Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Moden Songket VIC

Baju Kurung Moden Songket VIC

Keistimewaan Baju Kurung Moden Songket Vintage Impiana Calista  [EKSLUSIF EDITION]

Baju kurung Malaysia Vintage Impiana Calista Bermotif Songket. Menjadikan anda kelihatan Mewah & Elegant apabila memakainya.

Fabrik baju daripada CottonSilk yang  berkualiti Tinggi menjamin keselesaan & keanggunan .

Kain ‘plain’ dari material valentino soluna silk yang lembut dengan texture rasa yang lasak dan mempunyai flowy kain yang Cantik .

Baju dengan motif Songket ditambah dengan hiasan renda atau LACE dibahagian depan menambahkan keunikan & ketinggian warisan seni melayu.

Kain Lipat batik (tidak terbelah, patuh syariat)

LIMITED SIZE : SS, S, M, L, XL, XXL

baju-kurung-moden-songket-merah-jambu-punch-pink-vic-721

VIC-721 Punch Pink – SS

.

baju-kurung-moden-songket-biru-royal-blue-vic-722

VIC-722 Royal Blue – SS, S, XL

.

baju-kurung-moden-songket-ungu-purple-eggplant-vic-723

VIC-723 Purple Eggplant – L

.

baju-kurung-moden-songket-magenta-vic-724

VIC-724 Magenta – SS, S, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-vic

.

===
HARGA
===
RM 110  (Semenanjung)
RM 115 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN KEMBANG RME

RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN KEMBANG RME

Mommy-mommy sekarang dah tak perlu risau. Uols pun boleh bergaya juga dengan baju yang berfesyen dan cantik-cantik taw. Koleksi ni khas untuk anda. Sebab, design ni kami sengaja design kembaang A Shape di bahagian punggung. Sebab kami sangat peka dengan mommy-mommy yang selalu susah nak pilih baju yang ready made, sebab bahagian punggung selalu tak lepas.

Meh tengok keistimewaan Baju Kurung Moden Kembang koleksi Rauda Medina Ekslusif ni 

🍁Material : 
Kain plain dari valentino silk
kain duyung juga dari jenis valentino silk yang sangat selesa , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺.

🍁 Ciri-ciri :
hujung tangan yang bergetah dan kembang “ala-ala saloma”. 
✔cutting baju yang menawan dan ‘loose’
baju kurung moden kembang , A-shape dan tiada dart. Sangat sesuai digayakan oleh semua jenis bentuk badan. Tak kisah anda selim melim atau chubby-chubby. 

🍁 Size : S , M, L, XL, XXL

🍁 Stock : semua “READY STOCK” 

🍁 Warna : 3 pilihan warna yang mewah yang akan menyerlahkan gaya anda di hari raya 2017 nanti. 

.

baju raya 2017 baju kurung moden kembang A Shape coklat light cinnamon RME-291

RME-291 Light Cinnamon – SOLD OUT

.

baju raya 2017 baju kurung moden kembang A Shape emas goldenrod RME-292

RME-292 Goldenrod – S, M, L, XL dan XXL

.

baju raya 2017 baju kurung moden kembang A Shape hijau pine green RME-293

RME-293 Pine Green – S, M, L, XL dan XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran baju kurung moden kembang a shape RME

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN PUCCI KAIN DUYUNG VRD

RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN PUCCI KAIN DUYUNG VRD

  • Baju kurung moden ber’dat’
  • Kain duyung 
  • Disertai dengan penggunaan fabrik ‘high quality’ valentino creepe silk yang popular pasti memberi jaminan puas hati.
  • Kain lembut dan flowy
  • Kain kurang renyuk
  • Kain sejuk dipakai 
  • Tidak turun warna dan tidak kecut. 
  • 5 Warna pilihan untuk anda gayakan di hari raya 🙂
  • Pelbagai pilihan saiz dari saiz SS sehingga 2XL sesuai untuk pakai sedondon seisi keluarga. 
  • READY STOCK.

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-merah-hati-red-heart-vrd-121

VRD-121 Red Heart – SS, S, L, XL, 2XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-hijau-pickle-green-vrd-122

VRD-122 Pickle Green – S, M, L, XL, 2XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-sky-blue-biru-langit-vrd-123

VRD-123 Sky Blue – S, M, L, XL, 2XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-salmon-vrd-124

VRD-124 Salmon – SS, S, M, L, XL

.

baju-raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-terkini-coklat-brown-vrd-125

VRD-125 Coklat – S, M, L, XL, 2XL

.

raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-vrd-5

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
KOLEKSI RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN BLOSSOM VINTAGE SERIES

KOLEKSI RAYA 2017 | BAJU KURUNG MODEN BLOSSOM VINTAGE SERIES

Peminat baju kurung corak bunga kecil-kecil pasti tak lepas peluang menggayakan baju kurung moden Blossom Vintage Series special ‘Vintage Edition’ ini. 
.
Bunga-bunga kecil yang menawan dengan gabungan warna yang menarik menambah seri keayuan anda. 😊
.
Kombinasi ‘pattern’ kurung malaysia-moden yang berzip belakang, berdat, leher baju kurung lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan si pemakai.Kain bawah daripada cutting ‘Lipat Batik’ ( selisih batik ).
Edisi Terhad
Saiz : SS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL
.
Didatangkan dalam 3 edisi berbeza dari 3 material fabrik yang berbeza :
 .
Blossom Vintage Series 1 : BVS-171
.
1) Material : best quality cotton viscose 
✔ Makin dibasuh makin bertambah sedap.
Kain sejuk. Amat sesuai dengan iklim panas di Malaysia. 
✔ Tak jarang , tak panas
Tak kedut
✔ Nak menggosok – very minimal iron dalam 20%
✔ Selesa dan flowy cantik
  
baju kurung moden corak bunga kecil hitam black bvs-171

BVS-171 Hitam – SS, S, M, L

 

Blossom Vintage Series 2 : BVS-172
.
Material : Best quality bubble chiffon 
✔ Material yang tahan lasak 
Tidak jarang dan tak perlu memakai inner
Tidak mudah kedut dan less ironing needed
✔ Selesa dan flowy cantik
 
baju kurung moden corak bunga kecil dim shadow bvs-172

BVS-172 Dim Shadow – L

 .
Blossom Vintage Series 3 : BVS-173 & BVS-174
 .
Material : best quality georgette chiffon single layer 
✔ Boleh basuh mesin
✔ Tak mudah terkoyak
Tidak panas / material sejuk
✔ Terletak cantik
✔ Senang gosok, lambat kedut. Memang power.
✔ Nampak biasa, tapi tahan lasak
baju kurung moden corak bunga kecil coklat brown bvs-173

BVS-173 Saddle Brown – SS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL

raya-2017-baju-kurung-moden-corak-bunga-kecil-georgette chiffon-coklat-brown-bvs-174

BVS-174 Deep Siena Brown – SS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

 

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Size XXL Tambah RM 20
Size 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===

Update ASC

KOLEKSI BAJU RAYA 2017 | Kurung Moden Lola Sweet Honey

KOLEKSI BAJU RAYA 2017 | Kurung Moden Lola Sweet Honey

Keistimewaan Koleksi Baju Raya 2017 Kurung Moden Lola Sweet Honey 

SPECIAL EDITION !! LIMITED STOCK.

  • Baju Kurung Moden Loose/kain duyung yang selesa. Loose dan mudah digayakan.
  • TIADA Dart
  • Material Baju : Kain Galaxy Printed Berkualiti Gred A ++ 
  • Material kain plain : Twill Paloma.
  • Tidak renyuk dan mudah di iron
  • Dipadankan dengan ‘panel blocking’ di lengan dan bawah baju (bahagian depan sahaja) menaikkan seri anggun anda yang memakainya.      
  • Didatangkan dengan 3 warna yang super gojess, semua cantik-cantik, tak jemu mata memandang
  • READY STOCK. 

  • SIZE: SS, S, M , L, XL

    koleksi baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung pink merah jambu regal rose LSH-124

    LSH-124 Regal Rose – SS, S, M, L, XL

    .

koleksi baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung mustard LSH-125

LSH-125 Mustard – SS, M, L, XL

.

koleksi baju raya 2017 baju kurung moden kain duyung hijau light teal LSH-126LSH-126 Light Teal – SS, S, M, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda. Real baju biasanya lebih gelap.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran saiz baju kurung moden kain duyung
.
===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
.
Baju Kurung Pucci (Kurung Moden Labuh) Koleksi Tiara Marissa Salju

Baju Kurung Pucci (Kurung Moden Labuh) Koleksi Tiara Marissa Salju

Keistimewaan Baju Kurung Moden Labuh Pucci Koleksi  Tiara Marissa Salju (TMS)

🔸Cutting Baju : Baju KURUNG MODEN LABUH yang menarik dihiasi corak PUCCI yang tampak esklusif dan bergaya.😍😍😍

🔸Design dengan zip tersembunyi & berdat di bahagian belakang untuk menyerlahkan keanggunan si anda.

🔸 Baju bahagian belakang plain (sama dengan bahagian depan) 

🔸Baju dan kain diperbuat dari Material Tessa Korean Berkualiti Gred A ++ . Material yang lembutdan flowy & tidak panas.

🔸 Cutting Kain : Kain Duyung

🔸 Saiz : SS, S, M, L, XL dan XXL

baju kurung pucci kurung moden labuh raya 2017 biru yale blue TMS-281

TMS-281 Yale Blue – S, M, L, XL dan XXL

.

baju kurung pucci kurung moden labuh raya 2017 TMS-282 Gold emas

TMS-282 Gold – SS, S, M, L, XL

.

baju kurung pucci kurung moden labuh raya 2017 Dusty Pink belacan TMS-283

TMS-283 Dusty Pink – S, M

.

baju kurung pucci kurung moden labuh raya 2017 coklat latte TMS-284

TMS-284 Latte – SS, S, XL

.

baju kurung pucci kurung moden labuh raya 2017 hijau forest green TMS-285

TMS-285 Forest Green – SS, S, M, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda. Warna sebenar biasanya lebih gelap dari gambar
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
Ukuran baju kurung pucci (kurung moden labuh) Koleksi TMS

Ukuran baju kurung pucci (kurung moden labuh) Koleksi TMS

.

===

CARA ORDER

 ===
 
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820
 
 
Jika anda menggunakan handphone, klik sahaja butang merah di bawah untuk terus WhatsApp / SMS untuk order :
Update ASC

.