Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Malaysia Corak Bunga Lady Rosa

Baju Kurung Malaysia Corak Bunga Lady Rosa

Mari mulakan tahun baru 2018 dengan koleksi TERBARU & TERKINI dari As Syahid Collections 🌸

CORAK BUNGA yang sesuai digayakan untuk semua event mahupun ke pejabat 🌸

REKAAN BAJU KURUNG MALAYSIA yang sesuai untuk semua wanita, TAMPIL SOPAN & BERGAYA🌸

PILIHAN WARNA yang PASTI membuat anda jatuh hati pada pandangan pertama😍

🍁Material : 
✔Material galaxy printed yang sangat selesa , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu 

🍁 Ciri-ciri :
✔cutting baju yang menawan dan ‘loose’
✔baju kurung malaysia tiada dart.
✔Kain Lipat batik

🍁 Size : S , M, L, XL, XXL
( size ‘XXL’ tambah RM20 )

🍁 Stock status : “READY STOCK”

🍁 Warna : 5 pilihan warna yang mewah

baju-kurung-malaysia-terkini-2018-corak-bunga-merah-fire-brick-lrc-231

LRC-231 Fire Brick – S, M, L, XL, XXL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-2018-corak-bunga-coklat-hazel-nut-lrc-232

LRC-232 Hazel Nut – S, M, L, XL, XXL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-2018-corak-bunga-biru-royal-blue-lrc-233

LRC-233 Royal Blue – S, M, L, XL, XXL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-2018-corak-bunga-coklat-saddle-brown-lrc-234

LRC-234 Saddle Brown – S, M, L, XL, XXL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-2018-corak-bunga-kelabu-gelap-dark-grey-lrc-235

LRC-235 Dark Grey – S, M, L, XL, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran LRC

 

===
HARGA
===

RM 160

Saiz XXL Tambah RM 20

===
CARA ORDER
===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI  Sekarang

Baju Kurung Malaysia Koleksi Galaxy Cinta Exclusive

Baju Kurung Malaysia Koleksi Galaxy Cinta Exclusive

🌷 Baju Kurung Malaysia Galaxy Cinta Exclusive- GCE🌷

4 Keistimewaan Baju Kurung Malaysia Galaxy Cinta Exclusive- GCE

(+) Material Kain Galaxy Silk  Berkualiti Gred A++
✔ material Galaxy Silk yang WASHABLE ! Bila dibasuh tidak turun warna & kurang mengecut
✔mudah untuk menggosok(+) 5 pilihan warna
✔ potongan baju kurung Malaysia baju leher kurung dan tidak berpesak 
✔ kain lipat batik yang patuh syariah – tak terbelah 

✔  pinggang separa getah – boleh memeri sehingga 2 cm

(+) PELBAGAI SAIZ
✔ Saiz available untuk baju kurung dari saiz S sehingga XL

(+) Harga JIMAT – MAMPU MILIK..
✔HARGA MAMPU MILIK memang berbaloi 

 .
baju-kurung-malaysia-corak-abstrak-biru-hijau-gce-121

GCE-121 Hijau Biru – SOLD OUT

.
baju-kurung-malaysia-corak-abstrak-oren-merah-gce-122

GCE-122 Oren Merah – SOLD OUT

.
baju-kurung-malaysia-corak-abstrak-hijau-gce-123

GCE-123 Hijau – SOLD OUT

.
baju-kurung-malaysia-corak-abstrak-oren-biru-gce-124

GCE-124 Oren Biru –SOLD OUT

 .

baju-kurung-malaysia-corak-abstrak-maroon-biru-gce-125


GCE-125 Maroon Biru – SOLD OUT

 .
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 99  (Semenanjung)
RM 104 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Malaysia Moden Koleksi Primadona Classic

Baju Kurung Malaysia Moden Koleksi Primadona Classic

Meletop tau uollz baju kurung Malaysia Moden Koleksi Primadona Classic ni. 

.

Hubby bergetar tulang rusuk Kali ke-2 tengok uollz pakai Baju kurung Primadona ni.

🍁Material :
✔ Kain plain dari valentino soluna silk ( untuk kod PCK-602 )
✔ Kain plain dari Twill Paloma ( untuk kod PCK-601 )
✔ Kain dari jenis material galaxy printed yang sangat selesa , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺.

🍁 Ciri-ciri :
✔ Cutting : Baju Kurung Malaysia
✔ Cutting baju yang menawan dan digemari ramai. Patuh Syariah
✔ Kain Lipat Batik

🍁 Size : S , M, L, XL, XL

🍁 Stock : semua “READY STOCK“.

🍁 Warna : Ada 2 pilihan warna dengan corak yang mewah

baju kurung malaysia moden terkini harimau leopard hitam putih pck-601

PCK-601 Hitam Putih – S, M, L, XL

.

baju kurung malaysia moden terkini dark purple ungu gelap pck-602

PCK-602 Dark Purple – S, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran pck

.

===
HARGA
===
 
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
 
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Malaysia Venta Bella Collection (VBC)

Baju Kurung Malaysia Venta Bella Collection (VBC)

  • Pucci latest design KURUNG MALAYSIA
  • Kombinasi warna terang yang membangkitkan aura si pemakai
  • Material : VALENTINO SOLUNA yang tak melekap di badan  
  • Potongan BAJU KURUNG MALAYSIA yang longgar dan selesa-potongan yang sentiasa mendapat permintaan ramai
  • Sesuai untuk apa jua bentuk badan 
  • Material less iron, lembut dan flowy
  • Pinggang kain separa getah
  • Potongan KAIN LIPAT BATIK – akan menampakkan diri anda lebih kelihatan kurus
  • Terdapat dalam saiz S, M , L , XL , XXL & 3XL

 

baju kurung malaysia moden pucci biru laut ocean blue vbc-281

VBC-281 Ocean Blue – S, M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju kurung malaysia moden pucci soft pink merah jambu cotton candy vbc-282

VBC-282 Cotton Candy (Soft Pink) – S, M, L, XL, XXL

.

baju kurung malaysia moden pucci hijau forest green vbc-283

VBC-283 Green Forest – S, M, L, 3XL

.

baju kurung malaysia moden pucci ungu orchid vbc-284

VBC-284 Orchid – S, M, L, XL, XXL

.

baju kurung malaysia moden pucci krim coklat vbc-283

VBC-285 Krim – Coklat – S, M, L, XL, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak Koleksi KMV

Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak Koleksi KMV

Keistimewaan Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak KMV

.
(+) Baju Kurung Moden KMV diperbuat dari Material yang HIGH QUALITY. 
 .
Untuk koleksi ini, ada pelbagai material digunakan. Sila rujuk code & gambar :
 .
KMV 610 – 617, KMV 622- 624 : material viscose 
KMV 618 – KMV 621 : peach skin 
KMV 625, KMV 628- 629 : material galaxy printed silk
KMV 626 – KMV 627 : material creepe silk
KMV 630 – KMV 631 : material walili silk
KMV 632 – KMV 635 : Viscose
 .
material viscose :
▶ berjenis WASHABLE ! Bila dibasuh tidak turun warna & kurang mengecut ,mudah untuk menggosok.
 .
material peach skin
▶ tekstur seperti viscose tetapi tekstur viscose lebih lembut berbanding fabrik peach skin.
 .
material galaxy silk
▶ lembut, tidak panas, tidak mudah berkedut setelah gosok dan cantik terletak
 .
material creepe silk
▶ mudah dijaga, sangat minimal iron 
 .
material walili silk
▶ kain yang lembut dan “flow” yang cantik dengan tampak kain yang ‘terjatuh’ kemas
 .
(+) 8 pilihan warna & DESIGN
✔ potongan kurung mini / kurung malaysia baju leher kurung dan tidak berpesak 
✔ kain lipat batik yang patuh syariah-pinggang separa getah
 .
(+) PELBAGAI SAIZ
✔ Saiz available untuk baju kurung dari saiz SS sehingga 3XL.
 .
(+) Harga JIMAT – MAMPU MILIK. Memang berbaloi 
 .

.

baju-kurung-moden-malaysia-coklat-terkini-kmv-610

KMV-610 – SS, S, M, L, XL

 .
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-terkini-kmv-611

KMV-611 – SS

 .
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-terkini-kmv-612

KMV-612 – SS, S

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-terkini-kmv-613

KMV-613 – SS

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-merah-terkini-kmv-614

KMV-614 – SS, S, M, L, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-615

KMV-615 – L, XL, XXL, 3XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-616

KMV-616 – M, L, XL, XXL, 3XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-617

KMV-617 – S, M, L, XL, XXL, 3XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-618

KMV-618 – SS, S, L, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-619

KMV-619 – SS, S, M, L, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-620

KMV-620 – SS, S, M, L, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-621

KMV-621 – S, M, L

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-hijau-terkini-kmv-622

KMV-622 – SS, S, M, L, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-623

KMV-623 – S, L

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-purple-ungu-terkini-kmv-624

KMV-624 – SS, S, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-batik-hitam-hijau-terkini-kmv-625

KMV-625 – SS, L

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-hijau-terkini-kmv-626

KMV-626 – SS

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-627

KMV-627 – SS, L

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-hitam-terkini-kmv-629

KMV-629 – SS, S, XL

.
baju-kurung-moden-malaysia-tone-color-terkini-kmv-630

KMV-630 – XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-tone-color-terkini-kmv-631

KMV-631 – SOLD OUT

.
baju kurung moden terkini malaysia corak bunga biru kmv-632

KMV-632 – S, M, L, XL, XXL

.
baju kurung moden terkini malaysia corak bunga biru kmv-632

KMV-633 – S, M, L, XL, XXL

.
baju kurung moden terkini 2017 hitam putih kmv-634

KMV-634 – L, XL

.
baju kurung moden terkini 2017 hitam krim kmv-635

KMV-635 – S, M, L, XL

baju kurung moden batik terkini kurung malaysia batik kmv-637

KMV-637 – S, M, L, XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-kmv
===
HARGA
===
RM 100  (Semenanjung)
RM 105 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
Saiz 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
.
Baju Kurung Moden Corak KAM

Baju Kurung Moden Corak KAM

🌷 NEW ARRIVAL BAJU KURUNG MODEN CORAK KURUNG ADIVA MYESHA (KAM)🌷
.


Sangat berpuas hati dengan baju, kualiti & harga .. Terima kasih.

Baju Kurung Malaysia (Kurung Moden, tapi tak ada dart) : KURUNG ADIVA MYESHA bercorak penuh, tak renyuk, tak perlu iron.

Cepat siap & maintain cantik ayu je ke mana jua.
.

  • Baju kurung Malaysia bercorak penuh bertemakan ABSTRAK yang simple dan tak serabut, membuatkan anda kelihatan AYU SOPAN!! Alahai sejuk mata memandang. 🙂
  • FABRIK KAIN

         > Kod KAM-291 & KAM-292 dari material Cotton Viscose yang berkualiti tinggi. Tidak jarang, tidak kecut apabila dibasuh & selesa.


KAM-293 hingga KAM-296 dari material Bubble Creepe Chiffon yang berkualiti tinggi, tidak jarang & tak perlu pakai inner.  

  • Cutting : Baju Kurung Malaysia yang longgar, potongan selesa yang sentiasa mendapat permintaan ramai 🙂
  • Pinggang kain separa getah (boleh memeri sehingga 4 – 6 inch)
  • Potongan kain LIPAT BATIK – Menampakkan diri anda lebih kelihatan kurus dan elegant.
  • Saiz :  M , L , XL , XXL & 3XXL. Yeay 3XL pun ada. Walau macam mana pun bentuk badan anda, pakai baju dan kain corak penuh yang simple ini tidak akan menampakkan bentuk badan anda. Jadi, anda boleh tampil yakin di mana jua anda berada. Tak perlu risau tentang bentuk badan anda 🙂


PERHATIAN
 : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

.

baju-kurung-moden-malaysia-abstrak-hitam-bercorak-terkini-KAM-291

KAM-291 – M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-abstrak-merah-red-bercorak-terkini-KAM-292

KAM-292 – M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-abstrak-hitam-bercorak-terkini-KAM-293

KAM-293 – M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-abstrak-maroon-bercorak-terkini-KAM-294

KAM-294 – M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-abstrak-coklat-bercorak-terkini-KAM-295

KAM-295 – M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-abstrak-merah-hati-kelabu-red-heart-grey-bercorak-terkini-KAM-296

KAM-296 – M, L, XL, XXL, 3XL

.

===

JADUAL UKURAN SAIZ 

===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran kam

===

HARGA

===

RM 120  (Semenanjung)

RM 125 (Sabah / Sarawak)

XXL Tambah RM 20 

3XL Tambah RM 30

===

CARA ORDER

 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Klik sini untuk kami beritahu anda setiap kali baju baru dilancarkan!

 

Page 1 of 3123

Pin It on Pinterest