Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Pahang Classic (CKP)

Baju Kurung Pahang Classic (CKP)

Khas untuk sis yang sukakan SWEET & SIMPLE boleh bergaya dengan kurung pahang CLASSIC di mana-mana sahaja sama ada nak pergi :
♡ wedding ke , 
♡ nak ke ofis ke atau 
♡ berjalan-jalan
dengan kurung pahang nampak anda ayu sangat!
Berbunga hati tengok sis sopan je. Almaklumlah #OOTD kan.

Memang special sangat BAJU KURUNG PAHANG CLASSIC CKP NI :

 
 Design kurung pahang ni kemas sangat. Corak ‘plain’ membuatkan si pemakai kelihatan kurus dan tinggi. Dipadankan pula dengan kain Lipat Batik yg menjadi kegemaran setiap rakyat Malaysia nampak ayu dan sopan kan.
 Fabrik dari moss creepe. Material ni jenis yang sejuk, selesa. Walau nampak lebih tebal tapi ianya tetap ringan dan begitu sesuai untuk dipakai di mana- mana sahaja.Kalau pakai memang ketara nampak tekstur eklusif.
 fabrik EDISI TERHAD yang bermutu tinggi memberikan kelainan kepada anda untuk tampil ‘exclusive’ .Pastinya anda tidak akan berpakaian serupa seperti rakan anda!
 
  Ok semua READY STOCK. Ada banyak saiz dari saiz SS, S, M, L, XL.

 

baju kurung pahang plain classic merah jambu blush pink ckp-111

CKP-111 Blush Pink – SS, S, M, XL

 

baju kurung pahang plain classic hijau emerald green ckp-112

CKP-112 Emerald Green – SS, S, M

 

baju kurung pahang plain classic deep maroon ckp-113

CKP-113 Deep Maroon – SS, S, M, L, XL

 

baju kurung pahang plain classic twilight violet ckp-114

CKP-114 Twilight Violet – SS, XL

 

baju kurung pahang plain classic eggplant aubergie ckp-115

CKP-115 Eggplant Aubergine – SS, M, L

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

 

===
HARGA
===
RM 120  (Semenanjung)
RM 125 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Baju Kurung Pahang Batik Koleksi Kurung Batik Royal KBR

Baju Kurung Pahang Batik Koleksi Kurung Batik Royal KBR

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Batik Koleksi Kurung Batik Royal (KBR)

  • Cutting BAJU KURUNG PAHANG bercorak batik yang cantik. Sangat sesuai digayakan ke majlis-majlis rasmi yang bakal anda hadiri. 
  • Cutting yang patuh syariah. LONGGAR di bahagian PUNGGUNG.   
  • Dijahit dari Material GALAXY SILK yang berkualiti tinggi.
  • Kain yang lembut dan flowy, KURANG RENYUK, kain SEJUK dipakai
  • BAJU : KURUNG PAHANG 
  • KAIN  : SUSUN TEPI
  • READY STOCK 
  • Saiz dari S, M, L, XL
baju kurung pahang batik terkini hijau hitam kbr-131

KBR-131 – S, M, L, XL

 

baju kurung pahang batik terkini coklat kbr-132

KBR-132 – S, M, L, XL

 

baju kurung pahang batik terkini hitam kbr-133

KBR-133 – S, M, L, XL

 

baju kurung pahang batik terkini hitam kelabu kbr-134

KBR-134 – S, M, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 120  (Semenanjung)
RM 125 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Pahang Songket Printed TerkiniKoleksi Kurung Pahang Songket KPS

Baju Kurung Pahang Songket Printed TerkiniKoleksi Kurung Pahang Songket KPS

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET PRINTED (KSP)

  • BAJU KURUNG PAHANG yang patuh syariah dan LONGGAR di bahagian PUNGGUNG.
  • Material baju dari jenis kain KOREAN CREEPE yang berkualiti tinggi- jenis lembut dan flowy ,KURANG RENYUK, kain SEJUK dipakai
  • KAIN pula jenis kain SUSUN TEPI diperbuat dari PRINTED SONGKET bermutu tinggi.
  • READY STOCK
  • Saiz dari S, M , L , dan XL
baju kurung pahang songket printed terkini merah hati red heart ksp-100

KSP-100 Merah Hati – S, M, L, XL

.

baju kurung pahang songket printed terkini hijau green ksp-200

KSP-200 Merah Hati – S, M, L, XL

 

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 120 (Semenanjung)
RM 125 (Sabah / Sarawak)

===
CARA ORDER
===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 

Baju Kurung Pahang Songket Sarawak Deayu Gojes Series

Baju Kurung Pahang Songket Sarawak Deayu Gojes Series

Baju Kurung Pahang Songket Sarawak DGS (Deayu Gojes Series) Koleksi terbaru dari As Syahid Collections. 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET SARAWAK DGS

  • Design Baju Kurung Pahang yang patuh syariah dan LONGGAR di bahagian PUNGGUNG. 
  • Cutting yang selesa dan ramai sukakannya 🙂  
  • Material baju dari jenis kain LAVENZI COTTON yang berkualiti tinggi :
  • jenis lembut dan flowy
  • KURANG RENYUK
  • kain SEJUK dipakai
  • TAK TURUN WARNA
  • TIDAK KECUT
  • KAIN pula jenis kain SUSUN TEPI diperbuat dari BATIK SARAWAK bermutu tinggi.
  • READY STOCK saiz dari S sehingga XL 
 

baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak hitam black DGS-181

DGS-181 Hitam – L, XL

baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak biru royal blue DGS-182

DGS-182 Royal Blue – M, L, XL

baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak hijau forest green DGS-183

DGS-183 Forest Green – S, M, L, XL

baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak ungu eggplant purple DGS-184

DGS-184  Eggplant Purple – XL

baju kurung pahang songket sarawak terkini batik sarawak Rasberry Framboise DGS-185

DGS-185 Rasberry Framboise – S, L, XL

baju kurung pahang songket terkini hitam black dgs-186

DGS-186 Hitam – S, M, L, XL

baju kurung pahang songket terkini blue black biru gelap dgs-187

DGS-187 Blue Black – S, M, L, XL

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Update ASC

 

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel GPS

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel GPS

5 Warna Baru Baju Kurung Pahang Songket Gema Pastel (GPS) untuk penggemar color pastel 🙂

 
Atas permintaan ramai yang sangat suka dengan Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Gema Pastel Songket (GPS), kami bawakan lagi 5 warna yang mengancam untuk anda. 
Tapi… Tapi…
Stok tak banyak. Saiz yang tinggal sikit sahaja. 
VERY LIMITED EDITION. 
Siapa cepat dia dapat lah ye sayang-sayang 🙂
 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET KOLEKSI GEMA PASTEL SONGKET 

  • Patern baju kurung pahang yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung. Mummy-mummy semua tak perlu risau sebab selesa pakai kain ni.
  • Material baju dari jenis kain linen cotton yang berkualiti tinggi dan texture yg menarik.

  • Selesa dan tidak panas untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain lipat batik diperbuat dari jenis kain Sakura Thai Silk. Juga mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.

  • LIMITED edition.

  • Saiz : SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL

  • Baju Kurung  PAHANG

  • Kain Lipat Batik
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel grey kelabu gps-871
GPS-871 Grey – S, M, L
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel coral gps-872
GPS-872 Coral – S, XL
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel dark teal gps-873
GPS-873 Dark Teal – S, L
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel coral gps-874
GPS-874 Coral – M, XL
baju kurung pahang songket terkini 2017 pastel magenta gps-875

GPS-875 Magenta – L

Warna-warna lain dalam koleksi GPS  :
baju raya 2017 kurung pahang songket terkini light lavender ungu purple gps-354
GPS-354 Light Lavender –  SS
baju raya 2017 kurung pahang songket terkini hijau olive green GPS-355
GPS-355 Olive – SS, S
 
koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini hijau jadite green GPS-356
GPS-356 Jadite Green – S, M, L, 2XL
 
koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini rose pink merah jambu GPS-357
GPS-357 Rose Pink – M, L, 2XL
koleksi raya 2017 baju kurung pahang songket terkini gobie dessert cream krim GPS-358
GPS-358 – Gobie Dessert Cream – S, M, L, XL, 2XL, 3XL
 
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
 
 
===
CARA ORDER
 ===
 
 
Update ASC

 

8 Warna Terbaru Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Adinda Mahsuri

8 Warna Terbaru Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Adinda Mahsuri

8 Warna Terbaru Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Adinda Mahsuri

 

Kesan dari kecantikan corak songket ini, mampu menyerlahkan penampilan anda di mana jua majlis yang anda hadiri 🙂

Yeah, 9 warna yang kami launch sebelum ini mendapat sambutan hangat. Jadi, kali ini, kami bawakan 8 lagi warna yang super gojes dan mewah untuk anda gayakan ke mana jua.

Baju kurung pahang songket ini sangat sesuai untuk anda gayakan di majlis-majlis rasmi dan majlis keraian.   

.
ADINDA MAHSURI SONGKET ni didatangkan dengan warna-warna mewah kegemaran ramai. Yang pastinya, warna-warna ini insyaAllah boleh buat sis tampil ekslusif. Memberikan anda keyakinan dan rasa gembira apabila memakainya. 

Apa yang best kebabom Baju Kurung Pahang ADINDA MAHSURI SONGKET ni?

🌹 Baju Kurung Pahang
🌹 Kain Lipat Batik

🌹 Material : SONGKET INDIA yang digabungkan dengan kain plain dari material DZARRA HEAVY VALENTINO yang superb quality!

🌹 Songket India ni best sangat, serap peluh..tak gatal. Ramai yang suka 🙂
🌹 8 pilihan warna baru yang manis gojes!
🌹 Available in various sizes : S, M, L, XL, XL dan XXL

baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang hijau emerald green ams-881

AMS-881 Emerald Green – SOLD OUT

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang merah rasberry red ams-882

AMS-882 Rasberry Red – S, M, L, XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang hijau medium sea green ams-883

AMS-883 Medium Sea Green –  XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang biru gelap dark blue dark purple ungu gelap ams-884

AMS-884 Blue Black (Baju) Dark Purple (Kain) – M, L, XL, XXL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang biru turqoise blue ams-885

AMS-885 Turqoise Blue – M, L, XL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang coklat latte brown kuning cair light yellow ams-886

AMS-886 Latte Brown (Baju) Light Yellow (Kain) – XL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang turqoise ams-887

AMS-887 Turqoise – S, L, XL

.

 baju kurung songket terkini 2017 kurung pahang coklat latte brown light peach ams-888

AMS-888 Latte Brown (Baju) Light Peach (Kain) – SOLD OUT

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===

RM 180 (Semenanjung)
RM 185 (Sabah / Sarawak)
*Saiz XXL Tambah RM 20
.

===
CARA ORDER
===
.

dapatkan update percuma baju baru terkini secara percuma

.