Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Malaysia Venta Bella Collection (VBC)

Baju Kurung Malaysia Venta Bella Collection (VBC)

  • Pucci latest design KURUNG MALAYSIA
  • Kombinasi warna terang yang membangkitkan aura si pemakai
  • Material : VALENTINO SOLUNA yang tak melekap di badan  
  • Potongan BAJU KURUNG MALAYSIA yang longgar dan selesa-potongan yang sentiasa mendapat permintaan ramai
  • Sesuai untuk apa jua bentuk badan 
  • Material less iron, lembut dan flowy
  • Pinggang kain separa getah
  • Potongan KAIN LIPAT BATIK – akan menampakkan diri anda lebih kelihatan kurus
  • Terdapat dalam saiz S, M , L , XL , XXL & 3XL

 

baju kurung malaysia moden pucci biru laut ocean blue vbc-281

VBC-281 Ocean Blue – S, M, L, XL, XXL, 3XL

.

baju kurung malaysia moden pucci soft pink merah jambu cotton candy vbc-282

VBC-282 Cotton Candy (Soft Pink) – S, M, L, XL, XXL

.

baju kurung malaysia moden pucci hijau forest green vbc-283

VBC-283 Green Forest – S, M, L, XL, 3XL

.

baju kurung malaysia moden pucci ungu orchid vbc-284

VBC-284 Orchid – S, M, L, XL, XXL

.

baju kurung malaysia moden pucci krim coklat vbc-283

VBC-285 Krim – Coklat – S, M, L, XL, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Pahang Classic (CKP)

Baju Kurung Pahang Classic (CKP)

Khas untuk sis yang sukakan SWEET & SIMPLE boleh bergaya dengan kurung pahang CLASSIC di mana-mana sahaja sama ada nak pergi :
♡ wedding ke , 
♡ nak ke ofis ke atau 
♡ berjalan-jalan
dengan kurung pahang nampak anda ayu sangat!
Berbunga hati tengok sis sopan je. Almaklumlah #OOTD kan.

Memang special sangat BAJU KURUNG PAHANG CLASSIC CKP NI :

 
 Design kurung pahang ni kemas sangat. Corak ‘plain’ membuatkan si pemakai kelihatan kurus dan tinggi. Dipadankan pula dengan kain Lipat Batik yg menjadi kegemaran setiap rakyat Malaysia nampak ayu dan sopan kan.
 Fabrik dari moss creepe. Material ni jenis yang sejuk, selesa. Walau nampak lebih tebal tapi ianya tetap ringan dan begitu sesuai untuk dipakai di mana- mana sahaja.Kalau pakai memang ketara nampak tekstur eklusif.
 fabrik EDISI TERHAD yang bermutu tinggi memberikan kelainan kepada anda untuk tampil ‘exclusive’ .Pastinya anda tidak akan berpakaian serupa seperti rakan anda!
 
  Ok semua READY STOCK. Ada banyak saiz dari saiz SS, S, M, L, XL.

 

baju kurung pahang plain classic merah jambu blush pink ckp-111

CKP-111 Blush Pink – SS, S, M, XL

 

baju kurung pahang plain classic hijau emerald green ckp-112

CKP-112 Emerald Green – SS, S, M

 

baju kurung pahang plain classic deep maroon ckp-113

CKP-113 Deep Maroon – SS, S, M, L, XL

 

baju kurung pahang plain classic twilight violet ckp-114

CKP-114 Twilight Violet – SS, XL

 

baju kurung pahang plain classic eggplant aubergie ckp-115

CKP-115 Eggplant Aubergine – SS, M, L

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

 

===
HARGA
===
RM 120  (Semenanjung)
RM 125 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

Baju Kurung Pahang Batik Koleksi Kurung Batik Royal KBR

Baju Kurung Pahang Batik Koleksi Kurung Batik Royal KBR

Keistimewaan Baju Kurung Pahang Batik Koleksi Kurung Batik Royal (KBR)

  • Cutting BAJU KURUNG PAHANG bercorak batik yang cantik. Sangat sesuai digayakan ke majlis-majlis rasmi yang bakal anda hadiri. 
  • Cutting yang patuh syariah. LONGGAR di bahagian PUNGGUNG.   
  • Dijahit dari Material GALAXY SILK yang berkualiti tinggi.
  • Kain yang lembut dan flowy, KURANG RENYUK, kain SEJUK dipakai
  • BAJU : KURUNG PAHANG 
  • KAIN  : SUSUN TEPI
  • READY STOCK 
  • Saiz dari S, M, L, XL
baju kurung pahang batik terkini hijau hitam kbr-131

KBR-131 – S, M, L, XL

 

baju kurung pahang batik terkini coklat kbr-132

KBR-132 – S, M, L, XL

 

baju kurung pahang batik terkini hitam kbr-133

KBR-133 – S, M, L, XL

 

baju kurung pahang batik terkini hitam kelabu kbr-134

KBR-134 – S, M, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 120  (Semenanjung)
RM 125 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Pahang Songket Printed TerkiniKoleksi Kurung Pahang Songket KPS

Baju Kurung Pahang Songket Printed TerkiniKoleksi Kurung Pahang Songket KPS

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PAHANG SONGKET PRINTED (KSP)

  • BAJU KURUNG PAHANG yang patuh syariah dan LONGGAR di bahagian PUNGGUNG.
  • Material baju dari jenis kain KOREAN CREEPE yang berkualiti tinggi- jenis lembut dan flowy ,KURANG RENYUK, kain SEJUK dipakai
  • KAIN pula jenis kain SUSUN TEPI diperbuat dari PRINTED SONGKET bermutu tinggi.
  • READY STOCK
  • Saiz dari S, M , L , dan XL
baju kurung pahang songket printed terkini merah hati red heart ksp-100

KSP-100 Merah Hati – S, M, L, XL

.

baju kurung pahang songket printed terkini hijau green ksp-200

KSP-200 Merah Hati – S, M, L, XL

 

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

===
HARGA
===

RM 120 (Semenanjung)
RM 125 (Sabah / Sarawak)

===
CARA ORDER
===

SMS / WhatsApp “Kod baju & Saiz yang anda nak” ke 019 – 776 3820

 

Baju Kurung Johor Warna Pastel Koleksi Tun Aminah Inspired

Baju Kurung Johor Warna Pastel Koleksi Tun Aminah Inspired

Akak-akak terpaksa nampak ELEGANT pakai Baju Kurung Johor Warna Pastel Koleksi Tun Aminah Inspired ni 🙂

Keistimewaan Baju Kurung Johor warna pastel Koleksi Tun Aminah Inspired 

Pattern baju kurung johor , kain susun tepi yang ringkas & versatile dengan warna pastel yang tampak lembut dan cantik. 

Yang specialnya baju kurung Johor Koleksi Tun Aminah Inspired ni anda boleh lihat sendiri warna-warna yang digunakan memang nampak eksklusif dan mahal. 

Saiz dari saiz S, M , L dan XL.

Diperbuat dari fabrik Linen Cotton Premium Quality 100% Satisfaction. Jaminan (High Gred Quality) material dengan kualiti mutu jahitan yang terbaik. .

YANG PALING BEST- kan, 😊😊 semua baju READY STOCK. Takde baju nak pakai untuk majlis dah nak dekat? Wasap je ke 019 – 776 3820 untuk order. 

 
 

Baju Kurung Johor Warna Pastel ungu purple westena TAI-101

TAI-101 Purple Westena – M, L, XL

Baju Kurung Johor Warna Pastel light turqoise TAI-102

TAI-102 Light Turqoise – S, M, L, XL

Baju Kurung Johor Warna Pastel merah jambu rose pink TAI-103

TAI-103 Rose Pink – S, M, L, XL

Baju Kurung Johor Warna Pastel deep grey kelabu TAI-104

TAI-104 Deep Grey – S, M, L, XL

 

Baju Kurung Johor Warna Pastel hijau jadite green TAI-105

TAI-105 Jadite Green – S, M, L, XL

 
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran-tai
===
HARGA
===
RM 180  (Semenanjung)
RM 185 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak Koleksi KMV

Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak Koleksi KMV

Keistimewaan Baju Kurung Moden Bercorak Bunga dan Abstrak KMV

.
(+) Baju Kurung Moden KMV diperbuat dari Material yang HIGH QUALITY. 
 .
Untuk koleksi ini, ada pelbagai material digunakan. Sila rujuk code & gambar :
 .
KMV 610 – 617, KMV 622- 624 : material viscose 
KMV 618 – KMV 621 : peach skin 
KMV 625, KMV 628- 629 : material galaxy printed silk
KMV 626 – KMV 627 : material creepe silk
KMV 630 – KMV 631 : material walili silk
 .
material viscose :
▶ berjenis WASHABLE ! Bila dibasuh tidak turun warna & kurang mengecut ,mudah untuk menggosok.
 .
material peach skin
▶ tekstur seperti viscose tetapi tekstur viscose lebih lembut berbanding fabrik peach skin.
 .
material galaxy silk
▶ lembut, tidak panas, tidak mudah berkedut setelah gosok dan cantik terletak
 .
material creepe silk
▶ mudah dijaga, sangat minimal iron 
 .
material walili silk
▶ kain yang lembut dan “flow” yang cantik dengan tampak kain yang ‘terjatuh’ kemas
 .
(+) 8 pilihan warna & DESIGN
✔ potongan kurung mini / kurung malaysia baju leher kurung dan tidak berpesak 
✔ kain lipat batik yang patuh syariah-pinggang separa getah
 .
(+) PELBAGAI SAIZ
✔ Saiz available untuk baju kurung dari saiz SS sehingga 3XL.
 .
(+) Harga JIMAT – MAMPU MILIK. Memang berbaloi 
 .

baju kurung malaysia moden bercorak coklat KMV-610

KMV-610 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden bercorak bunga KMV-611

KMV-611 – SS, S, XL

baju kurung malaysia moden bercorak bunga KMV-612

KMV-612 – SS, S, L, XL

baju kurung malaysia moden bercorak bunga KMV-613

KMV-613 – S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden bercorak merah KMV-614

KMV-614 – SS, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-615

KMV-615 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-616

KMV-616 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-617

KMV-617 – M, L, XL, XXL, 3XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-618

KMV-618 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-619

KMV-619 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-620

KMV-620 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-621

KMV-621 – S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak bunga KMV-622

KMV-622 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-623

KMV-623 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak bunga pink ungu purple KMV-624

KMV-624 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak batik hitam hijau KMV-625

KMV-625 – SS, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak hijau KMV-626

KMV-626 – SS

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-627

KMV-627 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden corak abstrak KMV-628

KMV-628 – S, M

baju kurung malaysia moden corak abstrak hitam KMV-629

KMV-629 – SS, S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden terkini KMV-630

KMV-630 – S, M, L, XL

baju kurung malaysia moden terkini KMV-631

KMV-631-  M, L

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 100  (Semenanjung)
RM 105 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
Saiz 3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===