Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak Koleksi KMV

Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak Koleksi KMV

Keistimewaan Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak KMV

.
(+) Baju Kurung Moden KMV diperbuat dari Material yang HIGH QUALITY. 
 .
Untuk koleksi ini, ada pelbagai material digunakan. Sila rujuk code & gambar :
 .
KMV 610 – 617, KMV 622- 624 : material viscose 
KMV 618 – KMV 621 : peach skin 
KMV 625, KMV 628- 629 : material galaxy printed silk
KMV 626 – KMV 627 : material creepe silk
KMV 630 – KMV 631 : material walili silk
 .
material viscose :
▶ berjenis WASHABLE ! Bila dibasuh tidak turun warna & kurang mengecut ,mudah untuk menggosok.
 .
material peach skin
▶ tekstur seperti viscose tetapi tekstur viscose lebih lembut berbanding fabrik peach skin.
 .
material galaxy silk
▶ lembut, tidak panas, tidak mudah berkedut setelah gosok dan cantik terletak
 .
material creepe silk
▶ mudah dijaga, sangat minimal iron 
 .
material walili silk
▶ kain yang lembut dan “flow” yang cantik dengan tampak kain yang ‘terjatuh’ kemas
 .
(+) 8 pilihan warna & DESIGN
✔ potongan kurung mini / kurung malaysia baju leher kurung dan tidak berpesak 
✔ kain lipat batik yang patuh syariah-pinggang separa getah
 .
(+) PELBAGAI SAIZ
✔ Saiz available untuk baju kurung dari saiz SS sehingga 3XL.
 .
(+) Harga JIMAT – MAMPU MILIK. Memang berbaloi 
 .

baju kurung malaysia moden bercorak coklat KMV-610

KMV-610 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden bercorak bunga KMV-611

KMV-611 – SS, S, XL

baju kurung malaysia moden bercorak bunga KMV-612

KMV-612 – SS, S, L, XL

baju kurung malaysia moden bercorak bunga KMV-613

KMV-613 – S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden bercorak merah KMV-614

KMV-614 – SS, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-615

KMV-615 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-616

KMV-616 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-617

KMV-617 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-618

KMV-618 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-619

KMV-619 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-620

KMV-620 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-621

KMV-621 – S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak bunga KMV-622

KMV-622 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-623

KMV-623 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak bunga pink ungu purple KMV-624

KMV-624 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak batik hitam hijau KMV-625

KMV-625 – SS, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak hijau KMV-626

KMV-626 – SS

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-627

KMV-627 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-628

KMV-628 – S, M

baju kurung malaysia moden corak abstrak hitam KMV-629

KMV-629 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden terkini KMV-630

KMV-630 – S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden terkini KMV-631

KMV-631-  M, L

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 100  (Semenanjung)
RM 105 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
Saiz 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Moden Corak KAM

Baju Kurung Moden Corak KAM

🌷 NEW ARRIVAL BAJU KURUNG MODEN CORAK KURUNG ADIVA MYESHA (KAM)🌷
.


Sangat berpuas hati dengan baju, kualiti & harga .. Terima kasih.

Baju Kurung Malaysia (Kurung Moden, tapi tak ada dart) : KURUNG ADIVA MYESHA bercorak penuh, tak renyuk, tak perlu iron.

Cepat siap & maintain cantik ayu je ke mana jua.
.

  • Baju kurung Malaysia bercorak penuh bertemakan ABSTRAK yang simple dan tak serabut, membuatkan anda kelihatan AYU SOPAN!! Alahai sejuk mata memandang. 🙂
  • FABRIK KAIN

         > Kod KAM-291 & KAM-292 dari material Cotton Viscose yang berkualiti tinggi. Tidak jarang, tidak kecut apabila dibasuh & selesa.


KAM-293 hingga KAM-296 dari material Bubble Creepe Chiffon yang berkualiti tinggi, tidak jarang & tak perlu pakai inner.  

  • Cutting : Baju Kurung Malaysia yang longgar, potongan selesa yang sentiasa mendapat permintaan ramai 🙂
  • Pinggang kain separa getah (boleh memeri sehingga 4 – 6 inch)
  • Potongan kain LIPAT BATIK – Menampakkan diri anda lebih kelihatan kurus dan elegant.
  • Saiz :  M , L , XL , XXL & 3XXL. Yeay 3XL pun ada. Walau macam mana pun bentuk badan anda, pakai baju dan kain corak penuh yang simple ini tidak akan menampakkan bentuk badan anda. Jadi, anda boleh tampil yakin di mana jua anda berada. Tak perlu risau tentang bentuk badan anda 🙂

 

baju kurung moden corak abstrak penuh hitam putih black and white KAM-291

KAM-291 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh merah red KAM-292

KAM-292 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh hitam putih black and white KAM-293

KAM-293 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh maroon hitam KAM-294

KAM-294 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh coklat KAM-295

KAM-295 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh merah hati kelabu KAM-296

KAM-296  – M, L, XL, XXL, 3XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===

JADUAL UKURAN SAIZ 

===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===

HARGA

===

RM 120  (Semenanjung)

RM 125 (Sabah / Sarawak)

XXL Tambah RM 20 

3XL Tambah RM 30

===

CARA ORDER

 ===

 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 

Update ASC

Klik sini untuk kami beritahu anda setiap kali baju baru dilancarkan!

 

Baju Kurung Moden Songket VIC

Baju Kurung Moden Songket VIC

Keistimewaan Baju Kurung Moden Songket Vintage Impiana Calista  [EKSLUSIF EDITION]

Baju kurung Malaysia Vintage Impiana Calista Bermotif Songket. Menjadikan anda kelihatan Mewah & Elegant apabila memakainya.

Fabrik baju daripada CottonSilk yang  berkualiti Tinggi menjamin keselesaan & keanggunan .

Kain ‘plain’ dari material valentino soluna silk yang lembut dengan texture rasa yang lasak dan mempunyai flowy kain yang Cantik .

Baju dengan motif Songket ditambah dengan hiasan renda atau LACE dibahagian depan menambahkan keunikan & ketinggian warisan seni melayu.

Kain Lipat batik (tidak terbelah, patuh syariat)

LIMITED SIZE : SS, S, M, L, XL, XXL

baju-kurung-moden-songket-merah-jambu-punch-pink-vic-721

VIC-721 Punch Pink – SS

.

baju-kurung-moden-songket-biru-royal-blue-vic-722

VIC-722 Royal Blue – SS, XL

.

baju-kurung-moden-songket-ungu-purple-eggplant-vic-723

VIC-723 Purple Eggplant – L

.

baju-kurung-moden-songket-magenta-vic-724

VIC-724 Magenta – SS, S, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-vic

.

===
HARGA
===
RM 110  (Semenanjung)
RM 115 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN KEMBANG RME

RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN KEMBANG RME

Mommy-mommy sekarang dah tak perlu risau. Uols pun boleh bergaya juga dengan baju yang berfesyen dan cantik-cantik taw. Koleksi ni khas untuk anda. Sebab, design ni kami sengaja design kembaang A Shape di bahagian punggung. Sebab kami sangat peka dengan mommy-mommy yang selalu susah nak pilih baju yang ready made, sebab bahagian punggung selalu tak lepas.

Meh tengok keistimewaan Baju Kurung Moden Kembang koleksi Rauda Medina Ekslusif ni 

🍁Material : 
Kain plain dari valentino silk
kain duyung juga dari jenis valentino silk yang sangat selesa , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺.

🍁 Ciri-ciri :
hujung tangan yang bergetah dan kembang “ala-ala saloma”. 
✔cutting baju yang menawan dan ‘loose’
baju kurung moden kembang , A-shape dan tiada dart. Sangat sesuai digayakan oleh semua jenis bentuk badan. Tak kisah anda selim melim atau chubby-chubby. 

🍁 Size : S , M, L, XL, XXL

🍁 Stock : semua “READY STOCK” 

🍁 Warna : 3 pilihan warna yang mewah yang akan menyerlahkan gaya anda di hari raya 2017 nanti. 

.

baju raya 2017 baju kurung moden kembang A Shape coklat light cinnamon RME-291

RME-291 Light Cinnamon – SOLD OUT

.

baju raya 2017 baju kurung moden kembang A Shape emas goldenrod RME-292

RME-292 Goldenrod – S, M, L, XL

.

baju raya 2017 baju kurung moden kembang A Shape hijau pine green RME-293

RME-293 Pine Green – S, M, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran baju kurung moden kembang a shape RME

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN PUCCI KAIN DUYUNG VRD

RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN PUCCI KAIN DUYUNG VRD

  • Baju kurung moden ber’dat’
  • Kain duyung 
  • Disertai dengan penggunaan fabrik ‘high quality’ valentino creepe silk yang popular pasti memberi jaminan puas hati.
  • Kain lembut dan flowy
  • Kain kurang renyuk
  • Kain sejuk dipakai 
  • Tidak turun warna dan tidak kecut. 
  • 5 Warna pilihan untuk anda gayakan di hari raya 🙂
  • Pelbagai pilihan saiz dari saiz SS sehingga 2XL sesuai untuk pakai sedondon seisi keluarga. 
  • READY STOCK.

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-merah-hati-red-heart-vrd-121

VRD-121 Red Heart – SS, L, XL, XXL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-hijau-pickle-green-vrd-122

VRD-122 Pickle Green – S, XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-sky-blue-biru-langit-vrd-123

VRD-123 Sky Blue – M, L, XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-salmon-vrd-124

VRD-124 Salmon – SS, S, M, L, XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-coklat-brown-vrd-125

VRD-125 Coklat – S, M, L, XL

.

raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-vrd-5

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
KOLEKSI RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN BLOSSOM VINTAGE SERIES

KOLEKSI RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN BLOSSOM VINTAGE SERIES

Peminat baju kurung corak bunga kecil-kecil pasti tak lepas peluang menggayakan baju kurung moden Blossom Vintage Series special ‘Vintage Edition’ ini. 
.
Bunga-bunga kecil yang menawan dengan gabungan warna yang menarik menambah seri keayuan anda. 😊
.
Kombinasi ‘pattern’ kurung malaysia-moden yang berzip belakang, berdat, leher baju kurung lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan si pemakai.Kain bawah daripada cutting ‘Lipat Batik’ ( selisih batik ).
Edisi Terhad
Saiz : SS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL
.
Didatangkan dalam 3 edisi berbeza dari 3 material fabrik yang berbeza :
 .
Blossom Vintage Series 1 : BVS-171
.
1) Material : best quality cotton viscose 
✔ Makin dibasuh makin bertambah sedap.
Kain sejuk. Amat sesuai dengan iklim panas di Malaysia. 
✔ Tak jarang , tak panas
Tak kedut
✔ Nak menggosok – very minimal iron dalam 20%
✔ Selesa dan flowy cantik
  
baju kurung moden corak bunga kecil hitam black bvs-171

BVS-171 Hitam – SS, S, M

 

Blossom Vintage Series 2 : BVS-172
.
Material : Best quality bubble chiffon 
✔ Material yang tahan lasak 
Tidak jarang dan tak perlu memakai inner
Tidak mudah kedut dan less ironing needed
✔ Selesa dan flowy cantik
 
baju kurung moden corak bunga kecil dim shadow bvs-172

BVS-172 Dim Shadow – L

 .
Blossom Vintage Series 3 : BVS-173 & BVS-174
 .
Material : best quality georgette chiffon single layer 
✔ Boleh basuh mesin
✔ Tak mudah terkoyak
Tidak panas / material sejuk
✔ Terletak cantik
✔ Senang gosok, lambat kedut. Memang power.
✔ Nampak biasa, tapi tahan lasak
baju kurung moden corak bunga kecil coklat brown bvs-173

BVS-173 Saddle Brown – SS, S, L, XL, 2XL, 3XL

raya-2017-baju-kurung-moden-corak-bunga-kecil-georgette chiffon-coklat-brown-bvs-174

BVS-174 Deep Siena Brown – SS, S, M, L, XL, 3XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

 

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Size XXL Tambah RM 20
Size 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===

Update ASC