Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Raya 2018 | Baju Kurung Pahang Batik Printed Lebaran Vintage

Baju Raya 2018 | Baju Kurung Pahang Batik Printed Lebaran Vintage

Ramdhan tanda syawal menjelang tiba
Koleksi Tradisional jangan dilupa

Koleksi Lebaran Vintage, antara koleksi Raya 2018 yang tampak anggun dan ayu bila digayakan.

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Batik Printed Lebaran Vintage
_______

🌻Potongan baju yg “loose” @longgar iaitu potongan baju kurung pahang ada pesak. Kain pula lipat batik tanpa belah. mematuhi syariah

🌻Dari material yang selesa, lembut dan sejuk dan mudah dikendalikan : 

Top (atas): dari material tessa separa cotton + polyster
bottom(bawah): dari material batik printed tessa dengan warna terang yang menarik

🌻 Didatangkan dengan 5 pilihan warna yang dikombinasikan dengan warna senada supaya tampak lebih exclusive

🌻 Terdapat 5 pilihan saiz dari saiz SS hingga 2xL

🌻 Bukan pre-order tapi Ready stock ya…dan sangat limitedcepat grab sebelum kehabisan😊

.

baju raya 2018 baju kurung pahang batik printed burgundy lebaran vintage 01

Lebaran Vintage 01 BURGUNDY – S, M

.

baju raya 2018 baju kurung pahang batik printed ungu purple lebaran vintage 02

Lebaran Vintage 02 PURPLE – SS, S, M

.

baju raya 2018 baju kurung pahang batik printed kuning yellow lebaran vintage 03

Lebaran Vintage 03 YELLOW  – SS, S, M

.

baju raya 2018 baju kurung pahang batik printed maroon lebaran vintage 04

Lebaran Vintage 04 MAROON – SS, S, 2XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang batik printed hijau turqoise green lebaran vintage 05

Lebaran Vintage 05 TURQUOISE GREEN > SS, S, 2XL

.

PERHATIAN : Warna gambar 90% menyamai warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan oleh faktor pencahayaan.

===

UKURAN SAIZ 

===

ukuran lebaran vintage

===

HARGA

===

RM 179 

===

CARA ORDER

===

SMS / WhatsApp kod baju dan size yang anda nak ke 019 – 7763 820

.

KLIK SINI untuk dapatkan UPDATE PERCUMA baju terbaru

Baju Kurung Pahang Tradisional Lagenda Is Back

Baju Kurung Pahang Tradisional Lagenda Is Back

Baju Kurung Pahang Tradisional Lagenda is Back… Koleksi dulu-dulu yang gojes yakmat is back 🙂
.
So kalau pakai macam ni sis akan rasa macam berada di zaman kegemilangan Melayu….
.
Rasa macam nak grab semua color sebab kainnya sangat best dan selesa… pastikan anda merasainya sendiri. Sebab yang dah pakai je tahu 😍😍😍

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Tradisional Lagenda is Back

1. Diperbuat daripada material cotton thaisilk yang tak tebal dan tak jarang. Bermotif jalur dan kotak – kombinasi yang memberikan gaya klasik.

2. Potongan baju kurung pahang yang tidak ketat, loose serta kain lipat batik tanpa belah. Mematuhi syariah.

3. Bertexture licin dan berkilat sikit. Mudah dikendalikan iaitu mudah digosok, mudah dicuci dan mudah dijaga. 🙂

4. Dengan hanya tambahan aksesori yang minimal sudah tampak cantik dan ayu.

5. Terdapat lebih dari 9 warna yang menarik…memang rambang mata la dibuatnya.

6. Didatangkan dengan saiz SS hingga XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional kuning yellow lagenda is back 01

Lagenda is Back 01  Yellow –  SS, S, M, L, XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional merah bata red lagenda is back 02

Lagenda is back 02  MERAH BATA –  S, M

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional oren coklat brown orange lagenda is back 03

Lagenda is Back 03 ORANGE COKLAT – SS, S

.

baju raya 2018 baju kurung pahang ungu purple muda lagenda is back 04

Lagenda is Back 04 PURPLE MUDA – SS, XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional coklat brown lagenda is back 05

Lagenda is Back 05  COKLAT –  S, M, L

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional kelabu grey lagenda is back 06

Lagenda is Back 06 KELABU – M, L

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional hijau oren green orange lagenda is back 07

Lagenda is Back 07 HIJAU OREN – SS, M

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional hijau olive green lagenda is back 08

Lagenda is Back 08 OLIVE – SS, M, XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional merah jambu pink maroon lagenda is back 09

Lagenda is Back 09 PINK MAROON – SS, S, M, L

.

===

JADUAL UKURAN 

===

ukuran Lagenda is back

 

===

HARGA

===

RM 1⃣5⃣0⃣

===

CARA ORDER 

===

SMS / WhatsApp Kod Baju dan Size yang anda nak ke 019 – 7763 820

.

KLIK SINI untuk dapatkan UPDATE PERCUMA Baju Kurung Terbaru

Baju Kurung Pahang Cik Kuntum

Baju Kurung Pahang Cik Kuntum

New Collection
CIK KUNTUM
🌺🌺🌺🌺🌺

Corak baru ni cantik sangat. Dah tak payah nak pening-pening nak cari baju bermotif bunga sebab design kali ni agak rare sikit corak dia. Kombinasi floral dan jalur yang sangat cantek. Corak jalur menegak tu kan, mampu menjadikan anda nampak lebih slim dan tinggi. Uiiii, siapa tak suka nampak slim kan 🙂

😍👉 Kenapa mesti grab Baju Kurung Pahang Cik Kuntum ni 🌺🌺🌺

🌺Potongan baju kurung pahang yang longgar dan kain lipat batik tanpa belah. Semestinya tidak ikut bentuk badan dan patuh syariah.

🌺Dari material royal satin bermotif bunga dikombinasi dengan jalur menampakan illusi kurus di situ. Kainnya lembut, sejuk dan tidak jarang. Cuaca sekarang ni dah terik panas, pakai baju yang materialnya sejuk lah best, kan. 

🌺Terdapat 2 corak bunga yang berbeza yang mempunyai keunikan tersendiri. Ala2 orkid dan bunga “poppy” dengan warna yang menarik dan terpesona setiap kali mata memandang.

🌺Ready to wear ya bukan pre-order. Tapi stok sangat-sangat limited. Terus pilih dan boleh terus beli dan pakai

🌺Terdapat 5 saiz berbeza dari saiz SS hingga XL.

🌺 Digalakkan basuh tangan sahaja dengan mencelup-celup menggunakan softlan dan terus disidai. Tidak digalakkan basuh mesin untuk menjaga kualiti kain.

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini coklat brown cik kuntum 1.0 01 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Brown 01 – SS, S, M

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini black grey hitam kelabu cik kuntum 1.0 02 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Black/Grey 02 – SS, S

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini ungu purple cik kuntum 1.0 03 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Purple 03 – SOLD OUT

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini biru light blue cik kuntum 1.0 04 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Light Blue 04 – S, M, XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini biru blue nile cik kuntum 1.0 05 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Blue Nile 05 – S

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini maroon cik kuntum 2.0 01 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Maroon 01 – S, XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini hitam putih black white cik kuntum 2.0 02 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Black / White 02 – SS, S, M, L, XL, 2XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini coklat light brown cik kuntum 2.0 03 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Light Brown 03 – S, M, XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini pink kelabu merah jambu grey cik kuntum 2.0 04 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Pink 04 – S, XL, 2XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini biru blue nile cik kuntum 2.0 05 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Blue Nile 05 – S

.

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini cik kuntum 2.0 baju raya 2018

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran cik kuntum

===

HARGA

===

RM 150 

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI Sekarang

Baju Raya Terkini Baju Kurung Pahang Songket Aura Teratai

Baju Raya Terkini Baju Kurung Pahang Songket Aura Teratai

Gabungan ‘pattern’ kurung pahang & corak songket printed yang terindah . Kombinasi material yang ber PREMIUM tinggi . 

.

5 KEISTIMEWAAN BAJU RAYA TERKINI BAJU KURUNG PAHANG SONGKET AURA TERATAI 

.

1) Pattern baju kurung pahang yang patuh syariah. Longgar dibahagian pinggul baju.

2) Corak songket printed yang cantik & nampak mewah.

3) Material yang ber PREMIUM tinggi . Baju & kain dari material lavenzi cotton yang sangat minimal iron , texture lembut & menarik, kain sejuk serta tidak panas.

4) Kain susun tepi diperbuat dari lavenzi cotton.

5) Saiz dari SS sehingga XXL

EDISI TERHAD

.

baju-raya-terkini-2018-baju-kurung-pahang-songket-printed-biru-light-sky-blue-online-cantik-ats-261

ATS-261 Light Sky Blue – SS, S, M, L

.

baju-raya-terkini-2018-baju-kurung-pahang-songket-printed-thistle-ungu-belacan-pudar-dusty-purple-online-cantik-ats-262

ATS-262 Thistle – S

.

baju-raya-terkini-2018-baju-kurung-pahang-songket-hijau-printed-mint-green-online-cantik-ats-263

ATS-263 Mint – S, M

.

baju-raya-terkini-2018-baju-kurung-pahang-songket-soft-pink-merah-jambu-online-cantik-ats-264

ATS-264 Soft Pink – SS, S, M, L

.

baju-raya-terkini-2018-baju-kurung-pahang-songket-coklat-beige-online-cantik-ats-265

ATS-265 Beige – SS, S

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran ats

===

HARGA

===

RM 170 
SAIZ XXL ADD RM20

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI  Sekarang

Baju Kurung Pahang Songket DKS

Baju Kurung Pahang Songket DKS

KESITIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET DKS

  • Patern baju kurung pahang yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung.
  • Material baju dari jenis kain linen cotton yang berkualiti tinggi dan texture yang menarik.
  • Selesa dan tidak panas untuk cuaca khatulistiwa Malaysia
  • Kain susun tepi dijahit dari jenis kain Sakura Thai Silk. Juga mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.
  • LIMITED edition .  
  • SAIZ S, M, L, XL
  • Baju Kurung  PAHANG
  • Kain Susun Tepi

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-rose-pink-red-merah-jambu-dks-281

DKS-281 – M, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-hijau-jadite-green-dks-282

DKS-282 – S, M, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-ungu-biru-purple-cobalt-blue-dks-283

DKS-283 – S, M, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-light-turqoise-dodger-blue-dks-284

DKS-284 – M, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-terkini-deep-grey-coklat-brown-kelabu-dks-285

DKS-285 – M

 

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran-dks

===
HARGA
===

RM 160 (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)

===
CARA ORDER
===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapatkan UPDATE Baju Kurung TERKINI? KLIK SINI SEKARANG!

Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Rain Roses

Baju Kurung Pahang Songket Koleksi Rain Roses

SERLAHKAN KEANGGUNAN GAYAMU DENGAN KOLEKSI BAJU KURUNG PAHANG SONGKET RAIN ROSES

Khas untuk sis yang sukakan SWEET & SIMPLE boleh bergaya dengan kurung pahang Rain Roses ini di mana-mana sahaja sama ada nak pergi wedding ke , nak ke ofis ke atau berjalan-jalan dengan kurung pahang ni nampak anda ayu sangat!

Berbunga hati tengok sis sopan je. Almaklumlah #OOTD kan.

Memang special sangat Baju Kurung Pahang Songket NRR ni :

 Design kurung pahang ni kemas sangat.

 Corak ‘songket’ membuatkan anda kelihatan ayu dan bergaya. Dipadankan pula dengan kain Lipat Batik yang menjadi kegemaran setiap rakyat Malaysia. Memang nampak ayu dan sopan kan.

 Fabrik dari material thai silk dwi tone. Material ni jenis yang sejuk dan selesa. Walau nampak lebih tebal tapi ianya tetap ringan dan begitu sesuai untuk dipakai di mana- mana sahaja. Kalau pakai memang ketara nampak tekstur eklusif.

 Fabrik EDISI TERHAD yang bermutu tinggi memberikan kelainan kepada anda untuk tampil ‘exclusive’ .Pastinya anda tidak akan berpakaian serupa seperti rakan anda!

 Ok semua READY STOCK ada banyak saiz dari saiz S sehingga XL.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

.

baju-kurung-pahang-songket-merah-pale-violet-red-blue-pearl-nrr-121

NRR-121 Pale Violet Red – Blue Pearl – S, M, L

.

baju-kurung-pahang-songket-deep-blue-sea-celadon-green-hijau-biru-nrr-122

NRR-122 Celadon Green – Deep Blue Sea – S, M, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-antique-gold-purple-indigo-nrr-123

NRR-123 Antique Gold – Purple Indigo – S, M, L, XL

.

baju-kurung-pahang-songket-french-blue-deep-indigo-biru-nrr-124

NRR-124 French Blue – Deep Indigo – S, M, L, XL

.

===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran NRR

===
HARGA
===

RM 160 (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)

===
CARA ORDER
===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Page 1 of 41234

Pin It on Pinterest