Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Moden Plus Size Cutting Princess Carina Iris

Baju Kurung Moden Plus Size Cutting Princess Carina Iris

🌷NEW ARRIVAL – BAJU KURUNG MODEN PLUS SIZE CUTTING PRINCESS CARINA IRIS 🌷

4 Keistimewaan Baju Kurung Carina Iris

(+) Material Viscose Prada Gred A yang HIGH QUALITY
✔ material jenis WASHABLE ! Bila dibasuh tidak turun warna & tidak mengecut
mudah untuk menggosok
tak jarang , kain jenis berat dan flowy

(+) 10 pilihan warna & CORAK
potongan kurung modern – cutting princess
kain lipat batik yang patuh syariah, tak nampak kaki

✔ pinggang separa getah – boleh memeri sehingga 4 inch

(+) PELBAGAI SAIZ sehingga Plus Size
✔ Saiz available untuk baju kurung dari saiz S sehingga 4XL.

(+) Harga JIMAT – MAMPU MILIK.
✔HARGA MAMPU MILIK memang berbaloi

.

baju kurung moden cutting princess dark green brown coklat IRS-131

IRS-131 (Coklat _ Dark Green) – S, M, L, Xl, XXL, 3XL, 4XL

.

baju kurung moden cutting princess biru kelabu light blue grey IRS-132

IRS-132 (Light Blue + Grey ) – S, M, L, Xl, XXL, 3XL, 4XL

.

baju kurung moden plus size cutting princess coklat merah watermalon IRS-133

IRS-133 (Coklat +  Watermelon ) – S, M, L, Xl, XXL, 3XL, 4XL

.

baju kurung moden plus size cutting princess coklat tea milk navy blue IRS-134

IRS-134 (Tea Milk + Navy Blue ) – S, M, L, Xl, XXL, 3XL, 4XL

.

baju kurung moden plus size cutting princess merah cili red chilli IRS-135

IRS-135 ( Red Chilli ) – S, M, L, Xl, XXL, 3XL, 4XL

.

baju kurung moden plus size cutting princess ungu kelabu grey purple IRS-136

IRS-136 ( Grey + Purple ) – S, M, L, Xl, XXL, 3XL, 4XL

.

baju kurung moden plus size cutting princess hitam black magenta IRS-137

IRS-137 ( Black + Magenta ) – S, M, L, Xl, XXL, 3XL, 4XL

.

baju kurung moden plus size cutting princess biru gelap kelabu blue dark grey IRS-138

IRS-138 ( Dark Grey + Blue ) – S, M, L, Xl, XXL, 3XL, 4XL

.

Baju Kurung Moden Plus Size Cutting Princess beige pink merah jambu IRS-139

IRS-139 ( Beige + Pink) – S, M, L, Xl, XXL, 3XL, 4XL

.

baju kurung moden plus size cutting princess biru turqoise blue black hitam IRS-140

IRS-140 ( Turqoise Blue + Black) – S, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL

 

===

UKURAN

===

ukuran IRS

===

HARGA

===

RM 139
SAIZ XXL hingga 4XL TAMBAH RM10

===

CARA ORDER

===

SMS/WhatsApp Kod Baju & Size yang anda nak ke 019 – 7763 820

.

jika anda menggunakan fon, klik sahaja link di bawah untuk terus whatsapp ⬇⬇⬇

http://wasap.my/60197763820/NakCarinaIris

Baju Kurung Kedah Nayla

Baju Kurung Kedah Nayla

🌷NEW ARRIVAL – Special Design Kurung Kedah Yang Menawan : NAYLA 🌷

Tampak lebih manis dipandang. Bertambah yakin dan lebih positif berfashion.

1-🌺 Potongan baju kurung kedah moden. 
2-🌺 Corak rose pucci penuh atas dan bawah membangkitkan aura sifat wanita yang lemah lembut, sopan dan sentiasa tampil ayu.
3-🌺 Jenis material dari Galaxy Silk material yang tidak melekap di badan, mudah menggosok & selesa.
4-🌺 Cutting kain lipat batik. Kain pinggang separuh getah (getah kanan kiri) boleh memeri sehingga 4 cm , bercangkuk dan berzip.
6-🌺 Terdapat dalam saiz  S, M, L dan XL sahaja. 

.

baju kurung kedah merah jambu red heart Nayla-131

Nayla-131 (Red Heart – Pink) – S

.

baju kurung kedah hijau coklat mustard Nayla-132

Nayla-132 ( Mustard ) – M, L, XL

.

baju kurung kedah biru sky blue Nayla-133

Nayla-133 (Sky blue) – L, XL

.

baju kurung kedah salmon Nayla-134

Nayla-134 (Salmon) – S, M, L, XL

.

===

UKURAN 

===

ukuran nayla baju kurung kedah

===

HARGA

===

RM 130

===

CARA ORDER

===

SMS / WhatsApp Kod Baju & Size yang anda nak ke 019 – 7763 820

Baju Kurung Malaysia Corak Abstrak & Bunga Seri Mentari Kurung

Baju Kurung Malaysia Corak Abstrak & Bunga Seri Mentari Kurung

🌷 NEW ARRIVAL SERI MENTARI KURUNG🌷

#4 sebab specialnya SERI MENTARI KURUNG ni

(+) KOD SMK-230 – SMK 235 :
✔ Material Lavenzi Cotton jenis WASHABLE 
✔mudah untuk menggosok
✔senang dijaga
✔tidak mudak renyuk

(+) KOD SMK-330 – SMK 440 :
✔ Material Galaxy Printed jenis WASHABLE 
✔mudah untuk menggosok
✔senang dijaga
✔tidak mudak renyuk

(+) 23 pilihan warna & DESIGN
✔ potongan kurung mini / kurung malaysia baju leher kurung dan tidak berpesak 
✔ kain lipat batik yang patuh syariah-pinggang separa getah 

(+) PELBAGAI SAIZ
✔ Saiz available untuk baju kurung dari saiz S sehingga XL.

(+) Harga JIMAT – MAMPU MILIK..
✔HARGA MAMPU MILIK memang berbaloi 

.

baju kurung batik coklat terkini SMK-230

SMK-230 (Hazelnut Brown) – M

.

baju kurung abstrak ungu purple plum terkini SMK-231

SMK-231 (Purple Plum) – L

.

baju kurung songket printed salmon terkini SMK-233

SMK-233 (Salmon) – M, L

.

baju kurung songket printed ungu lavender purple terkini SMK-234

SMK-234 (Lavender) – L

.

baju kurung batik coklat gelap deep chocolate terkini SMK-235

SMK-235 ( Deep Coklat ) – S

.

baju kurung corak bunga abstrak penuh biru mix blue terkini SMK-331

SMK-331 ( Mix Blue ) – M

.

baju kurung corak bunga abstrak penuh merah mix red terkini SMK-332

SMK-332 ( Mix Red ) – S

.

baju kurung zebra hitam putih black and white terkini SMK-334

SMK-334 ( Hitam Putih Zebra ) – L

.

baju kurung corak abstrak hitam putih black and white cream krim terkini SMK-335

SMK-335 ( White Cream ) – L

.

baju kurung corak abstrak oren mix orange terkini SMK-432

SMK-432 ( Mix Orange ) – S, M, L, XL

.

baju kurung corak abstrak mix pink merah jambu terkini SMK-433

SMK-433 ( Mix Pink ) – S, M, L

.

baju kurung corak abstrak batik ungu mix purple terkini SMK-434

SMK-434 ( Purple ) – S, XL

.

baju kurung corak abstrak mix maroon terkini SMK-435

SMK-435 ( Mix Maroon ) – S, M, XL

.

baju kurung corak bunga biru royal blue terkini SMK-436

SMK-436 ( Royal Blue ) – S, M, L

.

baju kurung corak bunga oren orange terkini SMK-438

SMK-438 ( Orange ) – M, L, XL

.

baju kurung corak bunga red merah terkini SMK-439

SMK-439 ( Red ) – S, M

.

baju kurung corak harimau zebra hot pink merah jambu terkini SMK-441

SMK-441 ( Hot Pink ) – S, M, L, XL

.

baju kurung corak batik abstrak hijau mix green terkini SMK-442

SMK-442 ( Mix Green ) – S, M, L, XL

.

baju kurung corak abstrak daun merah red chili terkini SMK-443

SMK-443 ( Red Chili ) – S, M, L

.

baju kurung batik abstrak mix blue yellow kuning biru terkini SMK-444

SMK-444 ( Mix Yellow Blue ) – S, M, L, XL

.

baju kurung corak abstrak merah red chili terkini SMK-445

SMK-445 ( Red Chili ) – M, L, XL

.

===

UKURAN

===

ukuran SMK

 

===

HARGA

===

RM 99 sahaja

===

CARA ORDER

===

SMS / WhatsApp Kod Baju & Size yang anda nak ke 019 – 7763 820

Baju Kurung Pahang Xandra Exclusive

Baju Kurung Pahang Xandra Exclusive

Baju Kurung Pahang Xandra Exclusive (edisi khas fabrik)

1⃣ Design Baju Kurung Pahang longgar & sangat selesa.
.
2⃣ Kain cotton creepe yang berkualiti tinggi membantu menyelesaikan masalah anda tidak perlu menggosok– ‘IRONLESS’, tidak jarang dan tidak tebal dan semestinya sentiasa memastikan anda kekal selesa semasa bekerja mahupun semasa membuat aktiviti luar.
.
3⃣ 5 pilihan saiz yang semestinya tidak menghampakan anda. pilihan dari saiz SS, S, M,L,XL dan XXL.
.
4⃣ 3 pilihan corak yang sangat menawan. 

 

 

baju kurung pahang hitam putih kxe-271

KXE-271 Hitam Putih – SS, M, L, XL

.

baju kurung pahang krim hitam kxe-272

KXE-272 Krim Hitam – SS, M, L, XL

.

baju kurung pahang biru kxe-273

kxe-271 Biru – SS, XXL

.

===

UKURAN

===

ukuran kxe

.

===

HARGA

===

RM140

===

CARA ORDER

===

SMS / WhatsApp Kod baju & Size yang anda nak ke 019 – 7763 820

Baju Kurung Pahang Tradisional Lagenda Is Back

Baju Kurung Pahang Tradisional Lagenda Is Back

Baju Kurung Pahang Tradisional Lagenda is Back… Koleksi dulu-dulu yang gojes yakmat is back 🙂
.
So kalau pakai macam ni sis akan rasa macam berada di zaman kegemilangan Melayu….
.
Rasa macam nak grab semua color sebab kainnya sangat best dan selesa… pastikan anda merasainya sendiri. Sebab yang dah pakai je tahu 😍😍😍

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Tradisional Lagenda is Back

1. Diperbuat daripada material cotton thaisilk yang tak tebal dan tak jarang. Bermotif jalur dan kotak – kombinasi yang memberikan gaya klasik.

2. Potongan baju kurung pahang yang tidak ketat, loose serta kain lipat batik tanpa belah. Mematuhi syariah.

3. Bertexture licin dan berkilat sikit. Mudah dikendalikan iaitu mudah digosok, mudah dicuci dan mudah dijaga. 🙂

4. Dengan hanya tambahan aksesori yang minimal sudah tampak cantik dan ayu.

5. Terdapat lebih dari 9 warna yang menarik…memang rambang mata la dibuatnya.

6. Didatangkan dengan saiz SS hingga XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional kuning yellow lagenda is back 01

Lagenda is Back 01  Yellow –  SS, S, M, L, XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional merah bata red lagenda is back 02

Lagenda is back 02  MERAH BATA –  S, M

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional oren coklat brown orange lagenda is back 03

Lagenda is Back 03 ORANGE COKLAT – SS, S

.

baju raya 2018 baju kurung pahang ungu purple muda lagenda is back 04

Lagenda is Back 04 PURPLE MUDA – SS, XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional coklat brown lagenda is back 05

Lagenda is Back 05  COKLAT –  S, M, L

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional kelabu grey lagenda is back 06

Lagenda is Back 06 KELABU – M, L

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional hijau oren green orange lagenda is back 07

Lagenda is Back 07 HIJAU OREN – SS, M

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional hijau olive green lagenda is back 08

Lagenda is Back 08 OLIVE – SS, M, XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional merah jambu pink maroon lagenda is back 09

Lagenda is Back 09 PINK MAROON – SS, S, M, L

.

===

JADUAL UKURAN 

===

ukuran Lagenda is back

 

===

HARGA

===

RM 1⃣5⃣0⃣

===

CARA ORDER 

===

SMS / WhatsApp Kod Baju dan Size yang anda nak ke 019 – 7763 820

.

KLIK SINI untuk dapatkan UPDATE PERCUMA Baju Kurung Terbaru

Baju Kurung Pahang Cik Kuntum

Baju Kurung Pahang Cik Kuntum

New Collection
CIK KUNTUM
🌺🌺🌺🌺🌺

Corak baru ni cantik sangat. Dah tak payah nak pening-pening nak cari baju bermotif bunga sebab design kali ni agak rare sikit corak dia. Kombinasi floral dan jalur yang sangat cantek. Corak jalur menegak tu kan, mampu menjadikan anda nampak lebih slim dan tinggi. Uiiii, siapa tak suka nampak slim kan 🙂

😍👉 Kenapa mesti grab Baju Kurung Pahang Cik Kuntum ni 🌺🌺🌺

🌺Potongan baju kurung pahang yang longgar dan kain lipat batik tanpa belah. Semestinya tidak ikut bentuk badan dan patuh syariah.

🌺Dari material royal satin bermotif bunga dikombinasi dengan jalur menampakan illusi kurus di situ. Kainnya lembut, sejuk dan tidak jarang. Cuaca sekarang ni dah terik panas, pakai baju yang materialnya sejuk lah best, kan. 

🌺Terdapat 2 corak bunga yang berbeza yang mempunyai keunikan tersendiri. Ala2 orkid dan bunga “poppy” dengan warna yang menarik dan terpesona setiap kali mata memandang.

🌺Ready to wear ya bukan pre-order. Tapi stok sangat-sangat limited. Terus pilih dan boleh terus beli dan pakai

🌺Terdapat 5 saiz berbeza dari saiz SS hingga XL.

🌺 Digalakkan basuh tangan sahaja dengan mencelup-celup menggunakan softlan dan terus disidai. Tidak digalakkan basuh mesin untuk menjaga kualiti kain.

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini coklat brown cik kuntum 1.0 01 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Brown 01 – SOLD OUT

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini black grey hitam kelabu cik kuntum 1.0 02 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Black/Grey 02 – SOLD OUT

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini ungu purple cik kuntum 1.0 03 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Purple 03 – SOLD OUT

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini biru light blue cik kuntum 1.0 04 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Light Blue 04 – SOLD OUT

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini biru blue nile cik kuntum 1.0 05 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Blue Nile 05 – SOLD OUT

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini maroon cik kuntum 2.0 01 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Maroon 01 – SOLD OUT

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini hitam putih black white cik kuntum 2.0 02 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Black / White 02 – SOLD OUT

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini coklat light brown cik kuntum 2.0 03 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Light Brown 03 – S

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini pink kelabu merah jambu grey cik kuntum 2.0 04 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Pink 04 – SOLD OUT

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini biru blue nile cik kuntum 2.0 05 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Blue Nile 05 – SOLD OUT

.

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini cik kuntum 2.0 baju raya 2018

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran cik kuntum

===

HARGA

===

RM 150 

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI Sekarang

Pin It on Pinterest