Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Malaysia Corak Abstrak & Bunga Seri Mentari Kurung

Baju Kurung Malaysia Corak Abstrak & Bunga Seri Mentari Kurung

🌷 NEW ARRIVAL SERI MENTARI KURUNG🌷

#4 sebab specialnya SERI MENTARI KURUNG ni

(+) KOD SMK-230 – SMK 235 :
✔ Material Lavenzi Cotton jenis WASHABLE 
✔mudah untuk menggosok
✔senang dijaga
✔tidak mudak renyuk

(+) KOD SMK-330 – SMK 440 :
✔ Material Galaxy Printed jenis WASHABLE 
✔mudah untuk menggosok
✔senang dijaga
✔tidak mudak renyuk

(+) 23 pilihan warna & DESIGN
✔ potongan kurung mini / kurung malaysia baju leher kurung dan tidak berpesak 
✔ kain lipat batik yang patuh syariah-pinggang separa getah 

(+) PELBAGAI SAIZ
✔ Saiz available untuk baju kurung dari saiz S sehingga XL.

(+) Harga JIMAT – MAMPU MILIK..
✔HARGA MAMPU MILIK memang berbaloi 

.

baju kurung batik coklat terkini SMK-230

SMK-230 (Hazelnut Brown) – SOLD OUT

.

baju kurung abstrak ungu purple plum terkini SMK-231

SMK-231 (Purple Plum) – L

.

baju kurung songket printed salmon terkini SMK-233

SMK-233 (Salmon) – L

.

baju kurung songket printed ungu lavender purple terkini SMK-234

SMK-234 (Lavender) – L

.

baju kurung batik coklat gelap deep chocolate terkini SMK-235

SMK-235 ( Deep Coklat ) – S, XL

.

baju kurung corak bunga abstrak penuh biru mix blue terkini SMK-331

SMK-331 ( Mix Blue ) – SOLD OUT

.

baju kurung corak bunga abstrak penuh merah mix red terkini SMK-332

SMK-332 ( Mix Red ) – SOLD OUT

.

baju kurung zebra hitam putih black and white terkini SMK-334

SMK-334 ( Hitam Putih Zebra ) – SOLD OUT

.

baju kurung corak abstrak hitam putih black and white cream krim terkini SMK-335

SMK-335 ( White Cream ) – SOLD OUT

.

baju kurung corak abstrak oren mix orange terkini SMK-432

SMK-432 ( Mix Orange ) – M, L, XL

.

baju kurung corak abstrak mix pink merah jambu terkini SMK-433

SMK-433 ( Mix Pink ) – S, M, L

.

baju kurung corak abstrak batik ungu mix purple terkini SMK-434

SMK-434 ( Purple ) – S, XL

.

baju kurung corak abstrak mix maroon terkini SMK-435

SMK-435 ( Mix Maroon ) – S, M, XL

.

baju kurung corak bunga biru royal blue terkini SMK-436

SMK-436 ( Royal Blue ) – S, M, L

.

baju kurung corak bunga oren orange terkini SMK-438

SMK-438 ( Orange ) – M, L, XL

.

baju kurung corak bunga red merah terkini SMK-439

SMK-439 ( Red ) – S, M

.

baju kurung corak harimau zebra hot pink merah jambu terkini SMK-441

SMK-441 ( Hot Pink ) – S, M, L

.

baju kurung corak batik abstrak hijau mix green terkini SMK-442

SMK-442 ( Mix Green ) – S, L, XL

.

baju kurung corak abstrak daun merah red chili terkini SMK-443

SMK-443 ( Red Chili ) – S

.

baju kurung batik abstrak mix blue yellow kuning biru terkini SMK-444

SMK-444 ( Mix Yellow Blue ) – S, M, L, XL

.

baju kurung corak abstrak merah red chili terkini SMK-445

SMK-445 ( Red Chili ) – L, XL

.

===

UKURAN

===

ukuran SMK

 

===

HARGA

===

RM 99 sahaja

===

CARA ORDER

===

SMS / WhatsApp Kod Baju & Size yang anda nak ke 019 – 7763 820

Baju Raya 2018 | Baju Kurung Pahang Batik Printed Lebaran Vintage

Baju Raya 2018 | Baju Kurung Pahang Batik Printed Lebaran Vintage

Ramdhan tanda syawal menjelang tiba
Koleksi Tradisional jangan dilupa

Koleksi Lebaran Vintage, antara koleksi Raya 2018 yang tampak anggun dan ayu bila digayakan.

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Batik Printed Lebaran Vintage
_______

🌻Potongan baju yg “loose” @longgar iaitu potongan baju kurung pahang ada pesak. Kain pula lipat batik tanpa belah. mematuhi syariah

🌻Dari material yang selesa, lembut dan sejuk dan mudah dikendalikan : 

Top (atas): dari material tessa separa cotton + polyster
bottom(bawah): dari material batik printed tessa dengan warna terang yang menarik

🌻 Didatangkan dengan 5 pilihan warna yang dikombinasikan dengan warna senada supaya tampak lebih exclusive

🌻 Terdapat 5 pilihan saiz dari saiz SS hingga 2xL

🌻 Bukan pre-order tapi Ready stock ya…dan sangat limitedcepat grab sebelum kehabisan😊

.

baju raya 2018 baju kurung pahang batik printed burgundy lebaran vintage 01

Lebaran Vintage 01 BURGUNDY – SS, S, M, XL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang batik printed ungu purple lebaran vintage 02

Lebaran Vintage 02 PURPLE – SS, S, M, XL, XXL

.

baju raya 2018 baju kurung pahang batik printed kuning yellow lebaran vintage 03

Lebaran Vintage 03 YELLOW  – SS, S, M, L

.

baju raya 2018 baju kurung pahang batik printed maroon lebaran vintage 04

Lebaran Vintage 04 MAROON – S

.

baju raya 2018 baju kurung pahang batik printed hijau turqoise green lebaran vintage 05

Lebaran Vintage 05 TURQUOISE GREEN – SS, XXL

.

PERHATIAN : Warna gambar 90% menyamai warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan oleh faktor pencahayaan.

===

UKURAN SAIZ 

===

ukuran lebaran vintage

===

HARGA

===

RM 179 

===

CARA ORDER

===

SMS / WhatsApp kod baju dan size yang anda nak ke 019 – 7763 820

.

KLIK SINI untuk dapatkan UPDATE PERCUMA baju terbaru

Baju Kurung Pahang Batik Koleksi Kurung Batik Royal KBR

Baju Kurung Pahang Batik Koleksi Kurung Batik Royal KBR

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Batik Koleksi Kurung Batik Royal (KBR)

  • Cutting BAJU KURUNG PAHANG bercorak batik yang cantik. Sangat sesuai digayakan ke majlis-majlis rasmi yang bakal anda hadiri. 
  • Cutting yang patuh syariah. LONGGAR di bahagian PUNGGUNG.   
  • Dijahit dari Material GALAXY SILK yang berkualiti tinggi.
  • Kain yang lembut dan flowy, KURANG RENYUK, kain SEJUK dipakai
  • BAJU : KURUNG PAHANG 
  • KAIN  : SUSUN TEPI
  • READY STOCK 
  • Saiz dari S, M, L, XL
baju kurung pahang batik terkini hijau hitam kbr-131

KBR-131 – SOLD OUT

 

baju kurung pahang batik terkini coklat kbr-132

KBR-132 – M

 

baju kurung pahang batik terkini hitam kbr-133

KBR-133 – S, M, L

 

baju kurung pahang batik terkini hitam kelabu kbr-134

KBR-134 – S, M

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 120  (Semenanjung)
RM 125 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak Koleksi KMV

Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak Koleksi KMV

Keistimewaan Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak KMV

.
(+) Baju Kurung Moden KMV diperbuat dari Material yang HIGH QUALITY. 
 .
Untuk koleksi ini, ada pelbagai material digunakan. Sila rujuk code & gambar :
 .
KMV 610 – 617, KMV 622- 624 : material viscose 
KMV 618 – KMV 621 : peach skin 
KMV 625, KMV 628- 629 : material galaxy printed silk
KMV 626 – KMV 627 : material creepe silk
KMV 630 – KMV 631 : material walili silk
KMV 632 – KMV 635 : Viscose
 .
material viscose :
▶ berjenis WASHABLE ! Bila dibasuh tidak turun warna & kurang mengecut ,mudah untuk menggosok.
 .
material peach skin
▶ tekstur seperti viscose tetapi tekstur viscose lebih lembut berbanding fabrik peach skin.
 .
material galaxy silk
▶ lembut, tidak panas, tidak mudah berkedut setelah gosok dan cantik terletak
 .
material creepe silk
▶ mudah dijaga, sangat minimal iron 
 .
material walili silk
▶ kain yang lembut dan “flow” yang cantik dengan tampak kain yang ‘terjatuh’ kemas
 .
(+) 8 pilihan warna & DESIGN
✔ potongan kurung mini / kurung malaysia baju leher kurung dan tidak berpesak 
✔ kain lipat batik yang patuh syariah-pinggang separa getah
 .
(+) PELBAGAI SAIZ
✔ Saiz available untuk baju kurung dari saiz SS sehingga 3XL.
 .
(+) Harga JIMAT – MAMPU MILIK. Memang berbaloi 
 .

.

baju-kurung-moden-malaysia-coklat-terkini-kmv-610

KMV-610 – SS, S

 .
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-terkini-kmv-611

KMV-611 – SOLD OUT

 .
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-terkini-kmv-612

KMV-612 – SS

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-terkini-kmv-613

KMV-613 – SOLD OUT

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-merah-terkini-kmv-614

KMV-614 – SOLD OUT

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-615

KMV-615 – XL, XXL, 3XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-616

KMV-616 – M, L, XL, XXL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-617

KMV-617 – L, XL, XXL, 3XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-618

KMV-618 – SOLD OUT

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-619

KMV-619 – XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-620

KMV-620 – S, M, L

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-621

KMV-621 – S, M

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-hijau-terkini-kmv-622

KMV-622 – SS, S, M, L, XL

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-623

KMV-623 – M

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-bunga-purple-ungu-terkini-kmv-624

KMV-624 – S

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-batik-hitam-hijau-terkini-kmv-625

KMV-625 – SOLD OUT

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-hijau-terkini-kmv-626

KMV-626 – SOLD OUT

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-terkini-kmv-627

KMV-627 – SOLD OUt

.
baju-kurung-malaysia-moden-corak-abstrak-hitam-terkini-kmv-629

KMV-629 – SOLD OUT

.
baju-kurung-moden-malaysia-tone-color-terkini-kmv-630

KMV-630 – SOLD OUT

.
baju-kurung-malaysia-moden-tone-color-terkini-kmv-631

KMV-631 – SOLD OUT

.
baju kurung moden terkini malaysia corak bunga biru kmv-632

KMV-632 – SOLD OUT

.
baju kurung moden terkini malaysia corak bunga biru kmv-632

KMV-633 – SOLD OUT

.
baju kurung moden terkini 2017 hitam putih kmv-634

KMV-634 – SOLD OUT

.
baju kurung moden terkini 2017 hitam krim kmv-635

KMV-635 – SOLD OUT

baju kurung moden batik terkini kurung malaysia batik kmv-637

KMV-637 – SOLD OUT

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-kmv
===
HARGA
===
RM 100  (Semenanjung)
RM 105 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
Saiz 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
.
Baju Kurung Pucci Batik Koleksi Persona Dirgahayu Ekslusif

Baju Kurung Pucci Batik Koleksi Persona Dirgahayu Ekslusif

Peminat Pucci pasti suka! Yeszaaa… corak pucci datang lagi. Ramai yang suka corak pucci ni. 

Keistimewaan Baju Kurung Pucci Batik Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

Ramai yang dah jatuh cinta dengan koleksi baju terkini  Baju Kurung Malaysia “PESONA DIRGAHAYU EKSKLUSIF” ni.

  • 🌺 Diilhamkan dari design Pucci Batik yang terkini yang diminati ramai.  
  • 🌺 Kombinasi warna terang yang membangkitkan aura anda yang memakainya.
  • 🌺  Baju depan plaincorak pucci di lengan dan belakang baju.  
  • 🌺 Diperbuat dari kain Valentino Creepe yang tidak melekap dibadan. Ya, saya faham, anda tak suka pakai baju fit-fit ni. Jadi, kami sediakan baju yang longgar dan yang paling penting, patuh syariah. Kita nak berfesyen sampai menjaga aurat, kan 😊 
  • 🌺 Potongan Baju Kurung Malaysia yang longgar dan selesa. Cutting yang digemari ramai.
  • 🌺 Fabrik baju ini less iron, lembut dan flowy. Terletak cantik kemas di badan anda apabila menggayakannya.
  • 🌺 Pinggang kain separuh getah. Boleh meregang sehingga 2 inch. 
  • 🌺 Kain lipat batik. Tidak terbelah, tak nampak kaki. Jangan risau, baju ini memang patuh syariat.
  • 🌺 Terdapat dalam saiz S, M,L,XL dan XXL– 
 

Stok sangat terhad. Kalau dah berkenan, grab cepat-cepat ye. Kalau dah habis, memang takde restok ye. Tukar corak baru pula.  

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-dusty-purple-belacan-pde-700B

PDE-700B Dusty Purple – SOLD OUT

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-biru-royal-blue-pde-800

PDE-800 Royal Blue – SOLD OUT

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-biru-royal-blue-pde-800A

PDE-800A Royal Blue – SOLD OUT

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-mustard-pde-900

PDE-900 Mustard – XXL

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-kuning-yellow-gold-pde-900A

PDE-900A Yellow Gold – XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda. Warna sebenar biasanya lebih gelap dari gambar. 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran pde
===
HARGA
===
 
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL tambah RM 20
 
===
CARA ORDER
 ===

.SMS/Wasap “Kod baju dan saiz yang sis nak order” ke 019 – 776 3820

dapatkan update percuma baju baru terkini secara percuma
Baju Kurung Malaysia Corak Abstrak Elegant Koleksi PMC

Baju Kurung Malaysia Corak Abstrak Elegant Koleksi PMC

Alhamdulillah, Koleksi Baju Kurung Malaysia Koleksi Paloma Mystique ini memang mendapat tempat di hati ramai wanita-wanita Malaysia. 

Corak bunga, sudah.

Corak pucci sudah.

Corak batik pun sudah.

Maka kali ini kami launch corak abstrak yang elegant untuk anda gayakan ke pejabat, atau juga boleh anda gayakan ke majlis rasmi yang anda perlu hadiri. 

Nak buat baju raya pun, sesuai sangat, uols ^_^ 

Memang cantik! Memang elegant! Wow!  

.

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia PALOMA MYSTIQUE COLLECTION (PMC)

.

  • Special Rich dan Elegant Color.
  • Lengan baju dan kain bercorak pucci batik
  • Cutting : Baju Kurung Malaysia design KHAS dan Unik dengan Kain Lipat Batik depan/selisih Batik yang tidak menampakkan kaki (patut syariah). Kain tak terbelah ye dear 🙂 As Syahid Collections takde jual kain terbelah. ^_^
  • Baju Polos dari kain jenis Twill Paloma yang bermutu tinggi-HOT SELLING FABRIC!
  • Didatangkan khas dengan 5 warna paling digemari ramai :Dark blue, dark purple, gold, medium purple dan hitam.
  • Tak mudah kedut
  • Senang iron 
  • Senang nak jaga baju ni 
  • Material jenis lembut, sedap dan selesa dipakai.  
  • Kain dari jenis galaxy printed creepe dengan corak yang memukau mata yang memandang. WOW! 
  • Saiz : S hingga XXL

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-bunga-batik-biru-kelabu-PMC-110_A

PMC-110 Metal Grey – SS, S

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-bunga-batik-oren-coklat-gelap-PMC-113_A

PMC-113 Dark Burnt Orange – SS

.

baju-kurung-malaysia-terkini-online-bunga-batik-bata-PMC-114

PMC-114 Bata – SS, S

.

baju-kurung-malaysia-batik-terkini-2017-online-ungu-gelap-dark-purple-PMC-122

PMC-122 Dark Purple – XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-terkini-ungu-violet-purple-PMC-126

PMC-126 Violet – M, XL

.

baju-kurung-moden-malaysia-terkini-dark-grey-kelabu-gelap-PMC-128

PMC-128 Dark Grey – L

.

baju-kurung-moden-malaysia-terkini-dark-maroon-gelap-PMC-129

PMC-129 Dark Maroon – L, XL

.

baju-kurung-malaysia-terbaru-dark-grey-kelabu-gelap-PMC-130

PMC-130 Dark Grey – XL

.

baju-kurung-malaysia-terbaru-baju-raya-2017-hijau-teal-PMC-131

PMC-131 Teal – SOLD OUT

.

baju-kurung-malaysia-terbaru-dark-brown-coklat-gelap-PMC-134

PMC-134 Dark Brown – SOLD OUT

 

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda. Warna sebenar biasanya lebih gelap dari gambar
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran pmc

===

CARA ORDER

 ===
 
 
 
Jika anda menggunakan handphone, klik sahaja butang merah di bawah untuk terus WhatsApp / SMS untuk order :

Pin It on Pinterest