Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Kebaya Labuh Songket & Batik – Kebaya Elyarina

Kebaya Labuh Songket & Batik – Kebaya Elyarina

Anggun dan bergaya sopan bila berKEBAYA 😘😘😘.


Special gabungan tradisional modern dan kontemporari design dengan zip sembunyi di bahagian depan kebaya menggantikan butang. 

Tampak lebih manis belahan kebaya paras lutut dengan belahan menampakkan corak batik pada bahagian kain. 

LIMITED EDITION

Potongan kebaya berdat di hadapan baju kebaya untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan si pemakai. 

Material kebaya dari jenis valentino soluna yang minimal iron dan texture yang menarik serta tidak panas

Kain bercorak batik moden yang lipat /selisih batik yang patuh syariah (tidak nampak kaki) diperbuat dari jenis kain batik printed embross.

.

kebaya labuh songket printed merah hati red heart terkini online ELY-881

ELY-881 (Red Heart) – S, M

.

kebaya labuh songket biru gelap blue black terkini online ELY-882

ELY-882 (Blue Black) – SS, S, M, L, XL

.

kebaya labuh songket printed mustard terkini online ELY-883

ELY-883 ( Mustard ) – SS, S, M, L, XL

.

kebaya labuh batik printed merah jambu blush pink terkini online ELY-885

ELY-885 (Blush Pink) – SS, S, L, XL

.

kebaya labuh songket printed mustard terkini online ELY-886

ELY-886 ( Mustard ) – SS, S, M, L, XL

.

kebaya labuh batik merah hati red heart terkini online ELY-887

ELY-887 ( Red Heart ) – S, M, L

.

kebaya labuh geometri merah hati red heart terkini online ELY-889

ELY-889 (Red Heart) – S, M, L

.

kebaya labuh batik mustard terkini online ELY-890

ELY-890 (Mustard) – S, M, XL

.

kebaya labuh batik printed merah jambu blush pink terkini online ELY-891

ELY-891 (Blush Pink) – SS, S, M, L, XL

.

kebaya labuh songket printed biru royale blue terkini online ELY-892

ELY-892 (Royale Blue) – SS, S, M, L, XL

.

===

UKURAN SAIZ

===

ukuran kebaya elyarina ely

===
HARGA

=== 

RM 139

===

CARA ORDER

===

SMS/WhatsApp Kod Baju & Size yang anda nak ke 019 – 7763 820

.

Jika anda guna fon, boleh klik di bawah untuk terus whatsapp ⬇⬇⬇

http://wasap.my/60197763820/NakKebayaElyarina

Kebaya Labuh Songket Mehrimah

Kebaya Labuh Songket Mehrimah

🌼Potongan kebaya labuh tanpa pesak. Ada dat dibahagian depan dan belakang. Kain selisih batik tanpa belah

🌼 Material top dari high quality satin tessa yang lembut dan flowy. Manakala kain dari material songket tenunan penuh mesin yang sangat cantik dan nampak mewah

🌼 Saiz yang ditawarkan dari SS hingga XL.

🌼Tidak boleh basuh mesin ya untuk menjaga kualiti kain itu sendiri

🌼 Boleh digayakan dengan Rantai klasik iaitu DOKOH untuk tampak lagi berseri

.

kebaya labuh songket biru baby blue terkini kebaya mehrimah 01

Kebaya Mehrimah 01 ( Baby Blue ) – M, XL

.

kebaya labuh songket krim cream terkini kebaya mehrimah 02

Kebaya Mehrimah 02 ( Cream ) – SS, S, M, L, XL

.

kebaya labuh songket coklat rosybrown terkini kebaya mehrimah 03

Kebaya Mehrimah 03 ( RosyBrown ) – S, M, L, XL

.

kebaya labuh songket hijau emerald green terkini kebaya mehrimah 04

Kebaya Mehrimah 04 ( Emerald Green ) – S, M, XL

.

kebaya labuh songket ungu purple terkini kebaya mehrimah 05

Kebaya Mehrimah 05 ( Purple ) – SS, S, M, XL

.

kebaya labuh songket ungu gelap dark purple terkini kebaya mehrimah 06

Kebaya Mehrimah 06 ( Dark Purple ) – S

.

kebaya labuh songket kebaya mehrimah

.

===

UKURAN

===

ukuran kebaya mehrimah

===

HARGA

===

RM 189

===

CARA ORDER

===

SMS/WhatsApp kod baju dan size yang anda nak ke 019 – 7763 820

Kebaya Peplum Songket Ratu Kejora Hatiku

Kebaya Peplum Songket Ratu Kejora Hatiku

NEW ARRIVAL – Kebaya Peplum Songket Ratu Kejora Hatiku (edisi kebaya peplum breastfeed)

Amboi ..nampak lain HARI RAYA ni. 
Cantik sangat, nampak lagi muda. Ingat siapa tadi.
Siapa tak seronok bila sedara-mara,jiran puji macam ni kan. 

✔ Pakai baju ni nampak lebih muda walau anak dah berderet. Yg muda mestila nampak lagi matang & cantik.
✔ Design kebaya peplum lain dari yg lain.
✔ Nampak lebih sopan tapi bergaya , trendy. 
✔ Suka design tradisional tapi nak ada campuran moden sikit baru nampak kelainan . 
.
.
Kebaya peplum 2 layer yang berflowy cantik ni, trend design terbaru tahun 2018 tau.

Apa yang best tentang kebaya peplum Ratu Kejora Hatiku :

1) Mestilah design nampak exclusive, bahagian double layer peplum tu memang special nampak flowy dan dapat tutup perut yang agak kedepan sikit tu.

2) Material baju dari diamond wear silk , jenis material selesa , kain lembut & bagi kesan beralun-alun yg menarik.

3) Kain peplum diperbuat dari cotton bercorak batik yang lembut gabungan dari kain selisih depan.

4) Zip di bahagian hadapan baju memudahkan ibu yang menyusukan bayi. (BF- FRIENDLY)

5) Ada 10 pilihan warna yang menarik. Memang rambang mata anda boleh pilih antara warna ‘PASTEL’ & warna ‘BOLD’ 

6) Pilihan saiz dari SS sehingga XL.

.

Kebaya Peplum Songket biru midnight blue fesyen baju raya 2018 terkini rkh-731

RKH-731 Midnight Blue – SS, S, M

.

Kebaya Peplum Songket merah fire brick fesyen baju raya 2018 terkini rkh-732

RKH-732 Fire Brick – SS, S, M, L

.

Kebaya Peplum Songket hijau emerald green fesyen baju raya 2018 terkini rkh-733

RKH-733 Emerald Green – SS, S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket ungu purple fesyen baju raya 2018 terkini rkh-734

RKH-734 Purple – SS, S, M, L

.

Kebaya Peplum Songket emas gold mustard fesyen baju raya 2018 terkini rkh-735

RKH-735 Gold Mustard – S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket hitam black pearl fesyen baju raya 2018 terkini rkh-736

RKH-736 Black Pearl – SS, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket biru light sky blue fesyen baju raya 2018 terkini rkh-737

RKH-737 Light Sky Blue – SS, S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket ungu purple dark volet fesyen baju raya 2018 terkini rkh-738

RKH-738 Dark Violet – SS, M, L

.

Kebaya Peplum Songket misty rose fesyen baju raya 2018 terkini rkh-739

RKH-739 Misty Rose – SS, S, M, L, XL

.

Kebaya Peplum Songket kelabu light grey fesyen baju raya 2018 terkini rkh-740

RKH-740 Light Grey – SS, S, M. L

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.

===
JADUAL UKURAN SAIZ
===

Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

ukuran RKH

 

===

HARGA

===

RM 180

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

NAK Dapat UPDATE PERCUMA Baju Kurung TERBARU? KLIK SINI Sekarang

Baju Kebaya Moden Labuh The Leafz

Baju Kebaya Moden Labuh The Leafz

Cantik sungguh wanita ayu,
Duduk bersimpuh di tepi jeti,
Molek sekali wanita melayu,
Berbaju kebaya menawan hati,

Kebaya merupakan salah satu baju klasik yang sering dipakai pada zaman dahulu mahupun sekarang. Pelbagai rekaan kebaya, dari asli hingga dimodenkan. Antaranya kebaya Baba Nyonya yang terkenal di Melaka, ada juga kebaya sulam dan ada yang dipanggil Kebarung (ada pesak dan kembang seperti kurung pahang).

Jika anda berkebaya di hari raya atau ke event di tempat kerja, atau majlis perkahwinan / pertunangan, pasti tampak anggun dan terserlah kewanitaan sis 🙂

The Leafz baju kebaya moden yang simple tapi tetap menawan dihiasi chrome- chrome dedaun bertaburan di bahagian depan dan lengan baju, menyerlahkan lagi imej tradisional dan tampak menarik. 

Keistimewaan Baju Kebaya Moden Labuh The Leafz 

❤ Diperbuat dari material lavenzi yang superb sedap dipakai, selesa, sejuk, mudah digosok dan tidak jarang

potongan moden kebaya labuh melepasi paras paras punggung, memelihara aurat sis yang memakainyan

❤ kain lipat batik tidak terbelah, patuh syariah

 Chrome ditampal dengan gam dan dijahit. Jadi, chrome tahan dan tak mudah tertanggal. 

nursing friendly. Bolehlah mommies yang ada anak kecil bergaya, tak perlu risau nak nursing anak. Mudah je. 

Tangan loose ya. Mudah untuk ambil wuduk

4 pilihan warna yang menarik

❤ dari saiz SS hingga saiz 2XL

TIP PENJAGAAN BAJU KEBAYA MODEN LABUH THE LEAF

Tak boleh direndam sebab ada jahit chrome.

Digalakkan dry clean atau dibasuh degan softlan celup-celup dan terus sidai.

baju kebaya moden labuh merah jambu pink rosy pink terkini 2018 online tl-01

TL 01 PINK ROSE – SS, S, M

.

baju kebaya moden labuh hitam terkini 2018 online tl-02

TL 02 BLACK – SS

.

baju kebaya moden labuh coklat wheat brown terkini 2018 online tl-03

TL 03 WHEAT BROWN – 2XL

.

baju kebaya moden labuh emerald green hijau terkini 2018 online tl-04

TL 04 EMERAL GREEN – S, 2XL

.

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
 
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
 
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran the leafz

 

===

HARGA

===

RM199

 

===

CARA ORDER 

===

SMS/Wasap kod baju dan size yang sis nak ke 019 – 776 3820

.

Klik sini untuk dapatkan update baju terkini secara PERCUMA

Pin It on Pinterest