Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Pucci Batik Koleksi Persona Dirgahayu Ekslusif

Baju Kurung Pucci Batik Koleksi Persona Dirgahayu Ekslusif

Peminat Pucci pasti suka! Yeszaaa… corak pucci datang lagi. Ramai yang suka corak pucci ni. 

Keistimewaan Baju Kurung Pucci Batik Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

Ramai yang dah jatuh cinta dengan koleksi baju terkini  Baju Kurung Malaysia “PESONA DIRGAHAYU EKSKLUSIF” ni.

  • 🌺 Diilhamkan dari design Pucci Batik yang terkini yang diminati ramai.  
  • 🌺 Kombinasi warna terang yang membangkitkan aura anda yang memakainya.
  • 🌺  Baju depan plaincorak pucci di lengan dan belakang baju.  
  • 🌺 Diperbuat dari kain Valentino Creepe yang tidak melekap dibadan. Ya, saya faham, anda tak suka pakai baju fit-fit ni. Jadi, kami sediakan baju yang longgar dan yang paling penting, patuh syariah. Kita nak berfesyen sampai menjaga aurat, kan 😊 
  • 🌺 Potongan Baju Kurung Malaysia yang longgar dan selesa. Cutting yang digemari ramai.
  • 🌺 Fabrik baju ini less iron, lembut dan flowy. Terletak cantik kemas di badan anda apabila menggayakannya.
  • 🌺 Pinggang kain separuh getah. Boleh meregang sehingga 2 inch. 
  • 🌺 Kain lipat batik. Tidak terbelah, tak nampak kaki. Jangan risau, baju ini memang patuh syariat.
  • 🌺 Terdapat dalam saiz S, M,L,XL dan XXL– 
 

Stok sangat terhad. Kalau dah berkenan, grab cepat-cepat ye. Kalau dah habis, memang takde restok ye. Tukar corak baru pula.  

baju kurung pucci batik terkini raya 2017 dusty purple ungu belacan PDE-700B

PDE-700B Dusty Purple – S, M, L

.

baju kurung pucci batik raya 2017 biru royal blue PDE-800

PDE-800 Royal Blue – S, L, XL dan XXL 

.

baju kurung pucci batik raya 2017 biru royal blue PDE-800A

PDE-800A Royal Blue – S, M, L, dan XXL 

.

baju kurung pucci batik raya 2017 biru royal blue PDE-800B

PDE-800B Royal Blue – XXL 

.

baju kurung pucci batik raya 2017 mustard PDE-900

PDE-900 Mustard – M, L dan XXL 

.

baju kurung pucci batik raya 2017 kuning gold yellow gold PDE-900A

PDE-900A Yellow Gold – S, M, L, XL dan XXL 

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda. Warna sebenar biasanya lebih gelap dari gambar. 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran baju kurung Malaysia PDE

ukuran baju kurung Malaysia PDE

===
HARGA
===
 
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL tambah RM 20
 
===
CARA ORDER
 ===

.SMS/Wasap “Kod baju dan saiz yang sis nak order” ke 019 – 776 3820

dapatkan update percuma baju baru terkini secara percuma

Baju Kurung Malaysia Corak Abstrak Elegant Koleksi PMC

Baju Kurung Malaysia Corak Abstrak Elegant Koleksi PMC

Alhamdulillah, Koleksi Baju Kurung Malaysia Koleksi Paloma Mystique ini memang mendapat tempat di hati ramai wanita-wanita Malaysia. 

Corak bunga, sudah.

Corak pucci sudah.

Corak batik pun sudah.

Maka kali ini kami launch corak abstrak yang elegant untuk anda gayakan ke pejabat, atau juga boleh anda gayakan ke majlis rasmi yang anda perlu hadiri. 

Nak buat baju raya pun, sesuai sangat, uols ^_^ 

Memang cantik! Memang elegant! Wow!  

.

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia PALOMA MYSTIQUE COLLECTION (PMC)

.

  • Special Rich dan Elegant Color untuk tahun 2017
  • Lengan baju dan kain bercorak pucci batik
  • Cutting : Baju Kurung Malaysia design KHAS dan Unik dengan Kain Lipat Batik depan/selisih Batik yang tidak menampakkan kaki (patut syariah). Kain tak terbelah ye dear 🙂 As Syahid Collections takde jual kain terbelah. ^_^
  • Baju Polos dari kain jenis Twill Paloma yang bermutu tinggi-HOT SELLING FABRIC!
  • Didatangkan khas dengan 5 warna paling digemari ramai :Dark blue, dark purple, gold, medium purple dan hitam.
  • Tak mudah kedut
  • Senang iron 
  • Senang nak jaga baju ni 
  • Material jenis lembut, sedap dan selesa dipakai.  
  • Kain dari jenis galaxy printed creepe dengan corak yang memukau mata yang memandang. WOW! 
  • Saiz : S hingga XXL
patern baju raya 2017 terkini baju kurung malaysia dark grey kelabu gelap PMC-130

PMC-130 Dark Grey – M, L

.

patern baju raya 2017 terkini baju kurung malaysia hijau teal PMC-131

PMC-131 Teal – S, L, XL

.

patern baju raya 2017 terkini baju kurung malaysia mustard PMC-132

PMC-132 Mustard – SOLD OUT

.

patern baju raya 2017 terkini baju kurung malaysia ungu violet purple PMC-133

PMC-133 Violet – M, L

.

patern baju raya 2017 terkini baju kurung malaysia dark brown coklat gellap PMC-134

PMC-134 Dark Brown – XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda. Warna sebenar biasanya lebih gelap dari gambar
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
Ukuran baju kurung PMC

Ukuran baju kurung PMC

===

CARA ORDER

 ===
 
 SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820
 
 
Jika anda menggunakan handphone, klik sahaja butang merah di bawah untuk terus WhatsApp / SMS untuk order :
Update ASC

.

Baju Kurung Malaysia Koleksi Seroja Mermaid Exclusive

Baju Kurung Malaysia Koleksi Seroja Mermaid Exclusive

Baju Kurung Malaysia Koleksi Seroja Mermaid Exclusive
Syukur Alhamdulillah… Ramai yang suka dengan Baju Kurung Pucci Batik Koleksi PMC keluaran sebelum ini. 
Oleh kerana ramai yang suka, jadi koleksi kali ini, kami bawakan Koleksi Seroja Mermaid Exclusive dengan corak pucci yang lebih anggun, dipadankan dengan kain duyung.
🌹Jatuh cinta terus dengan baju kurung Malaysia koleksi “SEROJA MERMAID EXCLUSIVE”
Jawapan pada semua soalan penggayaan dapat diselesaikan dengan corak yang mempersona dan menggamit rasa selesa kepada anda yang memakainya 🙂 Hanya yang pakai sahaja yang tahu keselesaan baju ini. 

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PUCCI BATIK KOLEKSI SEDOJA MERMAID EXCLUSIVE

🌺 pucci batik latest design baju kurung Malaysia yang longgar dan selesa-potongan yg sentiasa mendapat permintaan ramai
🌺 kombinasi warna yang membangkitkan aura si pemakai
🌺 jenis kain-valentino creepe yang tidak melekap di badan, selesa dipakai dan sejuk
🌺 material less iron, lembut dan flowy
🌺 baju depan plain, bahagian belakang baju bercorak 
🌺 pinggang kain separa getah
🌺 kain duyung – mengikut syariat-tidak menampakkan kaki
🌺 Saiz :  S, M, L, XL, XXL 
baju kurung malaysia pucci batik terkini 2017 baju raya coklat gelap dark coklat SME-140

SME-140 Coklat Gelap – S, M, L, XL dan XXL

.

baju kurung malaysia pucci batik terkini 2017 baju raya coklat gelap dark coklat SME-141

SME-141 Coklat Gelap – S, M, XL dan XXL

.

baju kurung malaysia koleksi seroja mermaid pucci batik terkini 2017 baju raya ungu gelap dark purple SME-142

SME-142 Dark Purple – M, L, XL dan XXL

.

baju kurung malaysia pucci batik terkini 2017 baju raya coklat gelap dark coklat SME-143

SME-143 Coklat Gelap – S, M, L, XL, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

.

Baju Kurung Moden Pucci Batik 2017 – Koleksi PMC

Baju Kurung Moden Pucci Batik 2017 – Koleksi PMC

Alhamdulillah, ramai sangat yang suka dengan Baju Kurung Malaysia Koleksi Paloma Mystique yang bercorak bunga raya, sebelum ini. Tahniah kepada yang telah berjaya mendapatkan koleksi Limited Edition ini.

Atas permintaan ramai, kali ini, kami keluarkan 5 lagi warna dan corak pucci batik untuk anda gayakan ke mana jua majlis dan tempat. 

Nak buat baju raya pun, sesuai sangat, uols ^_^ 

Memang cantik dan elegant!  

.

Keistimewaan Baju Kurung Malaysia PALOMA MYSTIQUE COLLECTION (PMC)

.

  • Special Rich dan Elegant Color untuk tahun 2016
  • Lengan baju dan kain bercorak pucci batik
  • Cutting : Baju Kurung Malaysia design KHAS dan Unik dengan Kain Lipat Batik depan/selisih Batik yang tidak menampakkan kaki (patut syariah). Kain tak terbelah ye dear 🙂 As Syahid Collections takde jual kain terbelah. ^_^
  • Baju Polos dari kain jenis Twill Paloma yang bermutu tinggi-HOT SELLING FABRIC!
  • Didatangkan khas dengan 5 warna paling digemari ramai :Dark blue, dark purple, gold, medium purple dan hitam.
  • Tak mudah kedut
  • Senang iron 
  • Senang nak jaga baju ni 
  • Material jenis lembut, sedap dan selesa dipakai.  
  • Kain dari jenis galaxy printed creepe dengan corak yang memukau mata yang memandang. WOW! 
  • Saiz : SS hingga XXL
baju kurung moden pucci batik terkini 2017 biru gelap dark blue PMC-120

PMC-120 Dark BlueSOLD OUT

.

baju kurung moden pucci batik terkini 2017 gold emas PMC-121

PMC-121 Gold SOLD OUT

.

baju kurung moden pucci batik terkini 2017 ungu gelap dark purple PMC-121

PMC-122  Dark Purple – SOLD OUT

.

baju kurung moden pucci batik terkini 2017 hitam black PMC-123

PMC-123 HitamM, XL

.

 baju kurung moden pucci batik terkini 2017 ungu medium purple PMC-124

PMC-124 Medium PurpleS, L, XL

.

baju kurung merah cili red chili PMC-125

PMC-125 Red Chili – M, XXL

.

baju kurung ungu violet purple PMC-126

PMC-126 Violet – M, L, XL dan XXL

.

baju kurung biru royal blue PMC-127

PMC-127 Royal Blue – XL

 

baju kurung dark grey kelabu gelap PMC-128

PMC-128 Dark Grey – M, L, XXL

.

baju kurung dark maroon gelap PMC-129

PMC-129 Dark Maroon – S, L, XL dan XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Jika anda sedang menggunakan fon, Klik SINI untuk terus WASAP untuk order. Nyatakan Kod baju dan saiz yang anda nak.

dapatkan update percuma baju baru terkini secara percumaKlik sini untuk kami beritahu anda setiap kali baju baru dilancarkan!


.

Video Terbaru Koleksi PMC
 

Baju Kurung Pahang Batik – Koleksi ECE

Baju Kurung Pahang Batik – Koleksi ECE

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Batik – Koleksi ECE

  • Cutting Baju Kurung Pahang
  • Kain Lipat batik  (tak terbelah, patuh syariah)
  • Baju diperbuat dari Material Kain Korean Valentino Silk ( Plain ) .
  • Dipadankan dengan ‘panel batik ‘ di lengan dan kain bawah ( dari jenis material Galaxy Silk ) menaikkan seri anggun si pemakai .      
  • Design ekslusif yang lain dari yang lain, memberikan kelainan kepada anda.
  • Sangat sesuai untuk majlis rasmi dan apa jua majlis
  • READY STOCK. 
  • LIMITED SIZE: SS, S, M , L, XL, XXL
  • Ada 7 warna cantik untuk anda pilih dengan corak batik yang unik dan menawan.  
baju kurung batik kurung pahang terkini online 2016 hijau ECE-551

ECE-551 Mint Green – SOLD OUT

.

 baju kurung batik kurung pahang terkini online 2016 irish coffee ECE-552

ECE-552 Irish Coffee – S

.

baju kurung batik kurung pahang terkini online 2016 hijau emerald green ECE-553

ECE-553 Emerald Green – SOLD OUT

.

baju kurung batik kurung pahang terkini online 2016 gold brown coklat emas ECE-554

ECE-554 Gold Brown – SOLD OUT

.

baju kurung batik kurung pahang terkini online 2016 biru dodger blue ECE-661

ECE-661 Dodger Blue – SS, S, M

.

baju kurung batik kurung pahang terkini online 2016 ungu purple Passion ECE-662

ECE-662 Purple Passion – SS, S, M, XL

.

baju kurung batik kurung pahang terkini online 2016 hijau lumut olive green ECE-663

ECE-663 Olive Green – SS, S

.

baju kurung batik kurung pahang terkini online 2016 gold brown coklat emas ECE-664

ECE-664 Gold Brown – SS, S

.

baju-kurung-pahang-batik-terbaru-2017-coklat-emas-gold-brown-ece-665

ECE-665 Gold Brown – SS

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
.
===
JADUAL UKURAN SAIZ
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran saiz baju kurung pahang

.
===
HARGA
===

RM 150 (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20

===
CARA ORDER
===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

.
Update baju kurung terkini terbaru

Klik sini untuk kami beritahu anda setiap kali baju baru dilancarkan!
Baju Kurung Pahang Batik – Koleksi Heritage Batik Ekslusif

Baju Kurung Pahang Batik – Koleksi Heritage Batik Ekslusif

Baju Kurung Batik sentiasa mendapat permintaan ramai. 

Batik sangat terkenal digayakan ketika majlis-majlis rasmi. Memberikan lambang eksekutif kepada anda yang memakainya. 

Namun begitu, baju kurung batik juga sesuai digayakan di mana jua majlis – majlis perkahwinan, majlis pertunangan, ke pejabat, ke sekolah dan juga ke majlis-majlis keraian yang lain. 

Batik – Tak lapuk dek hujan, tak lekang dek zaman.

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Batik – Koleksi Heritage Batik Ekslusif

  • Cutting :  Baju Kurung Pahang 
  • Kain : Lipat batik  (tidak terbelah)
  • Dipadankan dengan ‘panel batik ‘ di lengan dan kain bawah (dari jenis material Galaxy Silk ) menaikkan seri gaya anggun anda.        
  • Material : Baju diperbuat dari Material Kain Korean Valentino Silk ( Plain ) .
  • READY STOCK. 
  • LIMITED SIZE: S, M , L, XL
  • 4 Pilihan warna untuk anda gayakan. 
Baju kurung pahang batik Coklat Gold HBE-771

HBE-771 Coklat Gold – SOLD OUT

 

baju kurung pahang batik pink gelap merah jambu HBE-772

HBE-772 Pink Gelap – SOLD OUT

 

baju kurung pahang batik HBE-773 Pinang Masak

HBE-773 Pinang Masak – SOLD OUT

 

baju kurung pahang batik HBE-774 Hijau Turqoise

HBE-774 Hijau Turqoise – SOLD OUT

 

baju kurung pahang batik hijau mint green terkini online 2016 ECE-551

ECE-551 Mint Green – SOLD OUT

 

baju kurung pahang batik coklat terkini online 2016 ECE-552

ECE-552 Irish Coffee – S

 

baju kurung pahang batik emerald green hijau terkini online 2016 ECE-553

ECE-553 Emerald Green – SOLD OUT

 

baju kurung pahang batik coklat gold brown terkini online 2016 ECE-554

ECE-554 Gold Brown – SOLD OUT

.

baju kurung batik kurung pahang terkini online 2016 biru dodger blue ECE-661ECE-661 Dodger Blue – SS, S, M

baju kurung batik kurung pahang terkini online 2016 ungu purple Passion ECE-662

ECE-662 Purple Passion – SS, L, XL

.

baju kurung batik kurung pahang terkini online 2016 hijau lumut olive green ECE-663

ECE-663 Olive Green – SS, S, XXL

.

baju kurung batik kurung pahang terkini online 2016 gold brown coklat emas ECE-664

ECE-664 Gold Brown – SS, S, M

.

baju-kurung-pahang-batik-terkini-2017-gold-brown-coklat-emas-ece-665

ECE-665 Gold Brown – SS, XL

.

PERHATIAN : Warna baju di patung adalah 90% sama dengan warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan oleh faktor pencahayaan kamera dan resolusi PC atau handphone anda.

===

UKURAN SAIZ

===

Untuk tentukan saiz baju kurung anda, rujuk jadual ukuran saiz di bawah (semua ukuran dalam unit inchi) :

jadual ukuran saiz baju kurung pahang batik hbe

===

HARGA

===

RM 150 (Semenanjung)

RM 155 (Sabah / Sarawak)

Saiz XXL Tambah RM 20

===
CARA ORDER
===

Untuk kelihatan ekslusif dengan Baju Kurung Pahang Batik Heritage ini,

SMS / Wasap “Kod baju dan saiz yang anda nak” ke nombor 019 – 776 3820

Update baju kurung terkini terbaru

Klik sini untuk kami beritahu anda setiap kali baju baru dilancarkan!