Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Koleksi Seroja

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Koleksi Seroja

NEW COLLECTION BAJU KURUNG PAHANG SONGKET BF FRIENDLY KOLEKSI SEROJA

Seroja…Seroja ku sayang

[TIPU BAJU MAHAL… DAH TU SUSAH NAK JAGA PULAK]

Tak… baju ni tak mahal…  ni bukan songket printed tau. Ni songket tenun mesin … Tak percaya? Cer tengok kat kedai-kedai,  berapa harga Kain Songket Pasang yang belum jahit tu. 1 meter je dah RM 100++. Ni kami jual tak sampai RM 300 pun, siap jahit lagi tu. Terus sarung je kat badan, pastu dah boleh pakai untuk ke tempat kerja, atau wedding / event-event company sis tu. 
.
.
.

PUTERI SEROJA ✿

Terpancar sejalur cahaya
Di kelopaknya seroja
Bak kemilau samarenda
Memukau mata hati ini seketika
…..

Terpana kan tengok koleksi Seroja ni 😁

Apa yang best Baju Kurung Pahang Songket BF Friendly SEROJA ni?

✔ Potongan baju kurung pahang,  berleher bulat dan berbutang tersembunyi di dada. Nursing friendly

baju kurung pahang bf friendly seroja menyusu songket

butang tersorok – sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusu

✔ Cantik dan tak ketat dan loose di bahagian dada ada perincian butang sampul

✔ Kain lipat batik tanpa belah, patuh syariah

✔ Baju dari material Thai Silk Tafeta yang sememangnya superb best dan mewah.

✔ Kain dari material songket yang super gorgeous. Songket tenunan mesin Gred B

✔ Saiz yang ditawarkan dari SS hingga XL

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Coklat Granola Brown seroja-02

Seroja 02 (Granola Brown) – S, M, L, XL

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Hijau Emerald Green seroja-03

Seroja 03 – SS, S, M, L, XL

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Coklat Brown seroja-05

Seroja 05 – SS, S, M, L, XL

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Deep Sky Blue Biru Langit seroja-06

Seroja 06 – S, L

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Hijau Sage Green seroja-07

Seroja 07 – S, M, L, XL

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Maroon Wood seroja-08

Seroja 08 – S, M, L, XL

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Maroon seroja-09

Seroja 09 – SS, S, M, L

.

Baju Kurung Pahang Songet BF Friendly Menyusu Terkini 2018 Slate Blue Purple Ungu Biru seroja-11

Seroja 11 – M, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran seroja

.

===
HARGA
===

RM 229

===
CARA ORDER
===

.

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI  Sekarang

 

Baju Kurung Pahang Songket DKS

Baju Kurung Pahang Songket DKS

KESITIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET DKS

  • Patern baju kurung pahang yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung.
  • Material baju dari jenis kain linen cotton yang berkualiti tinggi dan texture yang menarik.
  • Selesa dan tidak panas untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain susun tepi dijahit dari jenis kain Sakura Thai Silk. Juga mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.
  • LIMITED edition .  
  • SAIZ S, M, L, XL
  • Baju Kurung  PAHANG
  • Kain Susun Tepi

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-rose-pink-red-merah-jambu-dks-281

DKS-281 – S, M, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-hijau-jadite-green-dks-282

DKS-282 – S, M, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-ungu-biru-purple-cobalt-blue-dks-283

DKS-283 – S, M, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-light-turqoise-dodger-blue-dks-284

DKS-284 – S, M, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-deep-grey-coklat-brown-kelabu-dks-285

DKS-285 – S, M, L, XL

 

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran-dks

===
HARGA
===

RM 160 (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)

===
CARA ORDER
===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapatkan UPDATE Baju Kurung TERKINI? KLIK SINI SEKARANG!

Baju Kurung Songket Qaseh Puteri Songket (Kurung Pahang)

Baju Kurung Songket Qaseh Puteri Songket (Kurung Pahang)

Anda akan kelihatan anggun menpersona mata yang memandang tatkala menggayakan baju kurung songket Koleksi Qaseh Puteri Songket ini 😍 
 .
Dengan baju kurung pahang yang longgar dan menawan ini juga boleh buat anda kelihatan anggun dan elegant!. Yang penting, sopan.  
.

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG SONGKET QASEH PUTERI SONGKET 

.

✔ Special Baju Kurung Pahang digabungkan dengan Kain lipat batik yang tak terbelah (patuh syariah).
✔ Material baju dari fabrik Lavenzi Cotton yang minimal iron dan texture yang menarik serta tidak panas
✔ Material Kain dari fabrik Songket Tenun yang tinggi quality..
✔ EDISI TERHAD 
✔ Saiz  S, M, L, XL dan XXL
 .
baju kurung songket baju kurung pahang pink rasberry framboise qps-221

QPS-221 Rasberry Framboise – S, M, L, XL, XXL

.
baju kurung songket baju kurung pahang gold brown coklat emas qps-222

QPS-222 Gold – S, M, L, XL, XXL

.
baju kurung songket baju kurung pahang ungu purple twilight violet qps-223

QPS-223 Twilight Violet – S, M, XL, XXL

.
baju kurung songket baju kurung pahang hijau turqoise green qps-224

QPS-224 Turqoise Green – S, M, L, XL

.
baju kurung songket baju kurung pahang oren merah bata brick qps-225

QPS-225 Brick – S, M, L

.

baju kurung songket baju kurung pahang ungu purple indigo qps-226

QPS-226 Purple Indigo – S, M, L, XL, XXL

 .
baju kurung songket baju kurung pahang emas gold-227

QPS-227 Olive – S, M, L, XL, XXL

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran qps
.
===
HARGA
===
RM 199  (Semenanjung)
RM 204 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Pahang Songket Printed TerkiniKoleksi Kurung Pahang Songket KSP

Baju Kurung Pahang Songket Printed TerkiniKoleksi Kurung Pahang Songket KSP

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET PRINTED (KSP)

  • BAJU KURUNG PAHANG yang patuh syariah dan LONGGAR di bahagian PUNGGUNG.
  • Material baju dari jenis kain KOREAN CREEPE yang berkualiti tinggi- jenis lembut dan flowy ,KURANG RENYUK, kain SEJUK dipakai
  • KAIN pula jenis kain SUSUN TEPI diperbuat dari PRINTED SONGKET bermutu tinggi.
  • READY STOCK
  • Saiz dari S, M , L , dan XL
baju kurung pahang songket printed terkini merah hati red heart ksp-100

KSP-100 Merah Hati – S, M, L, XL

.

baju kurung pahang songket printed terkini hijau green ksp-200

KSP-200 Merah Hati – S, M, L, XL

 

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 120 (Semenanjung)
RM 125 (Sabah / Sarawak)

===
CARA ORDER
===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 

Baju Kurung Pahang Songket Sarawak Deayu Gojes Series

Baju Kurung Pahang Songket Sarawak Deayu Gojes Series

Baju Kurung Pahang Songket Sarawak DGS (Deayu Gojes Series) Koleksi terbaru dari As Syahid Collections. 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET SARAWAK DGS

  • Design Baju Kurung Pahang yang patuh syariah dan LONGGAR di bahagian PUNGGUNG. 
  • Cutting yang selesa dan ramai sukakannya 🙂  
  • Material baju dari jenis kain LAVENZI COTTON yang berkualiti tinggi :
  • jenis lembut dan flowy
  • KURANG RENYUK
  • kain SEJUK dipakai
  • TAK TURUN WARNA
  • TIDAK KECUT
  • KAIN pula jenis kain SUSUN TEPI diperbuat dari BATIK SARAWAK bermutu tinggi.
  • READY STOCK saiz dari S sehingga XL 
 

baju-kurung-pahang-songket-hitam-terkini-dgs-181

DGS-181 Hitam – L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-biru-royal-blue-dgs-182

DGS-182 Royal Blue – M, L, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-hijau-forest-green-dgs-183

DGS-183 Forest Green – S, M, L, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-rasberry-framboise-terkini-dgs-185

DGS-185 Rasberry Framboise – M, L, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-hitam-black-dgs-186

DGS-186 Black – S, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-biru-gelap-dark-blue-dgs-187

DGS-187 Blue Black – S, XL

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran dgs
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===

 

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel GPS

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel GPS

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel (GPS) untuk penggemar color pastel 🙂

 
Atas permintaan ramai yang sangat suka dengan Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Gema Pastel Songket (GPS), kami bawakan lagi 5 warna yang mengancam untuk anda. 
Tapi… Tapi…
Stok tak banyak. Saiz yang tinggal sikit sahaja. 
VERY LIMITED EDITION. 
Siapa cepat dia dapat lah ye sayang-sayang 🙂
 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GEMA PASTEL SONGKET 

  • Patern baju kurung pahang yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung. Mummy-mummy semua tak perlu risau sebab selesa pakai kain ni.
  • Material baju dari jenis kain linen cotton yang berkualiti tinggi dan texture yg menarik.

  • Selesa dan tidak panas untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik diperbuat dari jenis kain Sakura Thai Silk. Juga mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • Saiz : SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL

  • Baju Kurung  PAHANG

  • Kain Lipat Batik
.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-light-lavender-ungu-purple-gps-354

GPS-354 Light Lavender – SS

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-hijau-olive-green-gps-355

GPS-355 Olive – SS, S

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-hijau-jadite-green-gps-356

GPS-356 Jadite Green – S, M, 2XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-rose-pink-merah-jambu-gps-357

GPS-357 Rose Pink – M

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-krim-cream-gps-358

GPS-358 – Gobie Dessert Cream – S, 3XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-grey-kelabu-GPS-871

GPS-871 Grey – S, L, XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coral-GPS-872

GPS-872 Coral – S, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-dark-teal-GPS-873

GPS-873 Dark TealS, L

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-coral-GPS-874

GPS-874 Coral – XL

.
baju-kurung-pahang-songket-terkini-2017-magenta-GPS-874

GPS-875 Magenta – XL

.
 
.
.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran gps

===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
 
 
===
CARA ORDER
 ===
 
 
Page 1 of 41234

Pin It on Pinterest