Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Malaysia Venta Bella Collection (VBC)

Baju Kurung Malaysia Venta Bella Collection (VBC)

  • Pucci latest design KURUNG MALAYSIA
  • Kombinasi warna terang yang membangkitkan aura si pemakai
  • Material : VALENTINO SOLUNA yang tak melekap di badan  
  • Potongan BAJU KURUNG MALAYSIA yang longgar dan selesa-potongan yang sentiasa mendapat permintaan ramai
  • Sesuai untuk apa jua bentuk badan 
  • Material less iron, lembut dan flowy
  • Pinggang kain separa getah
  • Potongan KAIN LIPAT BATIK – akan menampakkan diri anda lebih kelihatan kurus
  • Terdapat dalam saiz S, M , L , XL , XXL & 3XL

 

baju kurung malaysia moden pucci biru laut ocean blue vbc-281

VBC-281 Ocean Blue – S, M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju kurung malaysia moden pucci soft pink merah jambu cotton candy vbc-282

VBC-282 Cotton Candy (Soft Pink) – S, M, L, XL, XXL

.

baju kurung malaysia moden pucci hijau forest green vbc-283

VBC-283 Green Forest – S, M, L, XL, 3XL

.

baju kurung malaysia moden pucci ungu orchid vbc-284

VBC-284 Orchid – S, M, L, XL, XXL

.

baju kurung malaysia moden pucci krim coklat vbc-283

VBC-285 Krim – Coklat – S, M, L, XL, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak Koleksi KMV

Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak Koleksi KMV

Keistimewaan Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak KMV

.
(+) Baju Kurung Moden KMV diperbuat dari Material yang HIGH QUALITY. 
 .
Untuk koleksi ini, ada pelbagai material digunakan. Sila rujuk code & gambar :
 .
KMV 610 – 617, KMV 622- 624 : material viscose 
KMV 618 – KMV 621 : peach skin 
KMV 625, KMV 628- 629 : material galaxy printed silk
KMV 626 – KMV 627 : material creepe silk
KMV 630 – KMV 631 : material walili silk
 .
material viscose :
▶ berjenis WASHABLE ! Bila dibasuh tidak turun warna & kurang mengecut ,mudah untuk menggosok.
 .
material peach skin
▶ tekstur seperti viscose tetapi tekstur viscose lebih lembut berbanding fabrik peach skin.
 .
material galaxy silk
▶ lembut, tidak panas, tidak mudah berkedut setelah gosok dan cantik terletak
 .
material creepe silk
▶ mudah dijaga, sangat minimal iron 
 .
material walili silk
▶ kain yang lembut dan “flow” yang cantik dengan tampak kain yang ‘terjatuh’ kemas
 .
(+) 8 pilihan warna & DESIGN
✔ potongan kurung mini / kurung malaysia baju leher kurung dan tidak berpesak 
✔ kain lipat batik yang patuh syariah-pinggang separa getah
 .
(+) PELBAGAI SAIZ
✔ Saiz available untuk baju kurung dari saiz SS sehingga 3XL.
 .
(+) Harga JIMAT – MAMPU MILIK. Memang berbaloi 
 .

baju kurung malaysia moden bercorak coklat KMV-610

KMV-610 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden bercorak bunga KMV-611

KMV-611 – SS, S, XL

baju kurung malaysia moden bercorak bunga KMV-612

KMV-612 – SS, S, L, XL

baju kurung malaysia moden bercorak bunga KMV-613

KMV-613 – S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden bercorak merah KMV-614

KMV-614 – SS, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-615

KMV-615 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-616

KMV-616 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-617

KMV-617 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-618

KMV-618 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-619

KMV-619 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-620

KMV-620 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-621

KMV-621 – S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak bunga KMV-622

KMV-622 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-623

KMV-623 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak bunga pink ungu purple KMV-624

KMV-624 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak batik hitam hijau KMV-625

KMV-625 – SS, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak hijau KMV-626

KMV-626 – SS

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-627

KMV-627 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-628

KMV-628 – S, M

baju kurung malaysia moden corak abstrak hitam KMV-629

KMV-629 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden terkini KMV-630

KMV-630 – S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden terkini KMV-631

KMV-631-  M, L

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 100  (Semenanjung)
RM 105 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
Saiz 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Moden Corak KAM

Baju Kurung Moden Corak KAM

🌷 NEW ARRIVAL BAJU KURUNG MODEN CORAK KURUNG ADIVA MYESHA (KAM)🌷
.


Sangat berpuas hati dengan baju, kualiti & harga .. Terima kasih.

Baju Kurung Malaysia (Kurung Moden, tapi tak ada dart) : KURUNG ADIVA MYESHA bercorak penuh, tak renyuk, tak perlu iron.

Cepat siap & maintain cantik ayu je ke mana jua.
.

  • Baju kurung Malaysia bercorak penuh bertemakan ABSTRAK yang simple dan tak serabut, membuatkan anda kelihatan AYU SOPAN!! Alahai sejuk mata memandang. 🙂
  • FABRIK KAIN

         > Kod KAM-291 & KAM-292 dari material Cotton Viscose yang berkualiti tinggi. Tidak jarang, tidak kecut apabila dibasuh & selesa.


KAM-293 hingga KAM-296 dari material Bubble Creepe Chiffon yang berkualiti tinggi, tidak jarang & tak perlu pakai inner.  

  • Cutting : Baju Kurung Malaysia yang longgar, potongan selesa yang sentiasa mendapat permintaan ramai 🙂
  • Pinggang kain separa getah (boleh memeri sehingga 4 – 6 inch)
  • Potongan kain LIPAT BATIK – Menampakkan diri anda lebih kelihatan kurus dan elegant.
  • Saiz :  M , L , XL , XXL & 3XXL. Yeay 3XL pun ada. Walau macam mana pun bentuk badan anda, pakai baju dan kain corak penuh yang simple ini tidak akan menampakkan bentuk badan anda. Jadi, anda boleh tampil yakin di mana jua anda berada. Tak perlu risau tentang bentuk badan anda 🙂

 

baju kurung moden corak abstrak penuh hitam putih black and white KAM-291

KAM-291 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh merah red KAM-292

KAM-292 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh hitam putih black and white KAM-293

KAM-293 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh maroon hitam KAM-294

KAM-294 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh coklat KAM-295

KAM-295 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung moden corak abstrak penuh merah hati kelabu KAM-296

KAM-296  – M, L, XL, XXL, 3XL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===

JADUAL UKURAN SAIZ 

===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===

HARGA

===

RM 120  (Semenanjung)

RM 125 (Sabah / Sarawak)

XXL Tambah RM 20 

3XL Tambah RM 30

===

CARA ORDER

 ===

 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 

Update ASC

Klik sini untuk kami beritahu anda setiap kali baju baru dilancarkan!

 

Baju Kurung Moden Songket VIC

Baju Kurung Moden Songket VIC

Keistimewaan Baju Kurung Moden Songket Vintage Impiana Calista  [EKSLUSIF EDITION]

Baju kurung Malaysia Vintage Impiana Calista Bermotif Songket. Menjadikan anda kelihatan Mewah & Elegant apabila memakainya.

Fabrik baju daripada CottonSilk yang  berkualiti Tinggi menjamin keselesaan & keanggunan .

Kain ‘plain’ dari material valentino soluna silk yang lembut dengan texture rasa yang lasak dan mempunyai flowy kain yang Cantik .

Baju dengan motif Songket ditambah dengan hiasan renda atau LACE dibahagian depan menambahkan keunikan & ketinggian warisan seni melayu.

Kain Lipat batik (tidak terbelah, patuh syariat)

LIMITED SIZE : SS, S, M, L, XL, XXL

baju-kurung-moden-songket-merah-jambu-punch-pink-vic-721

VIC-721 Punch Pink – SS

.

baju-kurung-moden-songket-biru-royal-blue-vic-722

VIC-722 Royal Blue – SS, XL

.

baju-kurung-moden-songket-ungu-purple-eggplant-vic-723

VIC-723 Purple Eggplant – L

.

baju-kurung-moden-songket-magenta-vic-724

VIC-724 Magenta – SS, S, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-vic

.

===
HARGA
===
RM 110  (Semenanjung)
RM 115 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
RAYA 2017 | BAJU KURUNG SONGKET GJS

RAYA 2017 | BAJU KURUNG SONGKET GJS

  • Baju Kurung Malaysia Koleksi Gurindam Jiwa Songket – Patern baju kurung malaysia yang patuh syariah, longgar di bahagian punggung.
  • Material baju dari jenis kain Twill Paloma yang berkualiti tinggi – HOT SELLING FABRIC!
  • Selesa dan tidak panas sangat sesuai untuk cuaca Malaysia yang tak menentu sekarang ini. 
  • Kain lipat batik 
  • Kain diperbuat dari jenis kain Sakura Thai Silk yang mempunya texture yang sangat lembut dan selesa.
  • Baju Kurung  Malaysia.
  • LIMITED edition .  
  • SAIZ : SS, S, M, L, XL, 2XL dan 3XL
  • 5 Pilihan warna yang menawan kalbu untuk anda gayakan di hari raya 2017.

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini deep magenta gjs-181

GJS-181 Deep Magenta – SS

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini deep maroon gjs-182

GJS-182 Deep Maroon – SS, S, M, L, XL, 2XL

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini hijau olive green gjs-183

GJS-183 Olive Green – SS

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini ungu purple orchid gjs-184

GJS-184 Purple Orchid – SS

.

koleksi baju raya 2017 kurung songket terkini merah oren red orange gjs-185

GJS-185 Red Orange – SS, S, M, L, XL

.

baju kurung songket terkini 2017 koleksi baju raya cantik

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Size 2XL Tambah RM 20
Size 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
.
Update ASC
Baju Kurung Menyusu BF Sehingga 3XL

Baju Kurung Menyusu BF Sehingga 3XL

Yeay! Mommies yang ada baby yang masih susu badan boleh lah bergaya cantik raya nanti dengan Baju Kurung Menyusu Black Roses Series ni. 

Biasanya lepas ada baby ni badan naik kan?

Haaa… pakai baju hitam koleksi Black Roses Series ni, bukan setakat mudah nak menyusukan bayi anda masa raya nanti. Malah, anda akan kelihatan selim melim lagi tu. Best kan? 

4 KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG MENYUSU BLACK ROSES SERIES : 

1⃣ Design terbaru dan terhad di pasaran Baju Kurung Malaysia, kain lipat batik

‘Special’ nya keluaran terbaru ini zip di bahagian hadapan “BF friendly” serta terdapat belahan 7inci dibahagian kiri & kanan baju seperti ‘punjabi blouse’. 
2⃣ Corak bunga Rose yang menghiasi tangan dan di bahagian kain menampakkan anda sangat menawan dan ‘exclusive’ . Sekali pandang pun dah buatkan anda jatuh cinta. Cuba bayangkan anda yang cantik menawan yang memakainya.
3⃣ Material yang menjadi rebutan ramai, cotton viscose yang tidak kecut walau dibasuh berkali-kali, ‘very minimal iron’ , dan lambat kedut. Material ini adalah juara , lembutnya kain ini, terasa sejuk serta kain yang beralun cantik memikat hati . Alahai..
4⃣ Warna hitam adalah warna kegemaran ramai orang. Anda akan kelihatan lebih langsing dan menampakkan anda seorang yang berkarisma. 
Anda yang gemarkan warna hitam, inilah masanya untuk anda tambah koleksi DESIGN terbaru bagi tahun 2017. 
Yang masih belum memiliki koleksi baju kurung berwarna hitam, anda membuat keputusan yang tepat apabila mengenakan Black Roses Series yang ‘Exclusive’ ini. 
Pasti anda jatuh cinta dengan koleksi ‘HOT’ ini.
5⃣ Ramai yang nak pakai sedondon 1 family di hari raya, kan  ❤. Jadi, kami siapkan koleksi ini untuk anda sekeluarga. Ada saiz dari saiz S sehingga ke 3XL.
raya 2017 baju kurung menyusu bf friendly hitam putih corak bunga BRS-161

BRS-161 Hitam Putih – L

.

baju raya 2017 baju kurung menyusu bf friendly hitam putih BRS-162

BRS-162 Hitam Putih BRS-162 – S

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
Ukuran baju kurung menyusu Black Roses Series

Ukuran baju kurung menyusu Black Roses Series

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20 
Saiz 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
.

Update ASC%3