Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Pahang Tradisional Lagenda Is Back

Baju Kurung Pahang Tradisional Lagenda Is Back

Baju Kurung Pahang Tradisional Lagenda is Back… Koleksi dulu-dulu yang gojes yakmat is back 🙂
.
So kalau pakai macam ni sis akan rasa macam berada di zaman kegemilangan Melayu….
.
Rasa macam nak grab semua color sebab kainnya sangat best dan selesa… pastikan anda merasainya sendiri. Sebab yang dah pakai je tahu 😍😍😍

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Tradisional Lagenda is Back

1. Diperbuat daripada material cotton thaisilk yang tak tebal dan tak jarang. Bermotif jalur dan kotak – kombinasi yang memberikan gaya klasik.

2. Potongan baju kurung pahang yang tidak ketat, loose serta kain lipat batik tanpa belah. Mematuhi syariah.

3. Bertexture licin dan berkilat sikit. Mudah dikendalikan iaitu mudah digosok, mudah dicuci dan mudah dijaga. 🙂

4. Dengan hanya tambahan aksesori yang minimal sudah tampak cantik dan ayu.

5. Terdapat lebih dari 9 warna yang menarik…memang rambang mata la dibuatnya.

6. Didatangkan dengan saiz SS hingga XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional kuning yellow lagenda is back 01

Lagenda is Back 01  Yellow –  SS, S, M, L, XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional merah bata red lagenda is back 02

Lagenda is back 02  MERAH BATA –  S, M

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional oren coklat brown orange lagenda is back 03

Lagenda is Back 03 ORANGE COKLAT – SS, S

.

baju raya 2018 baju kurung pahang ungu purple muda lagenda is back 04

Lagenda is Back 04 PURPLE MUDA – SS, XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional coklat brown lagenda is back 05

Lagenda is Back 05  COKLAT –  S, M, L

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional kelabu grey lagenda is back 06

Lagenda is Back 06 KELABU – M, L

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional hijau oren green orange lagenda is back 07

Lagenda is Back 07 HIJAU OREN – SS, M

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional hijau olive green lagenda is back 08

Lagenda is Back 08 OLIVE – SS, M, XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang tradisional merah jambu pink maroon lagenda is back 09

Lagenda is Back 09 PINK MAROON – SS, S, M, L

.

===

JADUAL UKURAN 

===

ukuran Lagenda is back

 

===

HARGA

===

RM 1⃣5⃣0⃣

===

CARA ORDER 

===

SMS / WhatsApp Kod Baju dan Size yang anda nak ke 019 – 7763 820

.

KLIK SINI untuk dapatkan UPDATE PERCUMA Baju Kurung Terbaru

Baju Kurung Pahang Cik Kuntum

Baju Kurung Pahang Cik Kuntum

New Collection
CIK KUNTUM
🌺🌺🌺🌺🌺

Corak baru ni cantik sangat. Dah tak payah nak pening-pening nak cari baju bermotif bunga sebab design kali ni agak rare sikit corak dia. Kombinasi floral dan jalur yang sangat cantek. Corak jalur menegak tu kan, mampu menjadikan anda nampak lebih slim dan tinggi. Uiiii, siapa tak suka nampak slim kan 🙂

😍👉 Kenapa mesti grab Baju Kurung Pahang Cik Kuntum ni 🌺🌺🌺

🌺Potongan baju kurung pahang yang longgar dan kain lipat batik tanpa belah. Semestinya tidak ikut bentuk badan dan patuh syariah.

🌺Dari material royal satin bermotif bunga dikombinasi dengan jalur menampakan illusi kurus di situ. Kainnya lembut, sejuk dan tidak jarang. Cuaca sekarang ni dah terik panas, pakai baju yang materialnya sejuk lah best, kan. 

🌺Terdapat 2 corak bunga yang berbeza yang mempunyai keunikan tersendiri. Ala2 orkid dan bunga “poppy” dengan warna yang menarik dan terpesona setiap kali mata memandang.

🌺Ready to wear ya bukan pre-order. Tapi stok sangat-sangat limited. Terus pilih dan boleh terus beli dan pakai

🌺Terdapat 5 saiz berbeza dari saiz SS hingga XL.

🌺 Digalakkan basuh tangan sahaja dengan mencelup-celup menggunakan softlan dan terus disidai. Tidak digalakkan basuh mesin untuk menjaga kualiti kain.

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini coklat brown cik kuntum 1.0 01 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Brown 01 – SS, S, M

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini black grey hitam kelabu cik kuntum 1.0 02 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Black/Grey 02 – SS, S

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini ungu purple cik kuntum 1.0 03 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Purple 03 – SOLD OUT

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini biru light blue cik kuntum 1.0 04 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Light Blue 04 – S, M, XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini biru blue nile cik kuntum 1.0 05 baju raya 2018

Cik Kuntum 1.0 Blue Nile 05 – S

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini maroon cik kuntum 2.0 01 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Maroon 01 – S, XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini hitam putih black white cik kuntum 2.0 02 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Black / White 02 – SS, S, M, L, XL, 2XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini coklat light brown cik kuntum 2.0 03 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Light Brown 03 – S, M, XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini pink kelabu merah jambu grey cik kuntum 2.0 04 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Pink 04 – S, XL, 2XL

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini biru blue nile cik kuntum 2.0 05 baju raya 2018

Cik Kuntum 2.0 Blue Nile 05 – S

.

.

baju kurung pahang corak bunga jalur meneggak terkini cik kuntum 2.0 baju raya 2018

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran cik kuntum

===

HARGA

===

RM 150 

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI Sekarang

Baju Raya 2018 | Baju Kurung Songket Melody Donna Saphire

Baju Raya 2018 | Baju Kurung Songket Melody Donna Saphire

Makin bertambah seri bila pakai baju kurung bunga-bunga kecil ni. Nampak bunga tu timbul. Cantik nya sis. InsyaAllah sis rasa happy je bila pakai baju ni sebab sis nampak cantik. Kawan-kawan pun puji nanti. Bila rasa ‘happy’ & selesa baru terasa lebih yakin diri.

.

Keistimewaan Baju Kurung Songket Melody Donna Saphire

.
NEW ARRIVAL – Kurung Melody Donna Sapphire 
(istimewa corak bunga kelihatan timbul dengan jahitan “tindih kasih” jahitan yang kemas & teliti )

1) Pattern baju kurung Malaysia yang patuh syariah. Longgar dibahagian pinggul baju.

2) Kain lipat batik / selisih tepi yang tidak terbelah & tidak menampakkan bentuk kaki.

3) Corak bunga-bunga kecil yang timbul sangat cantik & nampak mewah.

4) Material yang ber PREMIUM tinggi . Baju & kain dari material yang sama Jaquart Silk. Benang songket di bahagian dalam baju kemas & tak gatal.

5) Terdapat 10 pilihan warna pastel dan bold color.

6) Saiz dari S sehingga XXL

.

baju raya 2018 baju kurung songket terkini deep maroon mds-221

MDS-221 Deep Maroon – SOLD OUT

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-biru-light-sky-blue-baju-raya-2018-mds-222

MDS-222 Light Sky Blue – SOLD OUT

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-dark-violet-ungu-baju-raya-2018-mds-223

MDS-223 Dark Violet – L

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-lilac-purple-ungu-baju-raya-2018-mds-224

MDS-224 Lilac Purple – S, M, L

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-hijau-gelap-dark-green-baju-raya-2018-mds-225

MDS-225 Dark GreenXL

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-light-blue-biru-baju-raya-2018-mds-226

MDS-226 Light Blue – L

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-medium-blue-biru-baju-raya-2018-mds-227

MDS-227 Medium Blue – S, M, L, XL

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-hitam-midnight-black-baju-raya-2018-mds-228

MDS-228 Midnight Black – S, XL

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-merah-jambu-orchid-pink-baju-raya-2018-mds-229

MDS-229 Orchid Pink – L

.

baju-kurung-songket-terkini-2018-ungu-indigo-purple-baju-raya-2018-mds-230

MDS-230 Indigo Purple – M, L

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===

HARGA

===

RM 130 
SAIZ XXL ADD RM20

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI Sekarang

Baju Kurung Malaysia Koleksi Galaxy Cinta Exclusive

Baju Kurung Malaysia Koleksi Galaxy Cinta Exclusive

🌷 Baju Kurung Malaysia Galaxy Cinta Exclusive- GCE🌷

4 Keistimewaan Baju Kurung Malaysia Galaxy Cinta Exclusive- GCE

(+) Material Kain Galaxy Silk  Berkualiti Gred A++
✔ material Galaxy Silk yang WASHABLE ! Bila dibasuh tidak turun warna & kurang mengecut
✔mudah untuk menggosok(+) 5 pilihan warna
✔ potongan baju kurung Malaysia baju leher kurung dan tidak berpesak 
✔ kain lipat batik yang patuh syariah – tak terbelah 

✔  pinggang separa getah – boleh memeri sehingga 2 cm

(+) PELBAGAI SAIZ
✔ Saiz available untuk baju kurung dari saiz S sehingga XL

(+) Harga JIMAT – MAMPU MILIK..
✔HARGA MAMPU MILIK memang berbaloi 

 .
baju-kurung-malaysia-corak-abstrak-biru-hijau-gce-121

GCE-121 Hijau Biru – SOLD OUT

.
baju-kurung-malaysia-corak-abstrak-oren-merah-gce-122

GCE-122 Oren Merah – SOLD OUT

.
baju-kurung-malaysia-corak-abstrak-hijau-gce-123

GCE-123 Hijau – SOLD OUT

.
baju-kurung-malaysia-corak-abstrak-oren-biru-gce-124

GCE-124 Oren Biru –SOLD OUT

 .

baju-kurung-malaysia-corak-abstrak-maroon-biru-gce-125


GCE-125 Maroon Biru – SOLD OUT

 .
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 99  (Semenanjung)
RM 104 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak Koleksi KMV

Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak Koleksi KMV

Keistimewaan Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak KMV

.
(+) Baju Kurung Moden KMV diperbuat dari Material yang HIGH QUALITY. 
 .
Untuk koleksi ini, ada pelbagai material digunakan. Sila rujuk code & gambar :
 .
KMV 610 – 617, KMV 622- 624 : material viscose 
KMV 618 – KMV 621 : peach skin 
KMV 625, KMV 628- 629 : material galaxy printed silk
KMV 626 – KMV 627 : material creepe silk
KMV 630 – KMV 631 : material walili silk
KMV 632 – KMV 635 : Viscose
 .
material viscose :
▶ berjenis WASHABLE ! Bila dibasuh tidak turun warna & kurang mengecut ,mudah untuk menggosok.
 .
material peach skin
▶ tekstur seperti viscose tetapi tekstur viscose lebih lembut berbanding fabrik peach skin.
 .
material galaxy silk
▶ lembut, tidak panas, tidak mudah berkedut setelah gosok dan cantik terletak
 .
material creepe silk
▶ mudah dijaga, sangat minimal iron 
 .
material walili silk
▶ kain yang lembut dan “flow” yang cantik dengan tampak kain yang ‘terjatuh’ kemas
 .
(+) 8 pilihan warna & DESIGN
✔ potongan kurung mini / kurung malaysia baju leher kurung dan tidak berpesak 
✔ kain lipat batik yang patuh syariah-pinggang separa getah
 .
(+) PELBAGAI SAIZ
✔ Saiz available untuk baju kurung dari saiz SS sehingga 3XL.
 .
(+) Harga JIMAT – MAMPU MILIK. Memang berbaloi 
 .

.

baju-kurung-moden-malaysia-coklat-terkini-kmv-610

KMV-610 – SS, L

 .
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-terkini-kmv-611

KMV-611 – SS, S

 .
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-terkini-kmv-612

KMV-612 – SS, S

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-terkini-kmv-613

KMV-613 – SS

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-merah-terkini-kmv-614

KMV-614 – SS, M, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-615

KMV-615 – L, XL, XXL, 3XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-616

KMV-616 – M, L, XL, XXL, 3XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-617

KMV-617 – M, L, XL, XXL, 3XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-618

KMV-618 – SS, S, L, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-619

KMV-619 – SS, S, M, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-620

KMV-620 – SS, S, M, L, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-621

KMV-621 – M, L

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-hijau-terkini-kmv-622

KMV-622 – SS, S, M, L, XL, XXL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-623

KMV-623 – S, M, L, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-purple-ungu-terkini-kmv-624

KMV-624 – SS, S, M, L, XL, XXL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-batik-hitam-hijau-terkini-kmv-625

KMV-625 – SS

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-hijau-terkini-kmv-626

KMV-626 – SS

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-627

KMV-627 – M, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-hitam-terkini-kmv-629

KMV-629 – S

.
baju-kurung-moden-malaysia-tone-color-terkini-kmv-630

KMV-630 – XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-tone-color-terkini-kmv-631

KMV-631 – SOLD OUT

.
baju kurung moden terkini malaysia corak bunga biru kmv-632

KMV-632 – SS, S, M, L, XL, XXL

.
baju kurung moden terkini malaysia corak bunga biru kmv-632

KMV-633 – S, M, L, XL, XXL

.
baju kurung moden terkini 2017 hitam putih kmv-634

KMV-634 – L, XL

.
baju kurung moden terkini 2017 hitam krim kmv-635

KMV-635 – M, L, XL

baju kurung moden batik terkini kurung malaysia batik kmv-637

KMV-637 – S, M, L

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-kmv
===
HARGA
===
RM 100  (Semenanjung)
RM 105 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
Saiz 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
.
Baju Kurung Moden Corak KAM

Baju Kurung Moden Corak KAM

🌷 NEW ARRIVAL BAJU KURUNG MODEN CORAK KURUNG ADIVA MYESHA (KAM)🌷
.


Sangat berpuas hati dengan baju, kualiti & harga .. Terima kasih.

Baju Kurung Malaysia (Kurung Moden, tapi tak ada dart) : KURUNG ADIVA MYESHA bercorak penuh, tak renyuk, tak perlu iron.

Cepat siap & maintain cantik ayu je ke mana jua.
.

  • Baju kurung Malaysia bercorak penuh bertemakan ABSTRAK yang simple dan tak serabut, membuatkan anda kelihatan AYU SOPAN!! Alahai sejuk mata memandang. 🙂
  • FABRIK KAIN : 

         > Kod KAM-291 & KAM-292 dari material Cotton Viscose yang berkualiti tinggi. Tidak jarang, tidak kecut apabila dibasuh & selesa.


> KAM-293 hingga KAM-296 dari material Bubble Creepe Chiffon yang berkualiti tinggi, tidak jarang & tak perlu pakai inner.  

  • Cutting : Baju Kurung Malaysia yang longgar, potongan selesa yang sentiasa mendapat permintaan ramai 🙂
  • Pinggang kain separa getah (boleh memeri sehingga 4 – 6 inch)
  • Potongan kain LIPAT BATIK – Menampakkan diri anda lebih kelihatan kurus dan elegant.
  • Saiz :  M , L , XL , XXL & 3XXL. Yeay 3XL pun ada. Walau macam mana pun bentuk badan anda, pakai baju dan kain corak penuh yang simple ini tidak akan menampakkan bentuk badan anda. Jadi, anda boleh tampil yakin di mana jua anda berada. Tak perlu risau tentang bentuk badan anda 🙂


PERHATIAN
 : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

.

baju-kurung-moden-malaysia-abstrak-hitam-bercorak-terkini-KAM-291

KAM-291 – M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-abstrak-merah-red-bercorak-terkini-KAM-292

KAM-292 – M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-abstrak-hitam-bercorak-terkini-KAM-293

KAM-293 – M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-abstrak-maroon-bercorak-terkini-KAM-294

KAM-294 – M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-abstrak-coklat-bercorak-terkini-KAM-295

KAM-295 – M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-abstrak-merah-hati-kelabu-red-heart-grey-bercorak-terkini-KAM-296

KAM-296 – M, L, XL, XXL, 3XL

.

===

JADUAL UKURAN SAIZ 

===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran kam

===

HARGA

===

RM 120  (Semenanjung)

RM 125 (Sabah / Sarawak)

XXL Tambah RM 20 

3XL Tambah RM 30

===

CARA ORDER

 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Klik sini untuk kami beritahu anda setiap kali baju baru dilancarkan!

 

Pin It on Pinterest