Untuk Order, SMS / WhatsApp Kod Baju dan Saiz ke nombor 019 - 776 3820
Kebarung Mahsuri | Kebarong Moden Labuh Corak Songket BF Friendly

Kebarung Mahsuri | Kebarong Moden Labuh Corak Songket BF Friendly

💓KEBARONG MAHSURI💓

 

🌸Design KEBARONG Moden (Zip Sorok Di depan) labuh menutupi punggung

🌸Material Baju Platinum Pearls Skin High Quality dijamin sejuk, flowy dan terletak di badan

🌸Material kain SB- Line high quality sangat sejuk dan lembut bercorak songket

🌸Warna dan corak terbaru di pasaran

🌸Cutting Loose Berdutt Belakang

🌸Kain Lipat Batik melangkah sopan

🌸Pinggang Bergetah Kiri & Kanan

🌸Zip Kain Sebelah Kiri

🌸Saiz XS S M L XL XXL

 

🌹 Sangat-sangat EXCLUSIVE & LIMITED EDITION.

 

⚠️NO RETURN STOK⚠️

 

🌸 ❌ jarang

🌸 ❌ kecut

🌸 ❌ berbulu lepas basuh

🌸 ❌ renyuk

🌸 ✅ mudah digosok

🌸 ✅ sejuk & selesa dipakai

🌸 ✅ Tahan Lasak & Tak Mudah Luntur

🌸 ✅ Sesuai Untuk Semua Majlis Keramaian

🌸 ✅ Tampil Cantik & Menawan Dengan Design yang Simple

 

READY STOCK❗️

 

⚠️FULL PAYMENT

⚠️NO BOOKING

 

☂️SESUAI untuk BRIDESMAIDS THEME & SEDONDON untuk MANA-MANA MAJLIS, dan ke tempat kerja.

 

🌵Gambar model cepit sedikit di belakang. Model pakai size S

🌵BF friendly – Zip Sorok Di Depan baju MESRA MENYUSU & WUDHUK

🌵Potongan KEBARONG Loose, tak ketat & menutup aurat

🌵Warna baju 90% sama dengan warna sebenar. Warna berbeza sebab faktor pencahayaan.

.

 

kebarung-songket-hijau-emerald-green-baju-raya-2019-kebarong-mahsuri-terkini-online

Kebarung Mahsuri (Emerald Green) – XS, S, M, L, XL

.

kebarung-songket-hitam-baju-raya-2019-kebarong-mahsuri-terkini-online

Kebarung Mahsuri (Hitam) – S

.

kebarung-songket-maroon-baju-raya-2019-kebarong-mahsuri-terkini-online

Kebarung Mahsuri (Maroon) – XL

.

kebarung-songket-turqoise-baju-raya-2019-kebarong-mahsuri-terkini-online

Kebarung Mahsuri (Turqoise) – XS, S, L, XL

.

kebarung-songket-ungu-belacan-dusty-purple-baju-raya-2019-kebarong-mahsuri-terkini-online

Kebarung Mahsuri (Dusty Purple) – S, XL

 

===

UKURAN SAIZ

===

ukuran kebarung mahsuri

===

HARGA

===

RM 125 (Semenanjung)

RM 130 (Sabah / Sarawak)

===

CARA ORDER

===

Untuk order, SMS / Wasap Kebarung Mahsuri, Warna & Size yang anda nak ke 019 – 7763 820

Kebarung Moden Songket Mini Safra

Kebarung Moden Songket Mini Safra

KEBARUNG MODEN MINI SAFRA SONGKET

Material : Pearl Skin & SB Line High Quality

📌Lembut, Tak Jarang, Mudah Digosok

📌Design Kebarung Moden

📌BF Friendly , Zip di Dada Baju Memudahkan Mommy Gojes Menyusu Si Comel

📌Wudhuk Friendly, Tangan Baju yg Mudah Diselak, Memudahkan utk Urusan Mengambil Wudhuk

📌Ada Reben Comel Di Tangan Baju

📌Cutting Kain Duyung ( Loose Tidak Ketat )

📌 Mempunyai Datt Belakang

📌 Getah Kiri dan Kanan pada Pinggang Kain

📌Available Size S, M, L, XL, XXL

📌ITEM READYSTOCK‼️

📝Warna di gambar adalah 95% real/sama dengan warna asal. Sila ambil kira faktor kecerahan pada paparan monitor screen handphone/komputer anda.

baju-kebarung-songket-moden-dusty-pink-belacan-mini-safra
Mini Safra Songket (Dusty Pink) – SOLD OUT
baju-kebarung-songket-moden-maroon-mini-safra
Mini Safra Songket (Maroon) – SOLD OUT
baju-kebarung-songket-moden-coklat-beige-mini-safra
Mini Safra Songket (Beige) – SOLD OUT
baju-kebarung-songket-moden-biru-navy-blue-mini-safra
Mini Safra Songket (Navy Blue) – SOLD OUT
Mini Safra Songket (Teal Green) – S, XL

===

UKURAN SAIZ

===

===

HARGA

===

RM 125 (Semenanjung)

RM 130 (Sabah / Sarawak)

===

CARA ORDER

===

SMS / WHATSAPP Kod Baju & Size yang anda nak ke 019 – 7763 820

Kebarung Mawar Plus Size (SS hingga 3XL)

Kebarung Mawar Plus Size (SS hingga 3XL)

Kenapa panggil kebarung walaupun takde pesak gantung? Ni kebarung yang telah dimodenkan dan diolah…memang takde pesak gantung tapi start dari pinggang ke bawah ada pesak seperti kurung pahang.

👚cutting kebarung yang dimodenkan, terdapat zip dibahagian hadapan, tangan loose dan kain lipat batik tanpa belah

👚 Material super best
bahagian top dari kain cotton sakura yang sejuk, tak panas, tak mudah berkedut dan mudah digosok. Manakala bottom pula dari kain cotton batik bermotif bunga dengan warna pastel yang menarik disuaipadankan dengan warna yang lebih bright supaya tampak menyerlah

👚Saiz yang ditawarkan sampai plus saiz, dari saiz SS hingga 3XL tau. Tapi sangat limited

👚nampak ringkas tapi kalau pandai menggayakannya nampak lebih terserlah digayakan dengan rantai dokoh or aksesori yang sesuai. Kebaya merupakan busana tradisional yang sangat unik dan klasik. 

.

kebarung plus size corak bunga terkini KM-01 Oren

KM-01 Oren – SS, S, L, XL, 3XL

.

kebarung plus size corak bunga terkini KM-02 Dusty Pink Merah Jambu

KM-02 Dusty Pink – SS, S, XL, 3XL

.

kebarung plus size corak bunga terkini KM-03 Mustard

KM-03 Mustard – SS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL

.

kebarung plus size corak bunga terkini KM-04 Turqoise

KM-04 Turqoise – SS, S, M, L, XL, 2XL, 3XL

kebarung plus size corak bunga terkini KM-05 Biru Royale Blue

KM-05 Biru Royale Blue – SS, M, L, XL, XXL, 3XL

===

UKURAN 

===

ukuran kebarung mawar

===

HARGA

===

RM 170 

===

CARA ORDER

===

SMS / WhatsApp Kod baju & Saiz anda nak ke 019 – 7763 820

.

Kebarung Labuh Batik BF Friedly Gemersik Qalbu Exclusive

Kebarung Labuh Batik BF Friedly Gemersik Qalbu Exclusive

Keistimewaan Kebarung Labuh Batik BF Friedly Gemersik Qalbu Exclusive

✔ Design kebarung berdat & ‘hidden zip’ di bahagian hadapan baju (BF Friendly). Kain lipat batik/ selisih hadapan.

– Menampakkan ‘effect’ cutting badan yang terletak cantik. 
– design kebarung membuat anda kelihatan ayu. Anda senyum, anda ketawa anda bercakap pasti semua memberi perhatian.

Corak batik , gaya moden & kontemporari. Mengekalkan tradisi melayu di zaman serba moden ni. 

✔ Gabungan Corak Batik & Hiasan Lace di belah depan kebaya labuh, kiri dan kanan tangan baju menampakkan baju ni lebih unik & elegen.

✔ Material baju menggunakan material Lavenzi Cotton yang ‘high quality’. Tak mudah kedut, lembut & selesa.
Material kain dari batik printed sarawak yang berkualiti tinggi , tidak luntur warna.

✔ Terdapat 5 pilihan warna , dan saiz dari S sehingga XL.

.

kebarung labuh batik bf friendly magenta pearl terkini baju raya 2018 gqe-241

GQE-241 Magenta Pearl – S, M, L

.

kebarung labuh batik bf friendly mint terkini baju raya 2018 gqe-242

GQE-242 Mint – M, L, XL

.

kebarung labuh batik bf friendly purple ungu violet terkini baju raya 2018 gqe-243

GQE-243 Ungu VioletM, L, XL

.

kebarung labuh batik bf friendly coklat hazelnut terkini baju raya 2018 gqe-244

GQE-244 HazelnutM, L, XL

.

kebarung labuh batik bf friendly biru french blue terkini baju raya 2018 gqe-245

GQE-245 French Blue – M, L, XL

.

===

UKURAN

===

ukuran gqe

.

===

CARA MUDAH UNTUK ORDER

===

SMS/WhatsApp kod baju dan size yang anda nak ke 019 – 7763 820

.

Klik Sini Untuk Dapat UPDATE Baju TERBARU PERCUMA

Kebarung Songket Labuh dan Longgar Royal Senorita

Kebarung Songket Labuh dan Longgar Royal Senorita

Kebarung Songket Labuh dan Longgar Royal Senorita Songket

🌷NEW LIMITED EDITION KEBARUNG SONGKET 🌷
 

KEISTIMEWAAN KEBARUNG SONGKET  LABUH : ROYAL SENORITA SONGKET (RSS)

 .
✔ Anggun dan bergaya sopan dengan berkebarung dari material Lavenzi Cotton yang minimal iron dan texture yang menarik serta tidak panas. 
 .
✔ LIMITED EDITION 
 .
✔ Potongan kebarung berdat di belakang baju untuk lebih menyerlahkan keayuan anda yang memakainya 🙂
 .
✔ Special Modern Design Gabungan Kain lipat /selisih batik songket Original India tidak gatal & jenis serap peluh  
 .
✔  Patuh syariah (tidak terbelah)
 .
✔  Labuh melepasi punggung 
 .
 ✔ BF FRIENDLY –  zip sembunyi di bahagian depan kebarung menggantikan butang. 
 .
 
✔ EDISI TERHAD dari saiz SS, S, M, L, XL dan XXL
.

kebarung labuh songket terkini 2017 rasberry pink merah jambu rss-991

RSS-991 Rasberry FramboiseSOLD OUT

.

kebarung songket labuh terkini 2017 hijau mint green RSS-992

RSS-992 Mint Green – SOLD OUT

.

kebarung songket labuh terkini 2017 ungu purple medium orchid RSS-994

RSS-993 Medium Orchid – M, XL

.

kebarung songket labuh terkini 2017 hijau mint green RSS-994

RSS-994 Mint Green – SOLD OUT

.

kebarung songket labuh terkini 2017 oren RSS-995

RRS-995 Oren – SS, S

.

baju-kebarung-songket-labuh-terkini-2017-soft-grey-kelabu-lembut-rss-996

RSS-996 Soft Grey – SOLD OUT

 .

baju-kebarung-songket-labuh-terkini-2017-hijau-light-olive-green-rss-997

RSS-997 Light Olive Green – L, XL, XXL

.

baju-kebarung-songket-labuh-terkini-2017-coklat-beige-rss-998

RSS-998 Beige – SOLD OUT

.

baju-kebarung-songket-terkini-2018-ungu-lilac-purple-rss-999

RSS-999 Lilac Purple – M, L, XL

.

baju-kebarung-songket-terkini-2018-turqoise-rss-9991

RSS-9991 Turqoise – M

.
PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
ukuran kebarung labuh RSS
.
===
HARGA
===
RM 180  (Semenanjung)
RM 185 (Sabah / Sarawak)
XXL Tambah RM 20
.
Kebarung Bunga Jelita Rossa

Kebarung Bunga Jelita Rossa

🌹 Kebarung Jelita Rossa 🌹

📎 Gabungan corak bunga berkaki dan warna “omrey” yang exclusive
📎 Kebarung berzip depan memudahkan pemakaian dan “bf friendly
📎 Diperbuat daripada material Kain Walili Creepe yang bermutu tinggi
📎 Kain lipat batik menyerlahkan gaya dan kesopanan wanita muslimah

🎩 Tersedia dalam saiz S, M, L, XL dan XXL

.

baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-881-pink-merah-jambu

KJR-881 Pink – S, L, XL, XXL

 .

baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-882-oren-orange

KJR-882 Oren – M, L, XL

 .

baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-883-green-hijau

KJR-883 Hijau – S, M, XL

 .

baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-884-coklat-brown

KJR-884 Coklat – S, M, L, XL, XXL

 .

baju-kebarung-kebarong-bunga-terkini-2017-kjr-885-red-merah

KJR-885 Merah – S, M, XL, XXL

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :
===
HARGA
===
RM 130  (Semenanjung)
RM 135 (Sabah / Sarawak)
Size XXL Tambah RM 20
===
CARA ORDER
 ===
Baju Kebarung Songket (Kebaya Kurung) – Koleksi Lagenda Mahsuri

Baju Kebarung Songket (Kebaya Kurung) – Koleksi Lagenda Mahsuri

Ramai yang tanya saya, takde baju kebarung ke? Kebaya ke?. 
 .
Kami peka dengan permintaan uols. 
 .
Sebab kami saya uols semua. Sentiasa cuba untuk memenuhi keperluan dan permintaan uols untuk bergaya dengan baju yang cantik dan selesa pada harga yang berpatutan.
 .
Ni kami keluarkan 1 Koleksi Baju Kebaya Kurung (Kebarung) untuk uols yang minat dengan kebarung.
 .
Patuh Syariah! Itu sudah semestinya!
 

Keistimewaan Baju Kebarung Songket Lagenda Mahsuri

  • Anggun dan bergaya sopan berkebarung-KEBAYA + KURUNG
  • Kain diperbuat dari jenis kain batik cotton yang bercorak songket menyerlahkan lagi penampilan anda. Jika anda ada majlis bertemakan tradisional, design baju kebarung songket Lagenda Mahsuri ini sangat sesuai untuk anda gayakan. 
  • Diperbuat dari kain jenis lavenzi cotton yang senang iron. Texture kain menarik. Yang paling penting, baju ni tak panas. Sangat sesuailah dengan cuaca panas sekarang ni kan. Baru lah rasa selesa sepanjang hari. Yesszzzaa! 🙂
  • LIMITED EDITION
  • Cutting : Potongan baju kebarung berdat di belakang baju untuk lebih menyerlahkan keayuan dan keanggunan anda yang memakainya.
  • Special Modern Design dengan zip sembunyi di bahagian depan kebaya menggantikan butang. BF Friendly. Sesuai sangat untuk ibu-ibu yang sedang menyusukan bayi. Ibu-ibu yang ada baby pun masih boleh bergaya dengan kebarung ni. 
  • Kain lipat /selisih batik yang patuh syariah (tak terbelah, tak nampak kaki).
  • Anda hanya perlu pilih di antara 16 warna dan corak berbeza ini untuk anda gayakan. Wah, cunz uols! 
  • Saiz : SS hingga XL

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-songket-kebarong-terkini-2016-online-biru-klm-171

KLM-171 Medium Blue – SOLD OUT

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-2016-online-purple-indigo-ungu-klm-172

KLM-172 Purple Indigo – SS, S, M

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-brown-coklat-klm-173

KLM-173 Coklat – SOLD OUT

.

baju-kebaya-kurung-kebarung-kebarong-songket-terkini-online-dark-purple-ungu-gelap-klm-176

KLM-176 Dark Purple – SS, S

.

baju-kebaya-kurung-songket-kebarung-kebarong-terkini-online-sky-blue-biru-langit-klm-177

KLM-177 Deep Sky Blue – SS, S

.

Baju-kebarung-songket-labuh-dark-purple-ungu-gelap-KLM-179

KLM-179 Dark Purple – SOLD OUT

.

Baju-kebarung-songket-labuh-hijau-kuning-KLM-180

KLM-180 Yellow Green – SS, S, M

.

Baju-kebarung-songket-labuh-hijau-kuning-KLM-183

KLM-183 Yellow Green – S, M, XL

.

Baju-kebarung-songket-labuh-kuning-mustard-KLM-184

KLM-184 Yellow Mustard – SOLD OUT

 .

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-dark-violet-gelap-ungu-klm-881

KLM-881 Dark Violet – SOLD OUT

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-biru-medium-blue-klm-882

KLM-882 Medium Blue – SOLD OUT

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-hijau-forest-green-klm-883

KLM-883 Forest Green – SOLD OUT

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-hitam-black-klm-884

KLM-884 Hitam – SOLD OUT

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-hijau-forest-green-klm-885

KLM-885 Olive Green – SOLD OUT

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-biru-medium-blue-klm-886

KLM-886 Medium Blue – S

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-maroon-klm-887

KLM-887 Maroon – SOLD OUT

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-hijau-olive-green-klm-888

KLM-888 Olive Green – SOLD OUT

.

baju-kebarung-songket-kebarong-terkini-2017-hijau-olive-green-klm-889

KLM-889 Olive Green – SOLD OUT

PERHATIAN : Warna baju pada model adalah 90% warna sebenar. Perbezaan warna disebabkan faktor pencahaan lensa kamera dan resolusi PC / laptop / handphone anda.
===
JADUAL UKURAN SAIZ 
===
Rujuk jadual ukuran saiz di bawah untuk tentukan saiz baju kurung anda (Semua ukuran dalam inchi) :

UKURAN KLM

===
HARGA
===
RM 160  (Semenanjung)
RM 165 (Sabah / Sarawak)
===
CARA ORDER
 ===
dapatkan update percuma baju baru terkini secara percuma
Klik sini untuk kami beritahu anda setiap kali baju baru dilancarkan!