Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Pahang Songket Sarawak Deayu Gojes Series

Baju Kurung Pahang Songket Sarawak Deayu Gojes Series

Baju Kurung Pahang Songket Sarawak DGS (Deayu Gojes Series) Koleksi terbaru dari As Syahid Collections. 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET SARAWAK DGS

  • Design Baju Kurung Pahang yang patuh syariah dan LONGGAR di bahagian PUNGGUNG. 
  • Cutting yang selesa dan ramai sukakannya 🙂  
  • Material baju dari jenis kain LAVENZI COTTON yang berkualiti tinggi :
  • jenis lembut dan flowy
  • KURANG RENYUK
  • kain SEJUK dipakai
  • TAK TURUN WARNA
  • TIDAK KECUT
  • KAIN pula jenis kain SUSUN TEPI diperbuat dari BATIK SARAWAK bermutu tinggi.
  • READY STOCK saiz dari S sehingga XL 
 
baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak hitam black DGS-181
DGS-181 Hitam – S, M, L, XL
baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak biru royal blue DGS-182
DGS-182 Royal Blue – S, M, L, XL
baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak hijau forest green DGS-183
DGS-183 Forest Green – S, M, L, XL
baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak ungu eggplant purple DGS-184
DGS-184  Eggplant Purple – S, M, L, XL
baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak Rasberry Framboise DGS-185
DGS-185 Rasberry Framboise – S, M, L, XL
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Update ASC

 

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel GPS

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel GPS

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel (GPS) untuk penggemar color pastel 🙂

 
Atas permintaan ramai yang sangat suka dengan Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Gema Pastel Songket (GPS), kami bawakan lagi 5 warna yang mengancam untuk anda. 
Tapi… Tapi…
Stok tak banyak. Saiz yang tinggal sikit sahaja. 
VERY LIMITED EDITION. 
Siapa cepat dia dapat lah ye sayang-sayang 🙂
 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GEMA PASTEL SONGKET 

  • Patern baju kurung pahang yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung. Mummy-mummy semua tak perlu risau sebab selesa pakai kain ni.
  • Material baju dari jenis kain linen cotton yang berkualiti tinggi dan texture yg menarik.

  • Selesa dan tidak panas untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik diperbuat dari jenis kain Sakura Thai Silk. Juga mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • Saiz : SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL

  • Baju Kurung  PAHANG

  • Kain Lipat Batik
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel grey kelabu gps-871
GPS-871 Grey – M, XL
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel coral gps-872
GPS-872 Coral – S, XL
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel dark teal gps-873
GPS-873 Dark Teal – S, M
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel coral gps-874
GPS-874 Coral – S, L, XL
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel magenta gps-875

GPS-875 Magenta – S, M, L

Warna-warna lain dalam koleksi GPS  :
baju raya 2017 kurung pahang songket terkini light lavender ungu purple gps-354
GPS-354 Light Lavender –  SS, S
baju raya 2017 kurung pahang songket terkini hijau olive green GPS-355
GPS-355 Olive – SS, S
 
koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini hijau jadite green GPS-356
GPS-356 Jadite Green – S, M, L, 2XL
 
koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini rose pink merah jambu GPS-357
GPS-357 Rose Pink – M, L, 3XL
koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini gobie dessert cream krim GPS-358
GPS-358 – Gobie Dessert Cream – S, M, L, 3XL
 
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
 
 
===
CARA ORDER
 ===
 
 
Update ASC

 

8 Warna Terbaru Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Adinda Mahsuri

8 Warna Terbaru Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Adinda Mahsuri

8 Warna Terbaru Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Adinda Mahsuri

 

Kesan dari kecantikan corak songket ini, mampu menyerlahkan penampilan anda di mana jua majlis yang anda hadiri 🙂

Yeah, 9 warna yang kami launch sebelum ini mendapat sambutan hangat. Jadi, kali ini, kami bawakan 8 lagi warna yang super gojes dan mewah untuk anda gayakan ke mana jua.

Baju kurung pahang songket ini sangat sesuai untuk anda gayakan di majlis-majlis rasmi dan majlis keraian.   

.
ADINDA MAHSURI SONGKET ni didatangkan dengan warna-warna mewah kegemaran ramai. Yang pastinya, warna-warna ini insyaAllah boleh buat sis tampil ekslusif. Memberikan anda keyakinan dan rasa gembira apabila memakainya. 

Apa yang best kebabom Baju Kurung Pahang ADINDA MAHSURI SONGKET ni?

🌹 Baju Kurung Pahang
🌹 Kain Lipat Batik

🌹 Material : SONGKET INDIA yang digabungkan dengan kain plain dari material DZARRA HEAVY VALENTINO yang superb quality!

🌹 Songket India ni best sangat, serap peluh..tak gatal. Ramai yang suka 🙂
🌹 8 pilihan warna baru yang manis gojes!
🌹 Available in various sizes : S, M, L, XL, XL dan XXL

baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang hijau emerald green ams-881

AMS-881 Emerald Green – S, M, L, XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang merah rasberry red ams-882

AMS-882 Rasberry Red – S, M, L, XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang hijau medium sea green ams-883

AMS-883 Medium Sea Green – M, L, XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang biru gelap dark blue dark purple ungu gelap ams-884

AMS-884 Blue Black (Baju) Dark Purple (Kain) – M, L, XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang biru turqoise blue ams-885

AMS-885 Turqoise Blue – M, L, XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang coklat latte brown kuning cair light yellow ams-886

AMS-886 Latte Brown (Baju) Light Yellow (Kain) – L, XL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang turqoise ams-887

AMS-887 Turqoise – S, L, XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang coklat latte brown light peach ams-888

AMS-888 Latte Brown (Baju) Light Peach (Kain) – S, M

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===

RM 180 (Semenanjung)
RM 185 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
.

===
CARA ORDER
===
.

dapatkan update percuma baju baru terkini secara percuma

.

RAYA 2017 | BAJU KURUNG PAHANG SONGKET GLS

RAYA 2017 | BAJU KURUNG PAHANG SONGKET GLS

Khas untuk anda yang sukakan baju kurung pahang songket yang SIMPLE, tapi still nampak CANTIK dan MENARIK.

Baju Kurung Pahang  Songket GLS ini sangat sesuai untuk anda gayakan di hari raya 2017.

Anda bakal kelihatan cantik dan manis dengan baju kurung songket ini ketika beraya ke rumah sanak saudara dan juga ke open house.

Bukan itu je, baju ni juga sangat sesuai digayakan ke mana majlis rasmi, mahupun untuk ke tempat kerja kerana design nya yang simple dan nice! 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GLS

  • Patern baju kurung pahang yang patuh syariah,longgar di bahagian punggung.
  • Material baju kod GLS-100 : LAVENZI COTTON yang minimal iron dan texture yang sangat menarik serta tidak panas.
  • Material baju kod GLS-101, 102, 103 dan 104 : VALENTINO TESSA yang minimal iron dan texture yang lembut, tidak mudah carik sangat menarik serta tidak panas
  • Selesa, tidak jarang dan tidak panas untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik diperbuat dari jenis fabrik Sakura Thai Silk. Juga mempunyai texture yang sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • SAIZ : S, M, L, XL, XXL dan XXXL

  • Baju Kurung  PAHANG

  • Kain Lipat Batik

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini oren light carrot GLS-100

GLS-100 Light Carrot – S, M, L, XL, XXL

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini peacock pearl turqoise GLS-101

GLS-101 Peacock Pearl – S, M

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini kelabu graphite GLS-102

GLS-102 Graphite – SOLD OUT

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini ungu purple orchid GLS-103

GLS-103 Puprle Orchid – M, L, XL, 3XL

.

raya-2017-baju kurung pahang songket gls terkini oren orange GLS-104

GLS-104 Oren – S, L, 3XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-gls

.

===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
Saiz 3XL Tambah RM 30
 
 
===
CARA ORDER
 ===

 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820  

.

Update ASC
3 WARNA BARU BAJU KURUNG PAHANG SONGKET PASTEL KOLEKSI GPS

3 WARNA BARU BAJU KURUNG PAHANG SONGKET PASTEL KOLEKSI GPS

Yeay! Kami dah tambah 3 warna baru untuk koleksi Baju Kurung Pahang Songket Pastel Koleksi Gema Pastel Songket (GPS)! 

Yang tak sempat grab 5 warna cun koleksi ni sebelum ini, inilah peluang anda untuk kelihatan dan sweet sesweet baju kurung pahang color pastel koleksi GPS ini 🙂

Sebab koleksi ni sweet sangat, so sangat cepat habis baju ni dear. 

Kalau lambat, melepas lagi lah ye. 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET PASTEL KOLEKSI GEMA PASTEL SONGKET

Sweet nyer… Lain dari yang lain. Yang suka color pastel pasti suka ^_^
 
  • Patern baju kurung pahang yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung. Mummy-mummy semua tak perlu risau sebab selesa pakai kain ni.
  • Material baju dari jenis kain linen cotton yang berkualiti tinggi dan texture yg menarik.
  • Selesa dan tidak panas untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik diperbuat dari jenis kain Sakura Thai Silk. Juga mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.
  • LIMITED edition.
  • Saiz : SS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL
baju kurung pahang songket hijau pastel jadite green raya 2017 GPS-356

GPS-356 Jadite Green – S, M, L, 2XL

.

baju kurung pahang songket hijau pastel rose pink merah jambu raya 2017 GPS-357

GPS-357 Rose Pink – M, L, 3XL

 

baju kurung pahang songket hijau pastel cream krim 2017 GPS-358

GPS-358 – Gobie Dessert Cream – S, M, L, 3XL

.

5 Warna Terbaru Koleksi GPS :

baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel grey kelabu gps-871
GPS-871 Grey – M, XL
.
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel coral gps-872
GPS-872 Coral – S, XL
.
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel dark teal gps-873
GPS-873 Dark Teal – S, M
.
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel coral gps-874
GPS-874 Coral – S, L, XL

.

baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel magenta gps-875
GPS-875 Magenta – S, M, L
.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.
===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
Saiz 3XL Tambah RM 30
 
 
===
CARA ORDER
 ===
.
Update ASC
BAJU RAYA 2017 | KURUNG PAHANG SONGKET WSB

BAJU RAYA 2017 | KURUNG PAHANG SONGKET WSB

BAJU RAYA 2017 KURUNG PAHANG BATIK SARAWAK CORAK SONGKET KOLEKSI WARKAH SERI BAKAWALI (WSB)

Sinonimnya baju kurung dan adat melayu semestinya tidak dapat dipisahkan. Pilihan terbaik untuk generasi muda mengekalkan adat warisan Melayu disamping mengikuti trend semasa.

4 Sebab kenapa Kurung Pahang Warkah menjadi pilihan ‘AWESOME’ masa kini :
.

1. Design kurung pahang yang dihiasi dengan dokoh iron menambah kesenian & seri pada baju. Dipadankan dengan kain susun tepi menjadi kegemaran setiap rakyat Malaysia yang gemarkan penampilan yang kemas, simple dan nampak sopan. 

2. Fabrik batik sarawak bercorak songket merupakan fabrik EDISI TERHAD yang bermutu tinggi memberikan kelainan kepada anda untuk tampil ‘exclusive‘ .Pastinya anda tidak akan berpakaian serupa seperti rakan anda!

3. Material Valentino silk untuk baju kurung Warkah adalah diantara fabrik yang popular & mendapat sambutan yang hebat dari pengguna kerana :

  • kain lembut dan flowy 
  • kain kurang renyuk
  • kain sejuk dipakai
  • tidak turun warna apabila dibasuh
  • tidak kecut
  • Memang WOW lah 4.  READY STOCK. Saiz dari SS hingga XL 

 

baju raya 2017 kurung pahang songket batik sarawak hijau forest green WSB 951

WSB-951 Forest Green – SOLD OUT

.

baju raya 2017 kurung pahang songket batik sarawak coklat sandy brown WSB 952

WSB-952 Sandy Brown – SS, S

.

baju raya 2017 kurung pahang songket batik sarawak coklat sandy brown WSB 953

WSB-953 Teal Blue – SOLD OUT

.

baju raya 2017 kurung pahang songket batik sarawak merah jambu hot pink WSB 954

WSB-954 Hot Pink – SS, S

.

baju raya 2017 kurung pahang songket batik sarawak ungu purple indigo WSB 955

WSB-955 Indigo – SOLD OUT

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak) 
===
CARA ORDER
 ===
.
Update ASC