

AMS-883 Medium Sea Green Р XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang biru gelap dark blue dark purple ungu gelap ams-884

AMS-884 Blue Black (Baju) Dark Purple (Kain) –¬†M, L, XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang biru turqoise blue ams-885

AMS-885 Turqoise Blue – M, L, XL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang coklat latte brown kuning cair light yellow ams-886

AMS-886 Latte Brown (Baju) Light Yellow (Kain) –¬†XL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang turqoise ams-887

AMS-887 Turqoise – S, L, XL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang coklat latte brown light peach ams-888

AMS-888 Latte Brown (Baju) Light Peach (Kain) – SOLD OUT

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===

RM 180 (Semenanjung)
RM 185 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
.

===
CARA ORDER
===
.

dapatkan update percuma baju baru terkini secara percuma

.

Baju Kurung Moden Songket VIC

Baju Kurung Moden Songket VIC

Keistimewaan Baju Kurung Moden Songket Vintage Impiana Calista  [EKSLUSIF EDITION]

Baju kurung Malaysia Vintage Impiana Calista Bermotif Songket. Menjadikan anda kelihatan Mewah & Elegant apabila memakainya.

Fabrik baju daripada CottonSilk yang  berkualiti Tinggi menjamin keselesaan & keanggunan .

Kain ‘plain’¬†dari material¬†valentino soluna silk¬†yang¬†lembut¬†dengan texture rasa yang lasak dan mempunyai flowy kain yang Cantik .

Baju dengan motif Songket ditambah dengan hiasan renda atau LACE dibahagian depan menambahkan keunikan & ketinggian warisan seni melayu.

Kain Lipat batik (tidak terbelah, patuh syariat)

LIMITED SIZE : SS, S, M, L, XL, XXL

baju-kurung-moden-songket-merah-jambu-punch-pink-vic-721

VIC-721 Punch Pink – SS

.

baju-kurung-moden-songket-biru-royal-blue-vic-722

VIC-722 Royal Blue – SS, XL

.

baju-kurung-moden-songket-ungu-purple-eggplant-vic-723

VIC-723 Purple Eggplant –¬†L

.

baju-kurung-moden-songket-magenta-vic-724

VIC-724 Magenta – SS, S, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-vic

.

===
HARGA
===
RM 110  (Semenanjung)
RM 115 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
RAYA 2017 | BAJU KURUNG PAHANG SONGKET GLS

RAYA 2017 | BAJU KURUNG PAHANG SONGKET GLS

Khas untuk anda yang sukakan baju kurung pahang songket yang SIMPLE, tapi still nampak CANTIK dan MENARIK.

Baju Kurung Pahang  Songket GLS ini sangat sesuai untuk anda gayakan di hari raya 2017.

Anda bakal kelihatan cantik dan manis dengan baju kurung songket ini ketika beraya ke rumah sanak saudara dan juga ke open house.

Bukan itu je, baju ni juga sangat sesuai digayakan ke mana majlis rasmi, mahupun untuk ke tempat kerja kerana design nya yang simple dan nice! 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GLS

  • Patern baju kurung pahang yang patuh syariah,longgar di bahagian punggung.
  • Material baju kod GLS-100 : LAVENZI COTTON¬†yang minimal iron dan texture yang sangat menarik serta tidak panas.
  • Material¬†baju kod GLS-101, 102, 103 dan 104 :¬†VALENTINO TESSA¬†yang minimal iron dan texture yang lembut, tidak mudah carik sangat menarik serta tidak panas
  • Selesa, tidak jarang dan tidak panas untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik diperbuat dari jenis fabrik¬†Sakura Thai Silk. Juga mempunyai texture yang sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • SAIZ : S, M, L, XL, XXL dan XXXL

  • Baju¬†Kurung ¬†PAHANG

  • Kain Lipat Batik

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini oren light carrot GLS-100

GLS-100 Light Carrot – S, M, L, XL

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini peacock pearl turqoise GLS-101

GLS-101 Peacock Pearl – S, M

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini kelabu graphite GLS-102

GLS-102 Graphite – SOLD OUT

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini ungu purple orchid GLS-103

GLS-103 Puprle Orchid –¬†L, XL

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini oren orange GLS-104

GLS-104 Oren – S, L, 3XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-gls

.

===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
Saiz 3XL Tambah RM 30
 
 
===
CARA ORDER
 ===

¬†SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820 ¬†

.

Update ASC
RAYA 2017 | BAJU KURUNG PELIKAT MSS

RAYA 2017 | BAJU KURUNG PELIKAT MSS

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Pelikat MSS Cotton Pelikat

  • Baju Kurung Pelikat Khazanah Budaya. Tak lapuk dek hujang tak lekang dek panas. Sentiasa sesuai dipakai untuk apa jua majlis. Bergaya dengan Baju Kurung Pelikat? Why not? Lain dari orang lain di hari raya. ¬†
  • Cutting : Baju Kurung Pahang
  • Kain SELISIH BATIK (SUSUN DEPAN) ¬†warisan berzaman
  • Bercorak pelikat Busana Traditional¬†
  • Material COTTON PELIKAT yang lembut dan selesa.¬†
  • LIMITED EDITION !!
  • Size : S, M, L¬†

.

baju kurung pahang pelikat cotton merah hitam red black MSS-832

MSS-932 Merah Hitam – S, L (Cutting besar, size L macam XL, size S macam M)

.

baju kurung pahang pelikat cotton coklat brown MSS-933

MSS-933 Coklat РS, M, L  (Cutting besar, size L macam XL, size S macam M, size M macam L)

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran baju kurung pahang pelikat

.

===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
.