Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Baju Kurung Malaysia Venta Bella Collection (VBC)

Baju Kurung Malaysia Venta Bella Collection (VBC)

  • Pucci latest design KURUNG MALAYSIA
  • Kombinasi warna terang yang membangkitkan aura si pemakai
  • Material : VALENTINO SOLUNA yang tak melekap di badan  
  • Potongan BAJU KURUNG MALAYSIA yang longgar dan selesa-potongan yang sentiasa mendapat permintaan ramai
  • Sesuai untuk apa jua bentuk badan 
  • Material less iron, lembut dan flowy
  • Pinggang kain separa getah
  • Potongan KAIN LIPAT BATIK – akan menampakkan diri anda lebih kelihatan kurus
  • Terdapat dalam saiz S, M , L , XL , XXL & 3XL

 

baju kurung malaysia moden pucci biru laut ocean blue vbc-281

VBC-281 Ocean Blue – L,  XXL, 3XL

.

baju kurung malaysia moden pucci soft pink merah jambu cotton candy vbc-282

VBC-282 Cotton Candy (Soft Pink) – S,M,  L, XXL

.

baju kurung malaysia moden pucci hijau forest green vbc-283

VBC-283 Green Forest – S, L, XL, XXL

.

baju kurung malaysia moden pucci ungu orchid vbc-284

VBC-284 Orchid – S, M, L, XL, XXL

.

baju kurung malaysia moden pucci krim coklat vbc-283

VBC-285 Krim – Coklat – S, L, XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
3XL Tambah RM 30
===
CARA ORDER
 ===
BAJU KURUNG PEPLUM PUCCI GELORA BINTANG HATIKU

BAJU KURUNG PEPLUM PUCCI GELORA BINTANG HATIKU

Yang tak pernah pakai peplum, boleh try pakai peplum raya tahun ni. Cipta kelainan di hari raya kali ini.
Yang memang suka pakai peplum, terutama anak-anak gadis, boleh bergaya dengan peplum pucci yang sweet-sweet ni.
Kelihatan cantik, menarik, tertarik dengan Peplum Gelora Bintang Hatiku 🌷🌷

KEISTIMEWAAN BAJU KURUNG PEPLUM PUCCI GELORA BINTANG HATIKU 

1⃣ Material : 
✔kombinasi dari material yang bermutu tinggi yang terbaik dipasaran iaitu galaxy printed(untuk corak pucci) dan tessa metallic korea ( untuk yang plain). 

✔material yang sangat selesa tidak terlalu tebal, tidak terlalu nipis , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺. Anda tidak perlu risau fabrik ini tidak melekap di badan .2⃣ Ciri-ciri :

✔potongan yang kemas & cantik di bawah punggung dengan alunan peplum yang kemas.Labuh melepasi punggung. 

✔baju peplum berzip belakang dan ada dat untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan si pemakai menampakkan anda kelihatan langsing apabila memakainya.

kain yang dijahit sempurna dengan potongan duyung yang kemas dan terperinci.

3⃣ Saiz yang pelbagai boleh beli sedondon dengan ibu tersayang, kakak, adik, mak mertua & saudara-mara. Mesti meriahkan raya anda kali ini. 

Saiz dari SS, S , M, L & XL

4⃣ Stock : semua “READY STOCK

5⃣ Warna : 7 pilihan warna yang menawan

.
baju-kurung-peplum-pucci-terkini-biru-terang-light-blue-gbh-763

GBH-763 Light Blue – S, M, L

.

baju-kurung-peplum-pucci-terkini-biru-royal-blue-purpple-ungu-gbh-765

GBH-765 – SS, M, L, XL

.
baju-kurung-peplum-pucci-terkini-light-grey-kelabu-cerah-gbh-767

GBH-767 Light Grey – S

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran gbh
.
===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
.
BAJU KURUNG MODEN KEMBANG SALOMA RME

BAJU KURUNG MODEN KEMBANG SALOMA RME

Mommy-mommy sekarang dah tak perlu risau. Uols pun boleh bergaya juga dengan baju yang berfesyen dan cantik-cantik taw. Koleksi ni khas untuk anda. Sebab, design ni kami sengaja design kembaang A Shape di bahagian punggung. Sebab kami sangat peka dengan mommy-mommy yang selalu susah nak pilih baju yang ready made, sebab bahagian punggung selalu tak lepas.

Meh tengok keistimewaan Baju Kurung Moden Kembang koleksi Rauda Medina Ekslusif ni 

🍁Material : 
Kain plain dari valentino silk
kain duyung juga dari jenis valentino silk yang sangat selesa , senang iron , terjatuh dan beralun-alun gitu ☺.

🍁 Ciri-ciri :
hujung tangan yang bergetah dan kembang “ala-ala saloma”. 
✔cutting baju yang menawan dan ‘loose’
baju kurung moden kembang , A-shape dan tiada dart. Sangat sesuai digayakan oleh semua jenis bentuk badan. Tak kisah anda selim melim atau chubby-chubby. 

🍁 Size : S , M, L, XL, XXL

🍁 Stock : semua “READY STOCK” 

🍁 Warna : 3 pilihan warna yang mewah yang akan menyerlahkan gaya anda di hari raya 2017 nanti. 

.

baju-kurung-moden-kembang-a-shape-pucci-emas-goldenrod-rme-292

RME-292 Goldenrod – S, M, L, XL

.

baju-kurung-moden-kembang-a-shape-pucci-hijau-pine-green-rme-293

RME-293 Pine GreenS, M, L, XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran rme

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
BAJU KURUNG MODEN PUCCI KAIN DUYUNG VRD

BAJU KURUNG MODEN PUCCI KAIN DUYUNG VRD

  • Baju kurung moden ber’dat’
  • Kain duyung 
  • Disertai dengan penggunaan fabrik ‘high quality’ valentino creepe silk yang popular pasti memberi jaminan puas hati.
  • Kain lembut dan flowy
  • Kain kurang renyuk
  • Kain sejuk dipakai 
  • Tidak turun warna dan tidak kecut. 
  • 5 Warna pilihan untuk anda gayakan di hari raya 🙂
  • Pelbagai pilihan saiz dari saiz SS sehingga 2XL sesuai untuk pakai sedondon seisi keluarga. 
  • READY STOCK.

.

baju-kurung-moden-pucci-kain-duyung-merah-hati-red-heart-vrd-121

VRD-121 Red Heart – SS, S, L, XL

.

baju-kurung-moden-pucci-kain-duyung-sky-blue-biru-langit-vrd-123

VRD-123 Sky Blue – L, XL, XXL

.

baju-kurung-moden-pucci-kain-duyung-salmon-vrd-124

VRD-124 Salmon – S

.

baju-kurung-moden-pucci-kain-duyung-coklat-brown-vrd-125

VRD-125 Coklat – S, XL

.

raya-2017-baju-kurung-moden-pucci-vrd-5

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran vrd

.

===
HARGA
===
RM 150  (Semenanjung)
RM 155 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
Baju Kurung Pucci Terkini Koleksi EBC

Baju Kurung Pucci Terkini Koleksi EBC

BAJU RAYA 2017 Baju Kurung Pucci Terkini Koleksi EBC yang Best :

  • Baju kurung pucci yang mendapat tempat di hati ramai wanita-wanita Malaysia kini.  
  • Cutting: Baju Kurung Malaysia yang longgar dan selesa – Potongan yang sentiasa mendapat permintaan ramai
  • Kombinasi warna terang dengan design pucci yang menawan
  • Material : Fabrik SOLUNA yang tidak melekap di badan 
  • Less iron, lembut dan flowy
  • Pinggang kain separa getah
  • Kain lipat duyung – mengikut syariat- tidak menampakkan kaki
  • Saiz :  S, M, L, XL, XL
  • Warna : Ada 10 warna terang dan ceria untuk anda gayakan ke mana jua. 

.

~ KOLEKSI INI DAH SOLD OUT ~ 

NAK dapatkan UPDATE setiap kali ada baju baru?. KLIK SINI SEKARANG

 

Baju Kurung Pucci Batik Koleksi Persona Dirgahayu Ekslusif

Baju Kurung Pucci Batik Koleksi Persona Dirgahayu Ekslusif

Peminat Pucci pasti suka! Yeszaaa… corak pucci datang lagi. Ramai yang suka corak pucci ni. 

Keistimewaan Baju Kurung Pucci Batik Koleksi Pesona Dirgahayu Ekslusif

Ramai yang dah jatuh cinta dengan koleksi baju terkini  Baju Kurung Malaysia “PESONA DIRGAHAYU EKSKLUSIF” ni.

  • 🌺 Diilhamkan dari design Pucci Batik yang terkini yang diminati ramai.  
  • 🌺 Kombinasi warna terang yang membangkitkan aura anda yang memakainya.
  • 🌺  Baju depan plaincorak pucci di lengan dan belakang baju.  
  • 🌺 Diperbuat dari kain Valentino Creepe yang tidak melekap dibadan. Ya, saya faham, anda tak suka pakai baju fit-fit ni. Jadi, kami sediakan baju yang longgar dan yang paling penting, patuh syariah. Kita nak berfesyen sampai menjaga aurat, kan 😊 
  • 🌺 Potongan Baju Kurung Malaysia yang longgar dan selesa. Cutting yang digemari ramai.
  • 🌺 Fabrik baju ini less iron, lembut dan flowy. Terletak cantik kemas di badan anda apabila menggayakannya.
  • 🌺 Pinggang kain separuh getah. Boleh meregang sehingga 2 inch. 
  • 🌺 Kain lipat batik. Tidak terbelah, tak nampak kaki. Jangan risau, baju ini memang patuh syariat.
  • 🌺 Terdapat dalam saiz S, M,L,XL dan XXL– 
 

Stok sangat terhad. Kalau dah berkenan, grab cepat-cepat ye. Kalau dah habis, memang takde restok ye. Tukar corak baru pula.  

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-dusty-purple-belacan-pde-700B

PDE-700B Dusty Purple – L

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-biru-royal-blue-pde-800

PDE-800 Royal Blue – L, XL dan XXL

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-biru-royal-blue-pde-800A

PDE-800A Royal Blue – XXL

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-mustard-pde-900

PDE-900 Mustard – XXL

.

baju-kurung-pucci-batik-terkini-2017-kuning-yellow-gold-pde-900A

PDE-900A Yellow Gold – S, M, L, XL dan XXL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda. Warna sebenar biasanya lebih gelap dari gambar. 
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran pde
===
HARGA
===
 
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
Saiz XXL tambah RM 20
 
===
CARA ORDER
 ===

.SMS/Wasap “Kod baju dan saiz yang sis nak order” ke 019 – 776 3820

dapatkan update percuma baju baru terkini secara percuma
Page 1 of 212

Pin It on Pinterest