Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
RAYA 2017 | BAJU KURUNG PELIKAT MSS

RAYA 2017 | BAJU KURUNG PELIKAT MSS

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Pelikat MSS Cotton Pelikat

  • Baju Kurung Pelikat Khazanah Budaya. Tak lapuk dek hujang tak lekang dek panas. Sentiasa sesuai dipakai untuk apa jua majlis. Bergaya dengan Baju Kurung Pelikat? Why not? Lain dari orang lain di hari raya.  
  • Cutting : Baju Kurung Pahang
  • Kain SELISIH BATIK (SUSUN DEPAN)  warisan berzaman
  • Bercorak pelikat Busana Traditional 
  • Material COTTON PELIKAT yang lembut dan selesa. 
  • LIMITED EDITION !!
  • Size : S, M, L 

.

baju kurung pahang pelikat cotton merah hitam red black MSS-832

MSS-932 Merah Hitam – S, L (Cutting besar, size L macam XL, size S macam M)

.

baju kurung pahang pelikat cotton coklat brown MSS-933

MSS-933 Coklat – S, M, L  (Cutting besar, size L macam XL, size S macam M, size M macam L)

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran baju kurung pahang pelikat

.

===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
.
Baju Kurung Pahang Pelikat MSF – Koleksi Mas Ayu Fiesta

Baju Kurung Pahang Pelikat MSF – Koleksi Mas Ayu Fiesta

Baju Kurung Pahang Pelikat MSF Koleksi Mas Ayu Fiesta yang menawan dengan warna dan corak yang amat menarik
 
✔ Design bertema pelikat yang di hiasi dengan jalur emas ‘printed’ menaikkan seri Ayu anda yang memakainya .
 
✔ Fabrik dari jenis 100% Cotton yang terkenal selesa , lembut dan mudah dijaga .
 
✔ Boleh juga pakai sedondon bersama sahabat-sahabat anda.
 
✔ Saiz : S, M, L, XL
 
 

Keistimewaan Koleksi Mas Ayu – MSF :-

 
🌟 Cutting : Baju Kurung Pahang , Kain : Lipat batik (tidak terbelah)
🌟 Material 100% Cotton 
🌟 Lembut & selesa . di jamin Puas Hati !!!
🌟 Mudah dibasuh & mudah digosok
🌟 Ringkas & praktikal untuk kemana-mana
🌟Ada 5 warna pilihan yang cantik menarik pastinya rakan-rakan yang melihat anda tertawan
.
baju kurung pahang pelikat msf-701-oren terkini baju raya

MSF-701 Oren – SS dan S

 .
baju kurung pahang pelikat msf-702 Royal Blue Biru terkini baju raya

MSF-702 Royal Blue – SOLD OUT

 .
baju kurung pahang pelikat msf-703 hijau turqoise terkini baju raya

MSF-703 Hijau Turqoise – SOLD OUT

.
baju kurung pahang pelikat msf-704 Merah Merah Jambu terkini baju raya

MSF-704 Merah + Merah Jambu – SS Sahaja 

.
baju kurung pahang pelikat msf-705 merah hitam terkini baju raya

MSF-705 Merah Hitam – L

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
Ukuran baju kurung pahang terkini as syahid collections
 
===
HARGA
===
RM 160 (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
 
===
CARA ORDER
===
 
Untuk kelihatan cantik dengan baju kurung pahang pelikat MSF yang berbenang keemasan ini, 
 
SMS / Wasap “Kod baju dan saiz” ke nombor 019 – 776 3820
SMS / Wasap “Kod baju dan saiz” ke nombor 019 – 776 3820
SMS / Wasap “Kod baju dan saiz” ke nombor 019 – 776 3820
 
p/s: Wasap ye dear untuk reply yang lebih pantas. Admin aktif di wasap.

Baju Kurung Moden Pelikat – Koleksi Truly Fabulous

Baju Kurung Moden Pelikat – Koleksi Truly Fabulous

Baju Kurung Pelikat semakin mendapat perhatian ramai. Walau zaman semakin canggih dan moden, design klasik dan tradisional masih mendapat tempat di hati ramai wanita jelitawan. 
.

Keistimewaan Baju Kurung Moden Pelikat – Koleksi Truly Fabulous

.
✨  Material : Kain Pelikat 5000 Benang

✨  Kain lipat batik (tidak terbelah)

Cutting : Baju Kurung Moden

Mudah digosok dan dibasuh

Size : SS, S, M, L, XL (tiada saiz XXL)

✨ Pilihan warna : Kami bawakan 5 warna lembut yang GOJES khas untuk anda tampil menawan dengan gaya klasik di  mana jua majlis.

 

baju kurung moden pelikat terkini online baju raya 2016 oren luminuouss

TF-01 Oren Luminous

 

baju kurung moden terkini online baju raya 2016 merah cili TF-02

TF-02 Merah Cili

 

baju kurung moden pelikat terkini turqoise blue biru TF-03

TF-03 Biru Turqoise

 

baju kurung moden pelikat terkini baju raya 2016 hijau mint green TF-04

TF-04 Mint Green

 

baju-kurung-moden-pelikat-pink-merah-jambu-terkini-murah-online-raya-2016-TF-05.jpg

TF-05 Merah Jambu

 

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran saiz baju kurung moden pelikat TF
===
HARGA
===
RM 189  (Semenanjung)
RM 194 (Sabah / Sarawak)
*Harga termasuk penghantaran.
===
CARA ORDER
 ===
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz” ke 019 – 776 3820
Baju Kurung Pahang Pelikat – Koleksi Mahsuri

Baju Kurung Pahang Pelikat – Koleksi Mahsuri

Mencari baju kurung tema tradisional atau Kesultanan Melayu untuk majlis diner atau majlis rasmi?.

Atau anda dah bosan asyik pakai baju kurung yang sama ke tempat kerja, nak mencari kelainan untuk ke pejabat.

Baju Kurung Pahang Pelikat Koleksi Mahsuri ini untuk khas untuk anda!

.

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Pelikat Koleksi MAHSURI 

 

Material : Pelikat benang 5000++

Potongan : Baju Kurung Pahang, Kain selisih batik (tidak terbelah)

✔ Didatangkan dengan gabungan 5 warna cantik yang berwarna warni mampu menceriakan mood anda yang memakainya. No More Monday Blues!

✔ Corak menegak yang simetri menjadikan anda kelihatan lebih langsing. Jangan terkejut apabila anda pakai baju ini, kawan anda akan tegur “Eh, kau nampak slim lah hari ni”. Lepas tu boleh lah anda senyum sampai ke telinga 🙂 

✔Sesuai untuk semua majlis – Majlis perkahwinan, majlis pertunangan, ke pejabat, mahupun ke majlis makan malam atau majlis rasmi yang bertemakan Kesultanan Melayu atau Tema Tradisional. Nak pakai sebagai baju raya pun cantik, you! 

Saiz : SS, S, M, L dan XL. Untuk koleksi ini tiada saiz XXL. 
✔Muslimah compliance – Patuh Syariah. Labuh, tidak nipis, tidak jarang, tidak ikut bentuk badan.

✔Wajib ada dalam wardrobe anda jika anda wanita muslimah moden yang sukakan kelainan! 😊

baju-kurung-pahang-pelikat-tradisional-kesultanan-melayu-hijau-murah-terkini-online-M-01.jpg

M-01 Hijau – SOLD OUT

 

baju-kurung-pahang-pelikat-tradisional-kesultanan-melayu-pink-merah-jambu-murah-terkini-online-M-02.jpg

M-02 Pink – SS

 

baju-kurung-pahang-pelikat-tradisional-kesultanan-melayu-biru-murah-terkini-online-M-03.jpg

M-03 Biru – SOLD OUT

 

baju-kurung-pahang-pelikat-tradisional-kesultanan-melayu-oren-kuning-murah-terkini-online-M-04.jpg

M-04 Kuning – SS, S, XL

 

baju-kurung-pahang-pelikat-tradisional-kesultanan-melayu-kuning-hijau-murah-terkini-online-M-05.jpg

M-05 Kuning Hijau – SS, S, XL

 

PERHATIAN : Warna gambar pada model adalah 90% real color. Perbezaan disebabkan faktor pencahayaan kamera dan resolusi skrin komputer/laptop atau handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju anda (semua ukuran dalam inchi) :

ukuran-baju-kurung-pahang-pelikat-tradisional-kesultanan-melayu-terkini-online-M

 

===
HARGA
===

RM 160 (Semenanjung)
RM 165 (Sabah/Sarawak)

===
CARA ORDER
===

SMS / WhatsApp “Kod Baju dan Saiz” ke 019 – 776 3820
SMS / WhatsApp “Kod Baju dan Saiz” ke 019 – 776 3820
SMS / WhatsApp “Kod Baju dan Saiz” ke 019 – 776 3820

Baju Kurung Pelikat Moden – Tun Teja Series

Baju Kurung Pelikat Moden – Tun Teja Series

Koleksi terkini dari As Syahid Collections kali ini melancarkan Baju Kurung Pelikat Moden khas untuk anda yang meminati corak pelikat.

Alhamdulillah, koleksi Baju Kurung Pelikat Dang Anum dan Color of Life hampir sold out. Ramai juga yang sedih tak sempat grab Koleksi Dang Anum  yang ceria berwarna-warni dan Koleksi Color of Life yang tampak mewah dengan line emasnya. 

Yang tak sempat dapatkan dua koleksi pelikat tersebut, jangan sedih-sedih ye. Hidup kena sentiasa ceria. Nanti awet muda ^_^. Tak perlu bersedih hati, kerana kali ini kami lancarkan satu lagi koleksi pelikat yang menepati ciri-ciri istimewa di bawah, yang insyaAllah, menepati citarasa anda, wanita muslimah moden.

Simple But Nice. Khas untuk anda yang meminatu baju kurung pelikat!.

.
Keistimewaan Baju Kurung Pelikat Moden Tun Teja Series

✨Kombinasi warna terang dan pastel, corak jaluran melintang dan menegak pada koleksi Baju Kurung Moden Pelikat Tun Teja ini melahirkan ilusi langsing buat anda yang menggayakannya.👸

✔ Material pelikat benang 5000 ke atas

✔ Potongan kurung moden

✔ Kain selisih batik (tidak terbelah)

✔ Didatangkan dengan 5 warna cantik untuk anda gayakan

✔ Sesuai untuk semua majlis

✔ Saiz : SS, S, M, L dan XL

✔ Patuh Syariah

✔ Wajib ada dalam wardrobe anda!

Baju-kurung-pelikat-moden-terkini-2016-online-TT-01-as-syahid-collections.png

TT-01 Lilac – SS, S, L, XL

 

baju-kurung-pelikat-moden-terkini-online-2016-peach

TT-02 Peach – SS, S, XL

 

baju kurung pelikat moden terkini online 2016 oren tt-03

TT-03 Oren – SS, S, M, XL

 

 

Baju-kurung-pelikat-moden-terkini-2016-online-TT-04-hijau.png

TT-04 Hijau – SS, S, XL

 

baju kurung pelikat moden terkini online 2016 ungu cari tt-05

TT-05 Light Purple (Ungu Cair) – SOLD OUT

 

PERHATIAN : Warna gambar pada model adalah 90% real color. Perbezaan disebabkan faktor pencahayaan kamera dan resolusi skrin komputer/laptop atau handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

ukuran baju kurung moden pelikat tun teja koleksi terkini online 2016 as syahid collections

===
HARGA
===

RM 100

===
CARA ORDER
===

SMS / WhatsApp “Kod Baju dan Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820
SMS / WhatsApp “Kod Baju dan Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820
SMS / WhatsApp “Kod Baju dan Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820