Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Raya 2018 | Baju Kurung Moden Saree Songket Starina Enchanted

Baju Raya 2018 | Baju Kurung Moden Saree Songket Starina Enchanted

Baju Kurung moden Saree Starina Enchanted yang membuatkan siapa yang memandang pasti TERPESONA! Anda rasa  lebih CONFIDENT beraya dengan penuh gembira 🙂

========================
Keistimewaan Baju Kurung Moden Saree STARINA ENCHANTED
========================

1) Terdapat 7 pilihan warna yang serius anda pasti RAMBANG MATA NAK PILIH YG MANA! 😍
2) Jahitan baju yang kemas & teliti . Jahitan “tindih kasih”.
3) Material baju dari Tessa Korean. Kain selesa yang mudah dijaga, tidak mudah renyuk dan less iron.
4) Kombinasi kain duyung dari material jaquart silk serta gabungan corak ala-ala sari . Cantik kan. Benang berwarna emas di bahagian bawah kain membuatkan baju ni lebih menawan
5) Design baju kurung moden , kain duyung. Ada dat dan zip di belakang baju membuat kan cutting baju sangat menawan.
7) Saiz available dari saiz SS sehingga XL.

.

baju kurung moden saree MERAH RASBERRY RED terkini baju raya 2018 se-181

SE-181 Rasberry Red – SS, M, XL

.

baju kurung moden saree biru langit deep sky blue terkini baju raya 2018 se-182

SE-182 Deep Sky Blue – SS, S, M, XL

.

baju kurung moden saree oren merah brick terkini baju raya 2018 se-183

SE-183 Brick – SS, S, M, L, XL

.

baju kurung moden saree cyan terkini baju raya 2018 se-184

SE-184 Cyan – SS, S, M, L, XL

.

baju kurung moden saree fuschia terkini baju raya 2018 se-185

SE-185 Fuschia – SS, S, M, L, XL

.

baju kurung moden saree mustard terkini baju raya 2018 se-186

SE-186 Mustard – SS, S, M, L, XL

.

baju kurung moden saree biru steel blue terkini baju raya 2018 se-187

SE-187 Biru Steel – SS, S, M, L, XL

.

baju kurung moden saree terkini baju raya 2018 as syahid collections 2

.

===

UKURAN

===

ukuran SE

.

===

HARGA 

===

RM 160 

===

CARA ORDER 

===

SMS / WhatsApp kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 7763 820

KLIK SINI untuk Dapatkan UPDATE BAJU TERBARU PERCUMA!

BAJU RAYA 2018 | Baju Kurung Moden Songket Larissa Bella Exclusive

BAJU RAYA 2018 | Baju Kurung Moden Songket Larissa Bella Exclusive

TERBARU! BAJU RAYA 2018 – BAJU KURUNG MODEN SONGKET KOLEKSI LARISSA BELLA EXCLUSIVE

.

Gabungan ‘pattern’ kurung Modern & corak songket printed yang terindah . Kombinasi material yang ber PREMIUM tinggi . 
.
5 KEISTIMEWAAN KURUNG LARISSA BELLA EXCLUSIVE :-

.

1) Pattern baju kurung modern (ada dat di belakang)  yang patuh syariah. Labuh menutupi punggung.

2) Corak songket printed yang cantik & nampak mewah.

3) Breasfeed Friendly (Ada zip di bahagian depan -9 inchi panjang zip-)

4) Material yang ber PREMIUM tinggi . Baju & kain dari material lavenzi cotton yang sangat minimal iron , texture lembut & menarik, kain sejuk serta tidak panas.

5) kain lipat batik diperbuat dari lavenzi cotton.

6) Saiz dari SS sehingga XXL

EDISI TERHAD

.

baju-kurung-moden-songket-biru-kehijauan-cyan-lbe-251-baju-raya-terkini-2018

LBE-251 Cyan – SS, S, M, XL, XXL

.

baju-kurung-moden-songket-kelabu-grey-aswood-moss-lbe-252-baju-raya-terkini-2018

LBE-252 Asswood Moss – SS, S, M, XXL

.

baju-kurung-moden-songket-grape-nectar-purple-belacan-lbe-253-baju-raya-terkini-2018

LBE-253 Grape Nectar – SS, S

.

baju-kurung-moden-songket-biru-kelabu-blue-grey-lbe-254-baju-raya-terkini-2018

LBE-254 Blue Grey – SS, S, L, XL

.

baju-kurung-moden-songket-coklat-light-brown-lbe-255-baju-raya-terkini-2018

LBE-255 Light Brown – SS, S, M, L, XL, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran LBE

.

===

HARGA

===

RM 170

Saiz XXL Tambah RM 20

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.NAK Update Baju Baru PERCUMA? KLIK SINI Sekarang!

Baju Kurung Songket Qaseh Aafiya

Baju Kurung Songket Qaseh Aafiya

Baju Kurung Songket Qaseh Aafiya adalah gabungan ‘pattern’ baju kurung Malaysia & corak songket printed yang terindah . Kombinasi material yang ber PREMIUM tinggi

5 KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG SONGKET QASEH AAFIYA :

1) Pattern baju kurung Malaysia yang patuh syariah. Labuh menutupi punggung.

2) Corak songket printed yang cantik & nampak mewah.

3) Diperbuat daripada material yang ber PREMIUM tinggi . Baju & kain dari material lavenzi cotton yang sangat minimal iron , texture lembut & menarik, kain sejuk serta tidak panas.

4) Kain lipat batik diperbuat dari lavenzi cotton. Kain tak terbelah

5) Saiz dari SS hingga 3XL

EDISI TERHAD

.

baju-kurung-songket-peach-terkini-2018-baju raya-kurung-malaysia-qac-301

QAC-301 Blush Peach – XL, 3XL

.

baju-kurung-songket-kelabu-slate-grey-terkini-2018-baju raya-kurung-malaysia-qac-302

QAC-302 Slate Grey – SS

.

baju-kurung-songket-merah-jambu-soft-pink-terkini-2018-baju raya-kurung-malaysia-qac-303

QAC-303 Soft Pink – S, M, L, XXL, 3XL

.

baju-kurung-songket-yellow-green-kuning-hijau-terkini-2018-baju raya-kurung-malaysia-qac-304

QAC-304 Yellow Green – SOLD OUT

.

baju-kurung-songket-ungu-pale-purple-terkini-2018-baju raya-kurung-malaysia-qac-305

QAC-305 Pale Purple – S, L, XL, XXL, 3XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran qac

 

===

HARGA

===

RM 170

Saiz XXL Tambah RM 20

Saiz 3XL Tambah RM 30 

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI Sekarang

Baju Kurung Plus Size 2018 2XL, 3XL, 4XL, 5XL Chubby Charm Kurung

Baju Kurung Plus Size 2018 2XL, 3XL, 4XL, 5XL Chubby Charm Kurung

ATTENTION ‼‼ ” Too All Ladies Plus Size ” SPECIAL untuk anda yang ” PLUS SIZE SAHAJA “
=====================================

Uoll yang PLUS SIZE mesti nak baju kurung yang :
✔ design nampak cantik & exclusive
✔ walau CHUBBY tapi nak juga nampak ‘EFFECT’ kurus 
✔ nak cari baju kurung yang cutting boleh nampak ‘shape’ sikit tapi tak nak nampak bentuk badan.
✔ dapat baju kurung yang cover pinggul tapi biar la ada flowy . Takkan orang kurus je boleh nampak flowy cantik gitu, kami pun nak juga.
✔ haruslah SELESA, tak nak pakai baju yang panas nanti merechik-rechik peluh lekat kat badan. Cuaca sekarang ni teruk ooo
Bahagian lengan muat & selesa. Yeay!

=======================================

Ok .Memang cantik sangat lah Baju Kurung Plus Size Koleksi CHUBBY CHARM KURUNG ini yg dicari-cari selama ini .

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PLUS SIZE CHUBBY CHARM

.
(1) Design yang Eksklusif & Syari’e
cutting baju PRINCESS CUT & Cutting Loose untuk menampakkan ‘EFFECT’ flowy di bahagian baju 
-memberi keselesaan kepada si pemakai ,lebih longgar dibahagian pinggul.
cutting kain dari KAIN DUYUNG

(2) Material dari PREMIUM & HIGH QUALITY
baju & kain dari LAVENZI COTTON yang gred terbaik
– material berjenis WASHABLE ! Bila dibasuh tidak turun warna & tidak kecut
– paling penting tahan lasak iaitu mudah untuk menggosok & kurang renyuk.

(3) WARNA 
– ada 5 pilihan warna 
– warna yang nampak MEWAH , EKSKLUSIF
warna yang WARM & mengikuti trending semasa

(4) Saiz KHAS untuk PLUS SIZE bermula
– 2XL , 3XL , 4XL , & 5XL sahaja.

.

Baju Kurung Plus Size 2018 2XL, 3XL, 4XL, 5XL cck-211-songket-biru-royale-blue-baju-raya-plus-size-2018

CCK-211 (Royal Blue) – 2XL, 3XL, 4XL, 5XL

 

Baju Kurung Plus Size 2018 2XL, 3XL, 4XL, 5XL cck-212-songket-fuschia-pale-blue-baju-raya-plus-size-2018

CCK-212 (Fuschia Pale) – 2XL, 3XL, 4XL, 5XL

.

Baju Kurung Plus Size 2018 2XL, 3XL, 4XL, 5XL cck-213-songket-kelabu-silver-grey-blue-baju-raya-plus-size-2018

CCK-213 (Silver Grey) – 2XL, 3XL, 4XL, 5XL

.

Baju Kurung Plus Size 2018 2XL, 3XL, 4XL, 5XL-songket-cck-214-rasberry-framboise-baju-raya-plus-size-2018

CCK-214 (Rasberry Framboise) – 2XL, 3XL, 4XL, 5X

.

Baju Kurung Plus Size 2018 2XL, 3XL, 4XL, 5XL cck-215-songket-hijau-growth-green-baju-raya-plus-size-2018

CCK-215 (Growth Green) – 2XL, 3XL, 4XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran cck

===

HARGA

===

Harga JIMAT – MAMPU MILIK..
-harga berbeza mengikut saiz 
2XL : RM200 
3XL : RM210 
4XL : RM220 
5XL : RM230

.

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI  Sekarang

Baju Raya Terkini Baju Kurung Pahang Songket Aura Teratai

Baju Raya Terkini Baju Kurung Pahang Songket Aura Teratai

Gabungan ‘pattern’ kurung pahang & corak songket printed yang terindah . Kombinasi material yang ber PREMIUM tinggi . 

.

5 KEISTIMEWAAN BAJU RAYA TERKINI BAJU KURUNG PAHANG SONGKET AURA TERATAI 

.

1) Pattern baju kurung pahang yang patuh syariah. Longgar dibahagian pinggul baju.

2) Corak songket printed yang cantik & nampak mewah.

3) Material yang ber PREMIUM tinggi . Baju & kain dari material lavenzi cotton yang sangat minimal iron , texture lembut & menarik, kain sejuk serta tidak panas.

4) Kain susun tepi diperbuat dari lavenzi cotton.

5) Saiz dari SS sehingga XXL

EDISI TERHAD

.

baju-raya-terkini-2018-baju-kurung-pahang-songket-printed-biru-light-sky-blue-online-cantik-ats-261

ATS-261 Light Sky Blue – SS, S, M, L

.

baju-raya-terkini-2018-baju-kurung-pahang-songket-printed-thistle-ungu-belacan-pudar-dusty-purple-online-cantik-ats-262

ATS-262 Thistle – S

.

baju-raya-terkini-2018-baju-kurung-pahang-songket-hijau-printed-mint-green-online-cantik-ats-263

ATS-263 Mint – S, M

.

baju-raya-terkini-2018-baju-kurung-pahang-songket-soft-pink-merah-jambu-online-cantik-ats-264

ATS-264 Soft Pink – SS, S, M, L

.

baju-raya-terkini-2018-baju-kurung-pahang-songket-coklat-beige-online-cantik-ats-265

ATS-265 Beige – SS, S

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran ats

===

HARGA

===

RM 170 
SAIZ XXL ADD RM20

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI  Sekarang

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Koleksi Seroja

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Koleksi Seroja

NEW COLLECTION BAJU KURUNG PAHANG SONGKET BF FRIENDLY KOLEKSI SEROJA

Seroja…Seroja ku sayang

[TIPU BAJU MAHAL… DAH TU SUSAH NAK JAGA PULAK]

Tak… baju ni tak mahal…  ni bukan songket printed tau. Ni songket tenun mesin … Tak percaya? Cer tengok kat kedai-kedai,  berapa harga Kain Songket Pasang yang belum jahit tu. 1 meter je dah RM 100++. Ni kami jual tak sampai RM 300 pun, siap jahit lagi tu. Terus sarung je kat badan, pastu dah boleh pakai untuk ke tempat kerja, atau wedding / event-event company sis tu. 
.
.
.

PUTERI SEROJA ✿

Terpancar sejalur cahaya
Di kelopaknya seroja
Bak kemilau samarenda
Memukau mata hati ini seketika
…..

Terpana kan tengok koleksi Seroja ni 😁

Apa yang best Baju Kurung Pahang Songket BF Friendly SEROJA ni?

✔ Potongan baju kurung pahang,  berleher bulat dan berbutang tersembunyi di dada. Nursing friendly

baju kurung pahang bf friendly seroja menyusu songket

butang tersorok – sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusu

✔ Cantik dan tak ketat dan loose di bahagian dada ada perincian butang sampul

✔ Kain lipat batik tanpa belah, patuh syariah

✔ Baju dari material Thai Silk Tafeta yang sememangnya superb best dan mewah.

✔ Kain dari material songket yang super gorgeous. Songket tenunan mesin Gred B

✔ Saiz yang ditawarkan dari SS hingga XL

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Coklat Granola Brown seroja-02

Seroja 02 (Granola Brown) – SOLD OUT

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Hijau Emerald Green seroja-03

Seroja 03 – SOLD OUT

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Coklat Brown seroja-05

Seroja 05 – SS, S

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Deep Sky Blue Biru Langit seroja-06

Seroja 06 – SOLD OUT

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Hijau Sage Green seroja-07

Seroja 07 – SOLD OUT

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Maroon Wood seroja-08

Seroja 08 – SOLD OUT

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Maroon seroja-09

Seroja 09 – SS, S

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Slate Blue Purple Ungu Biru seroja-11

Seroja 11 – SOLD OUT

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran seroja

.

===
HARGA
===

RM 229

===
CARA ORDER
===

.

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI  Sekarang

 

Page 1 of 512345

Pin It on Pinterest