Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Kebarung Labuh Batik BF Friedly Gemersik Qalbu Exclusive

Kebarung Labuh Batik BF Friedly Gemersik Qalbu Exclusive

Keistimewaan Kebarung Labuh Batik BF Friedly Gemersik Qalbu Exclusive

✔ Design kebarung berdat & ‘hidden zip’ di bahagian hadapan baju (BF Friendly). Kain lipat batik/ selisih hadapan.

– Menampakkan ‘effect’ cutting badan yang terletak cantik. 
– design kebarung membuat anda kelihatan ayu. Anda senyum, anda ketawa anda bercakap pasti semua memberi perhatian.

Corak batik , gaya moden & kontemporari. Mengekalkan tradisi melayu di zaman serba moden ni. 

✔ Gabungan Corak Batik & Hiasan Lace di belah depan kebaya labuh, kiri dan kanan tangan baju menampakkan baju ni lebih unik & elegen.

✔ Material baju menggunakan material Lavenzi Cotton yang ‘high quality’. Tak mudah kedut, lembut & selesa.
Material kain dari batik printed sarawak yang berkualiti tinggi , tidak luntur warna.

✔ Terdapat 5 pilihan warna , dan saiz dari S sehingga XL.

.

kebarung labuh batik bf friendly magenta pearl terkini baju raya 2018 gqe-241

GQE-241 Magenta Pearl – S, M, L, XL

.

kebarung labuh batik bf friendly mint terkini baju raya 2018 gqe-242

GQE-242 Mint – S, M, L, XL

.

kebarung labuh batik bf friendly purple ungu violet terkini baju raya 2018 gqe-243

GQE-243 Ungu VioletS, M, L, XL

.

kebarung labuh batik bf friendly coklat hazelnut terkini baju raya 2018 gqe-244

GQE-244 HazelnutM, L, XL

.

kebarung labuh batik bf friendly biru french blue terkini baju raya 2018 gqe-245

GQE-245 French Blue – S, M, L, XL

.

===

UKURAN

===

ukuran gqe

.

===

CARA ORDER

===

SMS/WhatsApp kod baju dan size yang anda nak ke 019 – 7763 820

.

Klik Sini Untuk Dapat UPDATE Baju TERBARU PERCUMA

Kebarung Songket Labuh dan Longgar Royal Senorita

Kebarung Songket Labuh dan Longgar Royal Senorita

Kebarung Songket Labuh dan Longgar Royal Senorita Songket

🌷NEW LIMITED EDITION KEBARUNG SONGKET 🌷
 

KEISTIMEWAAN KEBARUNG SONGKET  LABUH : ROYAL SENORITA SONGKET (RSS)

 .
✔ Anggun dan bergaya sopan dengan berkebarung dari material Lavenzi Cotton yang minimal iron dan texture yang menarik serta tidak panas. 
 .
✔ LIMITED EDITION 
 .
✔ Potongan kebarung berdat di belakang baju untuk lebih menyerlahkan keayuan anda yang memakainya 🙂
 .
✔ Special Modern Design Gabungan Kain lipat /selisih batik songket Original India tidak gatal & jenis serap peluh  
 .
✔  Patuh syariah (tidak terbelah)
 .
✔  Labuh melepasi punggung 
 .
 ✔ BF FRIENDLY –  zip sembunyi di bahagian depan kebarung menggantikan butang. 
 .
 
✔ EDISI TERHAD dari saiz SS, S, M, L, XL dan XXL
.
kebarung labuh songket terkini 2017 rasberry pink merah jambu rss-991

RSS-911 Rasberry Framboise – SOLD OUT

.
kebarung songket labuh terkini 2017 hijau mint green RSS-992

RSS-992 Mint Green – M, XL

.
kebarung songket labuh terkini 2017 ungu purple medium orchid RSS-994

RSS-993 Medium Orchid – M, L, XL

.
kebarung songket labuh terkini 2017 hijau mint green RSS-994

RSS-994 Mint Green – S, L

.
kebarung songket labuh terkini 2017 oren RSS-995

RRS-995 Oren – SS, S

.
baju-kebarung-songket-labuh-terkini-2017-soft-grey-kelabu-lembut-rss-996

RSS-996 Soft Grey – S, M, L

 .
baju-kebarung-songket-labuh-terkini-2017-hijau-light-olive-green-rss-997

RSS-997 Light Olive Green – S, M, L, XL, XXL

.

baju-kebarung-songket-labuh-terkini-2017-coklat-beige-rss-998

RSS-998 Beige – SS, S, M, L

.
baju-kebarung-songket-terkini-2018-ungu-lilac-purple-rss-999

RSS-999 Lilac Purple – S, M, L, XL

.
baju-kebarung-songket-terkini-2018-turqoise-rss-9991

RSS-9991 Turqoise – S, M, L

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran kebarung labuh RSS
.
===
HARGA
===
RM 190  (Semenanjung)
RM 195 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
.
Kebarung Bunga Jelita Rossa

Kebarung Bunga Jelita Rossa

🌹 Kebarung Jelita Rossa 🌹

📎 Gabungan corak bunga berkaki dan warna “omrey” yang exclusive
📎 Kebarung berzip depan memudahkan pemakaian dan “bf friendly
📎 Diperbuat daripada material Kain Walili Creepe yang bermutu tinggi
📎 Kain lipat batik menyerlahkan gaya dan kesopanan wanita muslimah

🎩 Tersedia dalam saiz S, M, L, XL dan XXL

.

baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-881-pink-merah-jambu

KJR-881 Pink – S, L, XL, XXL

 .
baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-882-oren-orange

KJR-882 Oren – M, L, XL

 .
baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-883-green-hijau

KJR-883 Hijau – S, M, XL

 .
baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-884-coklat-brown

KJR-884 Coklat – S, M, L, XL, XXL

 .
baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-885-red-merah

KJR-885 Merah – S, M, XL, XXL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
Size XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kebarung Songket (Kebaya Kurung) – Koleksi Lagenda Mahsuri

Baju Kebarung Songket (Kebaya Kurung) – Koleksi Lagenda Mahsuri

Ramai yang tanya saya, takde baju kebarung ke? Kebaya ke?. 
 .
Kami peka dengan permintaan uols. 
 .
Sebab kami saya uols semua. Sentiasa cuba untuk memenuhi keperluan dan permintaan uols untuk bergaya dengan baju yang cantik dan selesa pada harga yang berpatutan.
 .
Ni kami keluarkan 1 Koleksi Baju Kebaya Kurung (Kebarung) untuk uols yang minat dengan kebarung.
 .
Patuh Syariah! Itu sudah semestinya!
 

Keistimewaan Baju Kebarung Songket Lagenda Mahsuri

  • Anggun dan bergaya sopan berkebarung-KEBAYA + KURUNG
  • Kain diperbuat dari jenis kain batik cotton yang bercorak songket menyerlahkan lagi penampilan anda. Jika anda ada majlis bertemakan tradisional, design baju kebarung songket Lagenda Mahsuri ini sangat sesuai untuk anda gayakan. 
  • Diperbuat dari kain jenis lavenzi cotton yang senang iron. Texture kain menarik. Yang paling penting, baju ni tak panas. Sangat sesuailah dengan cuaca panas sekarang ni kan. Baru lah rasa selesa sepanjang hari. Yesszzzaa! 🙂
  • LIMITED EDITION
  • Cutting : Potongan baju kebarung berdat di belakang baju untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan anda yang memakainya.
  • Special Modern Design dengan zip sembunyi di bahagian depan kebaya menggantikan butang. BF Friendly. Sesuai sangat untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan bayi. Ibu-ibu yang ada baby pun masih boleh bergaya dengan kebarung ni. 
  • Kain lipat /selisih batik yang patuh syariah (tak terbelah, tak nampak kaki).
  • Anda hanya perlu pilih di antara 16 warna dan corak berbeza ini untuk anda gayakan. Wah, cunz uols! 
  • Saiz : SS hingga XL

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-songket-kebarong-terkini-2016-online-biru-klm-171

KLM-171 Medium Blue – SOLD OUT

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-2016-online-purple-indigo-ungu-klm-172

KLM-172 Purple Indigo – SS, S, M

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-brown-coklat-klm-173

KLM-173 Coklat – SOLD OUT

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-dark-purple-ungu-gelap-klm-176

KLM-176 Dark Purple – SS, S

.

baju-kebaya-kurung-songket-kebarung-kebarong-terkini-online-sky-blue-biru-langit-klm-177

KLM-177 Deep Sky Blue – SS, S

.

Baju-kebarung-songket-labuh-dark-purple-ungu-gelap-KLM-179

KLM-179 Dark Purple – SOLD OUT

.

Baju-kebarung-songket-labuh-hijau-kuning-KLM-180

KLM-180 Yellow Green – SS, S, M

.

Baju-kebarung-songket-labuh-hijau-kuning-KLM-183

KLM-183 Yellow Green – S, M, XL

.

Baju-kebarung-songket-labuh-kuning-mustard-KLM-184

KLM-184 Yellow Mustard – SOLD OUT

 .
baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-dark-violet-gelap-ungu-klm-881

KLM-881 Dark Violet – SOLD OUT

.
baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-biru-medium-blue-klm-882

KLM-882 Medium Blue – SOLD OUT

.
baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-hijau-forest-green-klm-883

KLM-883 Forest Green – SOLD OUT

.
baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-hitam-black-klm-884

KLM-884 Hitam – SOLD OUT

.
baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-hijau-forest-green-klm-885

KLM-885 Olive Green – SOLD OUT

.
baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-biru-medium-blue-klm-886

KLM-886 Medium Blue – S

.
baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-maroon-klm-887

KLM-887 Maroon – SOLD OUT

.
baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-hijau-olive-green-klm-888

KLM-888 Olive Green – SOLD OUT

.
baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-hijau-olive-green-klm-889

KLM-889 Olive Green – SOLD OUT

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

UKURAN KLM

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
dapatkan update percuma baju baru terkini secara percuma
Klik sini untuk kami beritahu anda setiap kali baju baru dilancarkan!

Pin It on Pinterest