Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Moden Songket VIC

Baju Kurung Moden Songket VIC

Keistimewaan Baju Kurung Moden Songket Vintage Impiana Calista  [EKSLUSIF EDITION]

Baju kurung Malaysia Vintage Impiana Calista Bermotif Songket. Menjadikan anda kelihatan Mewah & Elegant apabila memakainya.

Fabrik baju daripada CottonSilk yang  berkualiti Tinggi menjamin keselesaan & keanggunan .

Kain ‘plain’ dari material valentino soluna silk yang lembut dengan texture rasa yang lasak dan mempunyai flowy kain yang Cantik .

Baju dengan motif Songket ditambah dengan hiasan renda atau LACE dibahagian depan menambahkan keunikan & ketinggian warisan seni melayu.

Kain Lipat batik (tidak terbelah, patuh syariat)

LIMITED SIZE : SS, S, M, L, XL, XXL

baju-kurung-moden-songket-merah-jambu-punch-pink-vic-721

VIC-721 Punch Pink – SS

.

baju-kurung-moden-songket-biru-royal-blue-vic-722

VIC-722 Royal Blue – SS, S, XL

.

baju-kurung-moden-songket-ungu-purple-eggplant-vic-723

VIC-723 Purple Eggplant – L

.

baju-kurung-moden-songket-magenta-vic-724

VIC-724 Magenta – SS, S, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-vic

.

===
HARGA
===
RM 110  (Semenanjung)
RM 115 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
RAYA 2017 | BAJU KURUNG SONGKET GJS

RAYA 2017 | BAJU KURUNG SONGKET GJS

  • Baju Kurung Malaysia Koleksi Gurindam Jiwa Songket – Patern baju kurung malaysia yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung.
  • Material baju dari jenis kain Twill Paloma yang berkualiti tinggi – HOT SELLING FABRIC!
  • Selesa dan tidak panas sangat sesuai untuk cuaca Malaysia yang tak menentu sekarang ini. 
  • Kain lipat batik 
  • Kain diperbuat dari jenis kain Sakura Thai Silk yang mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.
  • Baju Kurung  Malaysia.
  • LIMITED edition .  
  • SAIZ : SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL
  • 5 Pilihan warna yang menawan kalbu untuk anda gayakan di hari raya 2017.

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini deep magenta gjs-181

GJS-181 Deep Magenta – SS

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini deep maroon gjs-182

GJS-182 Deep Maroon – SS, S, M, L, XL, 2XL

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini hijau olive green gjs-183

GJS-183 Olive Green – SS

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini ungu purple orchid gjs-184

GJS-184 Purple Orchid – SS, S

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini merah oren red orange gjs-185

GJS-185 Red Orange – SS, S, M, L, XL

.

baju kurung songket terkini 2017 koleksi baju raya cantik

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Size 2XL Tambah RM 20
Size 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
.
Update ASC
Baju Kurung Menyusu BF Sehingga 3XL | Koleksi Raya 2017

Baju Kurung Menyusu BF Sehingga 3XL | Koleksi Raya 2017

Yeay! Mommies yang ada baby yang masih susu badan boleh lah bergaya cantik raya nanti dengan Baju Kurung Menyusu Black Roses Series ni. 

Biasanya lepas ada baby ni badan naik kan?

Haaa… pakai baju hitam koleksi Black Roses Series ni, bukan setakat mudah nak menyusukan bayi anda masa raya nanti. Malah, anda akan kelihatan selim melim lagi tu. Best kan? 

4 KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG MENYUSU BLACK ROSES SERIES : 

1⃣ Design terbaru dan terhad di pasaran Baju Kurung Malaysia, kain lipat batik

‘Special’ nya keluaran terbaru ini zip di bahagian hadapan “BF friendly” serta terdapat belahan 7inci dibahagian kiri & kanan baju seperti ‘punjabi blouse’. 
2⃣ Corak bunga Rose yang menghiasi tangan dan di bahagian kain menampakkan anda sangat menawan dan ‘exclusive’ . Sekali pandang pun dah buatkan anda jatuh cinta. Cuba bayangkan anda yang cantik menawan yang memakainya.
3⃣ Material yang menjadi rebutan ramai, cotton viscose yang tidak kecut walau dibasuh berkali-kali, ‘very minimal iron’ , dan lambat kedut. Material ini adalah juara , lembutnya kain ini, terasa sejuk serta kain yang beralun cantik memikat hati . Alahai..
4⃣ Warna hitam adalah warna kegemaran ramai orang. Anda akan kelihatan lebih langsing dan menampakkan anda seorang yang berkarisma. 
Anda yang gemarkan warna hitam, inilah masanya untuk anda tambah koleksi DESIGN terbaru bagi tahun 2017. 
Yang masih belum memiliki koleksi baju kurung berwarna hitam, anda membuat keputusan yang tepat apabila mengenakan Black Roses Series yang ‘Exclusive’ ini. 
Pasti anda jatuh cinta dengan koleksi ‘HOT’ ini.
5⃣ Ramai yang nak pakai sedondon 1 family di hari raya, kan  ❤. Jadi, kami siapkan koleksi ini untuk anda sekeluarga. Ada saiz dari saiz S sehingga ke 3XL.
raya 2017 baju kurung menyusu bf friendly hitam putih corak bunga BRS-161

BRS-161 Hitam Putih – S, M, L, XXL

.

baju raya 2017 baju kurung menyusu bf friendly hitam putih BRS-162

BRS-162 Hitam Putih BRS-162 – S, M, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
Ukuran baju kurung menyusu Black Roses Series

Ukuran baju kurung menyusu Black Roses Series

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20 
Saiz 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
.

Update ASC%3

BAJU RAYA 2017 | Baju Kurung Pucci Terkini Koleksi EBC

BAJU RAYA 2017 | Baju Kurung Pucci Terkini Koleksi EBC

BAJU RAYA 2017 Baju Kurung Pucci Terkini Koleksi EBC yang Best :

  • Baju kurung pucci yang mendapat tempat di hati ramai wanita-wanita Malaysia kini.  
  • Cutting: Baju Kurung Malaysia yang longgar dan selesa – Potongan yang sentiasa mendapat permintaan ramai
  • Kombinasi warna terang dengan design pucci yang menawan
  • Material : Fabrik SOLUNA yang tidak melekap di badan 
  • Less iron, lembut dan flowy
  • Pinggang kain separa getah
  • Kain lipat duyung – mengikut syariat- tidak menampakkan kaki
  • Saiz :  S, M, L, XL, XL
  • Warna : Ada 10 warna terang dan ceria untuk anda gayakan ke mana jua. 
baju raya 2017 baju kurung pucci design 2017 hot pink merah jambu EBC-01

EBC-01 Hot Pink – SOLD OUT

.

baju raya 2017 baju kurung pucci design 2017 hijau teal green EBC-02

EBC-02 Teal Green – SOLD OUT

.

baju raya 2017 baju kurung pucci design 2017 emas golden rod EBC-03

EBC-03 Golden Rod – SOLD OUT

.

baju raya 2017 baju kurung pucci design 2017 biru light sky blue EBC-04

EBC-04 Light Sky Blue – SOLD OUT

.

baju raya 2017 baju kurung pucci design 2017 merah red EBC-05

EBC-05 Merah – S

.

baju raya 2017 baju kurung pucci design 2017 light salmon EBC-06

EBC-06 Light Salmon – SOLD OUT

.

baju raya 2017 baju kurung pucci design 2017 ungu purple orkid EBC-07

EBC-07 Orked – SOLD OUT

.

baju raya 2017 baju kurung pucci design 2017 hijau laut light green ocean EBC-08

EBC-08 Light Green Ocean – SOLD OUT

.

baju raya 2017 baju kurung pucci design 2017 light pink merah jambu EBC-09

EBC-09 Light Pink – SOLD OUT

.

baju raya 2017 baju kurung pucci design 2017 hijau lime green EBC-10

EBC-10 Lime Green – SOLD OUT

.

baju raya 2017 baju kurung pucci design 2017 merah indian Red EBC-11

EBC-11 Indian Red – SOLD OUT

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda. 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran ebc

.
===
HARGA
===
RM 130 (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)

===
CARA ORDER
===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

.

Update ASC
RAYA 2017 | Baju Kurung Malaysia Batik Ekslusif VMC

RAYA 2017 | Baju Kurung Malaysia Batik Ekslusif VMC

KOLEKSI BAJU RAYA 2017 | BAJU KURUNG MALAYSIA BATIK EKSLUSIF VALENTINO MYSTIQUE COLLECTION

  • Special Rich and Elegant Color untuk anda kelihatan cantik pada tahun 2017 ni
  • Cutting : Baju Kurung Malaysia KHAS dan Unik 

  • Kain Lipat Batik depan/selisih batik yang tidak menampakkan kaki (TAK Terbelah, patut syariah).
  • Lengan baju bercorak bunga dengan 2 kombinasi warna yang sepadan
  • Baju belakang PLAIN, sama macam depan. 
  • Baju Polos dari kain jenis Valentino Soluna yang bermutu tinggi – HOT SELLING FABRIC!
  • Jenis  tak mudah kedut, senang iron (mudah dijaga)
  • Material jenis lembut
  • Kain dari jenis Galaxy Printed Creepe dengan corak yang memukau.
  • Saiz : SS, S, M, L, XL dan XXL
  • 3 Warna pilihan yang diminati ramai – Emerald Envy, Royal Blue dan Hitam
 
koleksi baju raya 2017 kurung malaysia batik ekslusif corak bunga hijau emerald envy VMC-01

VMC-01 Emerald Envy – SS, S

.

koleksi baju raya 2017 kurung malaysia batik ekslusif corak bunga hitam black VMC-02

VMC-02 Hitam – SS, S, M, L, XL

.

koleksi baju raya 2017 kurung malaysia batik ekslusif corak bunga biru royal blue VMC-03

VMC-03 Royal Blue – SS, S, M, L, 2XL

.

baju raya 2017 terkini kurung batik corak bunga gold emas VMC-04

VMC-04 Gold – SS, S, M, XL, 2XL

.

baju raya 2017 terkini kurung batik corak bunga ungu purple medium orchid VMC-05

VMC-05 Medium Orchid – SS, S, M, L, XL, 2XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran vmc

.

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

.

Update ASC
Raya 2017 | Baju Kurung Malaysia Koleksi Permata Cinta Ekslusif

Raya 2017 | Baju Kurung Malaysia Koleksi Permata Cinta Ekslusif

TERBARU!!! BAJU KURUNG ANTI “ALUR SPENDER” 😃 😃 😃
.
Uiiii… tokojut den baca tajuk ni! Apa tu?
.
Meh meh teruskan baca, ye 😊
.
Ni nak cerita sikit ni. Syahida rasa ramai ‘mummy’ yang suka pakai baju kurung mesti mengalami masalah macam ni. Kita nak beli baju kurung mesti nak yang CANTIK, SELESA dan SELAMAT. Setuju?
 .
Ramai mummy yang bila beli baju kurung je, bermasalah bahagian pinggul tu. Merisaukan betul 😓. Dapat pula kain yang jenis nipis , memang nampak laa bekas alur ‘spender’. Malu aiihhh!! 
.
Jadi, kami di As Syahid Collections kali ini mengambil initiatif untuk design Koleksi terkini yang tidak menampakkan alur spender. 
Memperkenalkan Koleksi Permata CInta Eksklusif. 
.
Didatangkan dengan DESIGN yang CANTIK-CANTIK & paling penting selesaikan masalah ramai mummy-mummy. Ramai yang suka sangat design yang menarik, belakang ada corak, depan kosong.
.
Kain pun jenis berkualiti tinggi, tak nipis. Jadi, bila pakai tak perlu nak risau, memang tak nampak bekas alur ‘spender’.
.
1 lagikan, bila pergi ofis , duduk bangun banyak kali pun masih tak nampak kedut . Paling rasa sangat berpuas hati, kualiti material baju ni memang guna yang mahal , kualiti butik tapi HARGA MURAH 😭 
.
Alahai… ruginya siapa yang tak ‘GRAB’ baju ni. Memang sangat berbaloi . 
.
Cubalah. Tak rugi pun. Yang rugi bila anda tak ‘GRAB’ stok yang EDISI TERHAD ni. Tak ada nak repeat stock tau. 
Cepat-cepat order . Wasap je Kod baju & Saiz yang anda nak order” ke 019 – 776 3820 🙂
 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG MALAYSIA KOLEKSI PERMATA CINTA EKSKLUSIF (PCE)

Jatuh cinta yang berpenjangan dengan baju kurung mini “PERMATA CINTA EKSKLUSIF”. Jawapan pada semua soalan penggayaan dapat diselesaikan dengan corak yang mempersona dan menggamit rasa anda yang memakainya.
 
  • 🌺 Corak Abstrak latest design 
  • 🌺 Cutting : Baju Kurung Malaysia  yang longgar dan selesa- Potongan yang sentiasa mendapat permintaan ramai
  • 🌺 Kombinasi warna terang yang dapat membangkitkan aura ceria anda

  • 🌺 Diperbuat dari materian kain- valentino creepe yang tidak melekap dibadan

  • 🌺 Material less iron, lembut dan flowy. Tak mudah renyuk dan jimat masa anda tak payah iron lama-lama

  • 🌺 Pinggang kain separa getah

  • 🌺 Kain lipat batik. Patuh syariat. Tidak menampakkan kaki (kain tak terbelah)

  • 🌺 Saiz :  SS, S,  M, L dan XL.
raya 2017 baju kurung malaysia corak abstrak biru steel blue PCE-100

PCE-100 Steel Blue – SOLD OUT

.

raya 2017 baju kurung malaysia corak abstrakmerah cili red chili PCE-200

PCE-200 Red Chili – SS, S, L

.

raya 2017 baju kurung malaysia corak abstrak kelabu grey PCE-300

PCE-300 Grey – SOLD OUT

.

raya 2017 baju kurung malaysia corak abstrak pink magenta merah jambu PCE-400

PCE-400 Pink Magenta – SS

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda. Warna sebenar biasanya lebih gelap. 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

 

Ukuran Baju Kurung Malaysia Permata Cinta Ekslusif

Ukuran Baju Kurung Malaysia Permata Cinta Ekslusif